Skocz do zawartości
ManijaK

Czy da się cos więcej wycisnąć(podkręcić) z tego sprzętu ?

Rekomendowane odpowiedzi

C500mhz, voodoo3 3000 16mb, Plexwriter1210A, Baracuda IV 60GB. Podzespoly te nie byly nigdy podkrecane. Jeli da sie cos z tego asortymentu podkrecic, prosze o posty :) (nie jestem zaawansowanym uzytkownikiem wiec prosze o wskazowki, ew. linki)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C500mhz, voodoo3 3000 16mb, Plexwriter1210A, Baracuda IV 60GB. Podzespoly te nie byly nigdy podkrecane. Jeli da sie cos z tego asortymentu podkrecic, prosze o posty  :) (nie jestem zaawansowanym uzytkownikiem wiec prosze o wskazowki, ew. linki)

Prawie kazdy sprzet da sie podkrecic..A co do wskazowek to metoda prob i bledow.Tak napewno sie nauczysz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C500mhz, voodoo3 3000 16mb, Plexwriter1210A, Baracuda IV 60GB. Podzespoly te nie byly nigdy podkrecane. Jeli da sie cos z tego asortymentu podkrecic, prosze o posty  :) (nie jestem zaawansowanym uzytkownikiem wiec prosze o wskazowki, ew. linki)

Z tego procka raczej juz nic nie wycisniesz!!!Bylbym zdziwiony gdyby poszedl wiecej niz FSB 75 poniewaz jest to ostatnia seria Celeronow I!!!!

Z tego Voodoo3 moze jeszcze cos wycisniesz ale tez nie bedzie to rewelka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem celka 500 i nawet na podwyższonym napięciu o 0,2 V byl na fsb 75 MHz niestanilny, kiepski egzeptlarz (ostatni z tej serii to cel 533, potem weszły celki II (copermine) 533A) . Z tego voodoo troszke wycisniesz . Te voodoo jest taktowane chyba synchronicznie na 166 mhz z tego co pamietam i na 180 powinno spox pójśc, może nawet więcej, ale sie mocno grzeje tak jak napisane wyżej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Kazdy (yba) celek moze chodzsic na fsb 100

Testowane na moim starym 266

Chyba mało celków testowałeś!!!

z mniejszych celków na 100 MHz pójda bez problemów ( z wyjątkami) 266/300/333/ 533A/566/600 i kilka innych ale nie 500!!! to najgorszy celek jesli chodzi o OC do podkręcania( i cel I 533) . wykonany w technologi 0,18 um , grzeje się i nie chce iść nawet na 75. Jak pójdzie na 75 mhz to będzie naprawde nieźle. Na 83 MHz to byłby totalny wyczyn, juz nie mowie o fsb 100 MHz :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Kazdy (yba) celek moze chodzsic na fsb 100

Testowane na moim starym 266

Mnożnik 7,5 i magistrala 100 MHz, na powietrzu raczej niemożliwe, może jedynie na WC z peltierami. Po prostu te celerony już nominalnie chodzą na kresie maksymalnej częstotliwości. Najwięcej 75 MHz magistrale z tego wyciągniesz i to i tak nie napewno...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...