petrumi Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Witam. Zmieniłem komputer. Wszystko wcześniej dokładnie planowałem. Zabrakło mi jednak doświadczenia w wyborze obudwy i kupiłem Modecom I-zone http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8368. Teraz troche załuje bo po pierwsze jest ciut za mała, po drugie - po zamianie seryjnego zasilacza na Chiefteca 360W ledwo udało mi się zamontować Zalmana 7000ALCU (musiałem zamontować zasiłke na podładkach , lekko pod kątem). Ogólnie największe zastrzeżenia mam do temperatury panującej w środku. Wprawdzie po zamontowaniu wentyla ZM-F1 z tyłu temp. troche spadła ale za mało. Dlatego zastanawiam się, czy mogę tą obduowe poddać lekkim zmianą czy szukać kupca na nią. Planuje zamontowanie Arctic Cooler VGA Silencer na R9700. Was proszę o radę jakie i gdzie wentyle powienienem zamontować i czy wogóle jest sens. Po widzę , że górna ścianka jest chyba znitowana więc żeby zamontować tam wyciąc go góry będę musiał wyciągnąc wszystko. Z przodu budy jest miejsce na 80mm ale nie wiem czy wiatrak bedzie w stanie skutecznie wciągac powietrze. Na przednim panelu miejsce jest od dołu (chyba nie zda egazminu bo komp stoi na płaskim) oraz wolne miejsce na FDD i 5.25 (mogę zmodować te elementy lub kupić jeśli są). Z tyłu natomiast seryjnie jest miejsce na jeden 80mm ale na upartego można wciśnąc dwa takie wiatraki pionowo. Jeśli udało mi by się zamontować jeden z tyłu, jeden na górze, jeden na forncie (zassysający) i jeden z boku na wysokosci GPU/CPU (tez zassysający) konieczne byłoby dokupienie jakiegoś sterowania na 5.25 , co nieukrywam bardzo mi się podoba. Reasumując: 1. Czy - biorąć pod uwagę zapał świeżo upieczonego tuningowca ;) i posiadane narzędzia do wycinania w blaszkach - jest sens bawienia się z tą obudową? 2. Czy przedstawiony przeze mnie schemat rozmieszczenia wiatraków (na podstawie artykułow w necie) jest poprawny ? Wszystko to w przyszłości ma wspomóc kręcenie zestawu: Epox 3RDAEi, 2500+ z zablokowanym mnożnikiem niestety ale szukam innego egzemplarza) , HyperX 3200A, R9700@9700Pro+ . OT. Wprawdzie pierwsze proby @na 3200+ i FSB200 po podniesieniu na 1.85V oraz pamieci skończyły się połowicznym sukcesem (winda wstaje ale pozniej gorzej) dlatego zwalam to na temperature panującą w środku - ponac 50 w Windows. Mam nadzieje, że precyzyjnie opisałem mój problem. Zapraszam do wyrażenia swoich opinii. pzdr. Michał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Kurde a ja mam sobie wlasnie ja kupic!! Mozesz podac jak zasilacz sie sprawuje i czy dobry jest ?? dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 fetorman: zasilacz Chieftec 360W sprawuje sie super ale rozumiem,że chciałeś spytać o seryjną zasilkę ;) Nie wiem , wymontowałem i wystawiłem na allgero ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 heh ja tez tak zrobie :D (na alegro modecoma ofkoz ;) ) a mozna wiedziec za ile ja wystawiles ?? :) tak orientacyjnie bo nie wiem ile za nia wziac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 petrumi - widze ze nie jestem sam :( ja qpiłem modecom prostation i tez zaluje - lepiej bylo dolozyc 100zl i kupi cpozadnego chiefa bez zasilki Co do zasilacza to jest OK - cichy i dobrze trzyma napiecia ( moowie o napieciach podawanych przez soft bo nie mam niestety miernika :( ) zastanawiam sie czy nie sprzedac po prostu samej budy i nie kupic chiefa Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...