Ronin24 Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Mam pytanie związane z tą płyta. Jak i za pomoca jakiego softu można zmienić na tej płycie vcore (napięcie proka) w dól, w BIOSie jest opcja podnosząca napięcie w skali procentowej ale jak można w drugąstrone to zrobićczyli obniżyć?. Za pomocą programów które udało mi się ściągnać z inetu ta funkcja jest zablokowana. Czy jest jakis hackowany bios czy cos co umożliwi mi zmane VCore?. GB-7N400-L Athlon 1.666@2000XP 512DDR GF FX5200 128Bit 128MB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronin24 Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Błąd mi się wkradł chodzi mi oczywiście o płyte GA-7N400-L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mushroom Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 sie tego zrobic, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GibONik Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 nie wiem ja mam płytę GIGABYTE 7VT600-L i mogępodkręcićmojego procka Athlona 1700XP+ do 2200XP+ i jeszcze nie chodzi stabilnie jak można zrobićtak żeby to chodziło szybciej i stabilniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 A mam do ciebie takie pytanie . Po jaką cholere obniżać ci napięcie proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronin24 Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Prosta odpowiedź. Wiem że procka vcore mojego procka mozna zmniejszyc do 1.5V i bedzie pracowal stabilnie a jak wszystkim wiadomo mniejsze napiecie = mniejsze wydalanie ciepla :-) Proste. Nawet w takich granicach temperatura procka moze spasc o pare stopni :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 doslownie o 'pare' 2-3*C. ale jesli np chcesz wylaczyc wentylek na procu to jest o co walczyc. ;) ja mam vcore 1.10V :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronin24 Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 NIe chodzi mi o wyłączenie ;-), ale jestem ciekawy czy istnieje jakiś soft do tej płyty który to umożliwia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 prawdopodobnie nie. sam kiedys szukalem czegos takiego do GA-7VA. jedyny sposob to drut-mod. http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/wor...amd_pinmod.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronin24 Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Eh to chyba sobie odpuszcze już ten moding. Co mnie jeszcze ciekawi to wskazania napiecia +5V u mnie jest 4.15V i oscyluje w tych granicach. zasilacz dodam ze mam nowy 400W. Zle wskazania sensora? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 uuuu... wogole dziwne ze komp Ci dziala. nie jest niestabilny czy cos? tak wogole to jaka masz mobo i czym mierzyles? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronin24 Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Plytka Ga-7N400-L Bios Award Sensor-IT8712F Procek Athlon 2000 XP (Thoroughbred B0). O dziwo kom chodzi stabilnie nie wiesza sie na obciazajacych aplikacjach testowalem go kolo 30 minut na CPUStab Test i się nie zawiesil ani meczac w 3dstudiu przy renderingu wszystko wyglada dobrze, tylko te wskazania napiecia sa dziwne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 sprawdz miernikiem. mzoesz tez sprobowac poruszac wtyczkami od zasiacza na mobo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...