snaj* Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Wiec mam zamiar kupic Radka9500 z mozliwoscia sprawdzenia poprawnosci moda do 9500Pro. I teraz jak to szybko ale skutecznie zrobic ?? Zainstalowanie Omeg - > opcja 2 -> restart i ... Jedno odpalenie 3dMarka2001 lub 2003 wystarcza aby stwierdzic ze karta ma odblokowane 8potokow i ze artefaktow nie bedzie ?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAIC Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Tylko tyle i nic wiecej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 i jeszcze dla pewnosci kilka gierek odpal :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Jak masz przypadkiem win98 to sie nie przestrasz, bo może cię spotkać to co ja miałem, karta zmodowała się poprawnie tylko że 3DMark2001 wywalał się na teście Nature i tych dwóch z karuzelami(czasami wyskakiwał na pulpit, czasami wieszał system) wszystkie inne testy przechodziła śpiewająco łącznie z 3Dmark2k3, akuamark, grami itd. Świeża instalka systemu nie pomogła, już chciałem biec ją wymieniać bo objawy były też bez modowania, naszczęście podkusiło mnie zainstalować XP'ki, a tam wszystko przechodziło bez problemów. Oczywiście ktoś pewnie zada to pytanie: Po co używać starych 98 skoro są wspaniałe XP? Już odpowiadam jeszcze do niedawna miałem poprostu za mało pamięci żeby opłacało się przesiadać, a teraz miałbym zbyt dużo do odtważania, więc używam 98' dopuki nie stanie całkiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paain Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Wiec mam zamiar kupic Radka9500 z mozliwoscia sprawdzenia poprawnosci moda do 9500Pro. I teraz jak to szybko ale skutecznie zrobic ?? Zainstalowanie Omeg - > opcja 2 -> restart i ... Jedno odpalenie 3dMarka2001 lub 2003 wystarcza aby stwierdzic ze karta ma odblokowane 8potokow i ze artefaktow nie bedzie ?! jak na szybko, to właśnie 3Dmark'iem 2003 będzie najlepiej. ...tylko uważnie obserwuj :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 No tak ale jak mocno sie trza wpatrywac czego wlasciwie szukac ?! Widzialem kiedys arty u siebie i kumpla ale one to byly jak na dloni wszedzie i wielkie :] A tutaj mam szukac jakis kropek, brakow w kantach monitora ?! Czy po prostu jak maja to juz pojawia sie wszedzie - bo jendka nie chcialbym kupic zonka :? ?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 dlatego lepiej grami :) bo tam latwiej wypatrzec np. serie bialych kropeczek na np scianach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Tak jak mowilem (a moze tego nie mowilem ) gry nie wchodza w gre, gdyz testowac bede w sklepie, wiec jedyna mozliwosc to benchmarki ! Zreszta to by bylo dziwne gdyby w 3dMarku nie bylo artow a w grach byl bo to ten pierwszy zajezdza grafe ! Wiec pytanie czy jak sie juz arty pojawia to beda wszedzie czy np 4x4 pixele w jednym miejscu gdzies na uboczu ?! :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Tak jak mowilem (a moze tego nie mowilem ) gry nie wchodza w gre, gdyz testowac bede w sklepie, wiec jedyna mozliwosc to benchmarki ! Zreszta to by bylo dziwne gdyby w 3dMarku nie bylo artow a w grach byl bo to ten pierwszy zajezdza grafe ! Wiec pytanie czy jak sie juz arty pojawia to beda wszedzie czy np 4x4 pixele w jednym miejscu gdzies na uboczu ?! :? mi jak za bardzo podkrece pamiec pojawiaja sie wszedzie tzn. pojawiaja sie biale kropki plamki itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 u mnie sie pokazuja arty w tescie Pixel Shader po prawej stronie ekratu mam w pewnym momencie (ja kamera zawraca w lewo tuz przed koncem testu) caly rzad bialych kropek ktore po chwili znikaja. A tak to patrz bardzo uwaznie szczegolnie na jasniejsze kawalki ekranu a i w tescie ze smokami mam kropki ktore pojawiaja sie i znikaja na chmurach (lewy gorny rog ekranu) nad karuzele po lewej ;) zeby bylo jasne :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 u mnie sie pokazuja arty w tescie Pixel Shader po prawej stronie ekratu mam w pewnym momencie (ja kamera zawraca w lewo tuz przed koncem testu) caly rzad bialych kropek ktore po chwili znikaja. A tak to patrz bardzo uwaznie szczegolnie na jasniejsze kawalki ekranu a i w tescie ze smokami mam kropki ktore pojawiaja sie i znikaja na chmurach (lewy gorny rog ekranu) nad karuzele po lewej ;) zeby bylo jasne :DNo to OK ale takie same przeklamania masz w grach ?? Czy jest to tylkow w testach ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 u mnie sie pokazuja arty w tescie Pixel Shader po prawej stronie ekratu mam w pewnym momencie (ja kamera zawraca w lewo tuz przed koncem testu) caly rzad bialych kropek ktore po chwili znikaja. A tak to patrz bardzo uwaznie szczegolnie na jasniejsze kawalki ekranu a i w tescie ze smokami mam kropki ktore pojawiaja sie i znikaja na chmurach (lewy gorny rog ekranu) nad karuzele po lewej ;) zeby bylo jasne :DNo to OK ale takie same przeklamania masz w grach ?? Czy jest to tylkow w testach ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paain Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Do :snaj* Po zmodowaniu po prostu załącz i obejrzyj cały benchmark. Jak nic się tobie nie rzuci w oczy to jest już w 99,5% dobrze :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paain Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 A jak będzie już te 95,5%, to w grach masz tyle samo % co tu, że będzie dobrze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 w grach mam podobnie czasami na scianach pojawiaja sie biale/czarne kropki a czasmi nic nie ma. najwiecej widzialem to w max payne 2 framugi dzwi sa czasami cale nich no i na scianach potrafia wyskoczyc. w NFS:U ja jest ten wjazd samochodow na stat do daje sie czasami przyuwazyc tez punkty (przewaznie czarna na swiatlach). w prine of perisa sands of time sa ale bardzo bardzo zadko, widzialem tylko jak sa te tajne levele co zlopie wode i widac kropki na oku jak jest na nie najazd ale tylko przez chwilunie i potem nic znowu obraz jak zyleta. w CoD chyba ani razu nie przyuwazylem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Ale widze ze towj to PowerColor a ja mam miec Build by ATI (i bardzo dobrze :twisted: ), a widze ze z nimi jest walscciwie najmniej problemow, bo albo mod sie nie uda albo tak a jak juz pojdzie to i o/c pojdzie :] Krotka pilka ! i na to wlasnie licze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Sprawa nie jest taka prosta, bo ja taką strasznie dyskretną szachownicę wyłapałem po 2 dniach grania w CoD w Warszawie, kiedy zbiega się w fabryce czołgów klatką w dół, na szybie w pewnym miejscu. Kartę wymieniłem i jest już OK :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 No i w chwili obecnej jestem juz posiadaczem Radka9500 :] Na poczatek niemila niespodzianka - padl system (ale tutaj byla zapewne winna 4 dniowa nieustanna praca :? ). Reinstall, na czysto Omegi -> opcja 2 i : - 2001 - 10067 - 2003 - 3172 komp : A1.6+, 512DDR (333 Infineon), SL75-DRV5 (FSB 133 :() + zmodowany Radek9500 64MB :D Jak dla mnie te liczby powalaja !! Nie spodziwalem sie az takiego wyniku na defaultowych ustawieniach :twisted: I spelniam obowiazek wobec sprzedawcy (uprzejma obsluga, test na miejscu !!!!) : www.amikom.com.pl - maja jeszcze kilka sztuk ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...