sebasw Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 mam coolerek jak w podpisie, a nawet dwa :) nie bylo przejsciowki zadnej z nim, wiec moge go podpiac tylko na plyte. 3 pinowy wtyk - mierzy predkosc obrotow mi wtedy plyta, a wiatraki maja czujniki termiczne i sie same reguluja. teraz pytanie, bede mial dodatkowe wiatraki w obudowie i chce te moje male arctic coolerki podpiac inaczej, nie pod plyte. gdzie i za ile kupie przejsciowki jakies ? albo jak inaczej to podpiac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 mozesz pojsc na latwizne i kupic takie cos: http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=82&gg=62&id=154 http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=82&gg=62&id=42 albo troche wysilic szare komorki i cos zlutowac (plytka + gniazdka 3 pin + gniazdo molexa jesli zalezy ci na wtyczkach; jakis patent z zaciskami glosnikowymi jesli ci nie zalezy itd...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 aha ! dzieki wielkie. Powiedz mi jeszcze czy te moje coolerki maja byc na 5, czy 7 V ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Testus Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Raczej na 12V :D Na 5 czy 7V to sie chyba nie będą krecic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 no, ale jak sa podpiete do plyty glownej teraz - jeden w miejsce dla wiatraka zasilacza, a drugi chasis, to tez dostaja 12V ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 podpinasz wiatraczki równolegle i wszystki maja 12V (napiecie w podłączeniu równoległum jest takie samo na wszystkich odbiornikach) jak będziesz chciał samemu robić to poszujak na forum troche tego bylo (schematy, rady itd.) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 arctic fan pro tc ponizej 12v nie ruszy ;) testoewalem- to przez termistor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 i tak te wiatraki sa super ciche, wiec luzik :) jaki polecicie na boczna sciane ? 92 mm, jak najcichszy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 arctic fan pro tc ponizej 12v nie ruszy ;) testoewalem- to przez termistorMi rusza na 5V już Jeżeli masz termistor to nie ruszy fakt. Ja sobie go obciąłem(zwierając kabelki) i wentyl podpiąłem do kontrolera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Po kiego czorta :D obnizac napiecie przeciez przy 12V sa w ogole nie slyszalne (przynajmniej u mnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Po kiego czorta :D obnizac napiecie przeciez przy 12V sa w ogole nie slyszalne (przynajmniej u mnie :)No jak masz termistor to nie słyszysz, ale obetnij termistor i złącz kabelki a potem daj na 12V to zobaczysz jak będzie... Jezeli nadal nie słyszsz to radze iść do lekarza :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Po kiego czorta :D obnizac napiecie przeciez przy 12V sa w ogole nie slyszalne (przynajmniej u mnie :)No jak masz termistor to nie słyszysz, ale obetnij termistor i złącz kabelki a potem daj na 12V to zobaczysz jak będzie... Jezeli nadal nie słyszsz to radze iść do lekarza :P No tylko po co :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 No po to żeby jak sobie podłączysz do rheobusa (jak ja) mieć pełną kontrole nad obrotami :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shamtu Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Ja jestem zadowolony z arctica ma 2 jeden wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy drugi wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy kreca sie mniej wiecej z predkoscia 1900RPM:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...