Sandman Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zastanawiam sie nad kupnem Asus'a A7N8X lub Epox'a 8RDA3. Zastanawialem sie tez nad Abit'em NF7 v. 2.0 ale ta plyta nie jest kompatybilna z Zalmanem 7000A :( . Mam tego coolera od niedawna i nie zamierzam go zmieniac. Chce sie dowiedziec czy ktos mial problemy z zalozeniem tego coolera na w.w. plyty. Wg. http://www.zalman.co.kr/english/product/cn...d_list_eng.html a) A7N8X - Power Supply must not interfere with the heatsink B) EP-8RDA3 - Clip must be cut off to avoid interference Do czego to sie wlasciwie sprowadza :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 asus a7n8x i co dalej jaki model dokladnie? na deluxe pasuje idealnie. a co do poruwnania mysle ze bedzie ciekawe ale juz chyba nie dzisiaj.swoja droga ja polecam asusa(ah te przywiazanie).pozdro i do uslyszenia rano:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryurayo Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 eee co sie przejmujesz... bedziesz mial inny cooler najwyzej a na epoxie bardziej sie procki grzeja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 ..... a) A7N8X - Power Supply must not interfere with the heatsink B) EP-8RDA3 - Clip must be cut off to avoid interference Do czego to sie wlasciwie sprowadza :?: Sprowadza się do tego, że trzeba się uczyć angielskiego. A na poważnie to: a) Zasilacz nie może kolidować z radiatorem (czyli można dojść drogą dedukcji że ten asus ma dość wysoko położony socket i trzeba wybierać obudowy z większą ilością miejsca pomiędzy zasilaczem a płytą) B) Trzeba obciąć zapinkę z jednej strony żeby nie zawadzała o kondensatory na płycie głównej. Poza ww. warunkami cooler na płyty pasuje 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 eee co sie przejmujesz... bedziesz mial inny cooler najwyzej a na epoxie bardziej sie procki grzejaNa Epoxie sie bardziej proce grzeja?? huh... NA NF7 MOZNA ZAMONTOWAC ZALMANA 7000A WYSTARCZY: -przyciac zapinke; -wlozyc odwrotnie podporki -zasilka nie moze kolidowac z Zalmanem ASUS: -zasilka nie moze kolidowac z Zalmanem EPOX: -z opisu na stronie Zalmana wynika ze trzeba przyciac zapinke A tak wogole to poszukja troche na forum bylo od ch... tego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandman Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 W takim razie zdecyduje sie na Asusa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandman Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Jeszcze tylko takie male pytanko. Moze zna ktos odleglosc od podstawki do gornego brzegu plyty (Asus)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Jeszcze tylko takie male pytanko. Moze zna ktos odleglosc od podstawki do gornego brzegu plyty (Asus)?Około 1 cm +- 2mm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChoosenOne Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Jeżeli chodzi o Abita to spokojnie pasuje i jeszcze bym się zastanowił co do wyboru!!! Wszystko napisałem tu: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=30376&start=2910 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandman Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Jeżeli chodzi o Abita to spokojnie pasuje i jeszcze bym się zastanowił co do wyboru!!! Wszystko napisałem tu: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=30376&start=2910 Hmm interesujace. A znasz moze odleglosc podstawki od brzegu plyty (kierunek gora)? Interesuje mnie to poniewaz mam troche ciasna obudowe a nie chcialbym przemontowywac zasilacza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChoosenOne Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 U mnie na Abicie Zalman 7000A AlCu wystaje poza płytę ok 1cm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandman Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 U mnie na Abicie Zalman 7000A AlCu wystaje poza płytę ok 1cm. Skoro tak to spokojnie mi sie zmiesci, ...w takim razie Abit :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X-MAN Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 przycinalem i nie sprawia to problemu przy zalmanie, wystarczy obciac pomiedzy dziurkami mocyjacymi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...