Skocz do zawartości
sebasw

arctic cooling fan - pro tc

Rekomendowane odpowiedzi

mam coolerek jak w podpisie, a nawet dwa :)

nie bylo przejsciowki zadnej z nim, wiec moge go podpiac tylko na plyte. 3 pinowy wtyk - mierzy predkosc obrotow mi wtedy plyta, a wiatraki maja czujniki termiczne i sie same reguluja.

teraz pytanie, bede mial dodatkowe wiatraki w obudowie i chce te moje male arctic coolerki podpiac inaczej, nie pod plyte.

gdzie i za ile kupie przejsciowki jakies ?

albo jak inaczej to podpiac ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozesz pojsc na latwizne i kupic takie cos:

http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=82&gg=62&id=154

http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=82&gg=62&id=42

albo troche wysilic szare komorki i cos zlutowac (plytka + gniazdka 3 pin + gniazdo molexa jesli zalezy ci na wtyczkach; jakis patent z zaciskami glosnikowymi jesli ci nie zalezy itd...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podpinasz wiatraczki równolegle i wszystki maja 12V (napiecie w podłączeniu równoległum jest takie samo na wszystkich odbiornikach)

jak będziesz chciał samemu robić to poszujak na forum troche tego bylo (schematy, rady itd.)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po kiego czorta  :D obnizac napiecie przeciez przy 12V sa w ogole nie slyszalne (przynajmniej u mnie  :)

No jak masz termistor to nie słyszysz, ale obetnij termistor i złącz kabelki a potem daj na 12V to zobaczysz jak będzie...

Jezeli nadal nie słyszsz to radze iść do lekarza :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po kiego czorta  :D obnizac napiecie przeciez przy 12V sa w ogole nie slyszalne (przynajmniej u mnie  :)

No jak masz termistor to nie słyszysz, ale obetnij termistor i złącz kabelki a potem daj na 12V to zobaczysz jak będzie...

Jezeli nadal nie słyszsz to radze iść do lekarza :P

No tylko po co :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi