sid86 Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Witam, posiadam karte Radeon 9500 128 ram firmy mint, jakis miesiac temu wysłałem ja do serwisu gdyz wentyl na karcie sie przestał obraca(niestety zauwazylem to dopiero gdy po 3 restartach gry sie wieszały i nawet kursor sie nie poruszał:( karta podgrzała sie i to znaczaco:( teraz jak juz odzyskałem karte(z tym samym tylko przeczyszczonym wentylatorem) jak włoze karte do kompa to po jakiejs 30 min gry system mi sie resetuje, karta jest goraca,nawet bardzo goraca:( mam pytanie czy to wina wentylatora i powinienem kupic nowy, czy moze podczas pierwszej awarii karta sie"nadpaliła" i teraz bedzie grzac sie jak dzika i wogóle nie jest juz tak sprawna jak kiedys, moze powinienem sprobowac wymienic ja na inna(jest jeszcze na gwarancji) tylko nie wiem jak przekonac sklep zeby mi ja wymienili:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 zakladam ze nie podkrecales karty. zedjmij ten oryginalny cooler i zobaczy czy raczyli ci posmarowac jadro pasta. jezeli nie to posmaruj jadro i wtedy zobacz czy sa zwiechy, jezeli masz posmarowane to wytrzyj to co jest i poloz jakas porzadniejsza paste, powinno pomoc. jak masz zwiechy dalej to slij do serwisu i mow ze ci karta niestabilnie chodzi to ci moze wymienia na nowa :) a jak ci juz karta zacznie chodzic jak trzeba to zmien radiator na cos porzadniejszego i jazda z OC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 hmm, ale jak bedzie kombinowal przy radiatorze to mu wezma na serwis ale... bedzie musial za to zaplacic bo straci gwarancje edit: osobiscie tez mam taki problem -cooler siadl, lapalem zawiechy, oddalem na serwis, wymienili cooler -dalej zawiechy w grach lape -w poniedzialek ide do sklepu zobaczymy co bedzie cos sie przegrzalo czy jak? a co do tej pasty to watpie , przeciez karta przedtem dobrze chodzila, moze jakis uklad sie przegzal lub jakas czesc malutka ??? a moze po awarii coolera pasta sie gdzies sciela/zuzyla/spalila (nie wiem co jeszcze) i teraz nie przewodzi jak trzeba :?: :?: :?: someone help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paain Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Witam, posiadam karte Radeon 9500 128 ram firmy mint, jakis miesiac temu wysłałem ja do serwisu gdyz wentyl na karcie sie przestał obraca(niestety zauwazylem to dopiero gdy po 3 restartach gry sie wieszały i nawet kursor sie nie poruszał:( karta podgrzała sie i to znaczaco:( teraz jak juz odzyskałem karte(z tym samym tylko przeczyszczonym wentylatorem) jak włoze karte do kompa to po jakiejs 30 min gry system mi sie resetuje, karta jest goraca,nawet bardzo goraca:( mam pytanie czy to wina wentylatora i powinienem kupic nowy, czy moze podczas pierwszej awarii karta sie"nadpaliła" i teraz bedzie grzac sie jak dzika i wogóle nie jest juz tak sprawna jak kiedys, moze powinienem sprobowac wymienic ja na inna(jest jeszcze na gwarancji) tylko nie wiem jak przekonac sklep zeby mi ja wymienili:(Nic nie rób tylko idź do sklepu wymienić :!: :!: :!: Koniecznie :!: :!: :!: Od tego jest w końcu gwarancja :!: Nie :!: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronos_3 Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 mi sie wydaje ze twoja karta dostala po du..e i lepjej nic nie ruszaj tylko powiec ze ci sie wiesza i jest nie stabilna i musza ci wymienic a jak nie to sie kluc :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Wcale bym się nie zdziwił gdyby w karcie coś się nadpaliło, przez to działa niestabilnie, podobny przypadek miałem z prockiem niekręconym jak wentyl padł i po przegrzaniu działał niestabilnie, dopiero obniżenie taktowania pomogło przywrócić stabilność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 tutaj (w przypadku karty graficznej) downclock nie pomaga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...