Skocz do zawartości
wolfi99

Abit AI7 (865pe) i sata

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :D

W poniedzialek odbieram sprzecik, i bede instalowal xp-ka.

1. Mozecie mi powiedziec, czy przy instalacji windy tak by pozniej xp widzial dysk jako sata, musze zainstalowac stery z raidem ? (tak wnioskuje z wypowiedzi na forum).

2. Czy sa juz nowsze sterowniki do sata, niz te na plycie (jesli tak to prosze o linka)?

3. Pamiatki beda w dualu Infineona - cl 3, jesli ktos je posiada to prosze o podanie najlepszych tymingow przy fsb 250Mgh i P2.4c.

4. Lepiej samemu ustawiac (podkrecac) w biosie, czy zostawic to "ineligencji" (ustawienia F1, street .... itd - PAT)?

Z gory dzieki za odpowiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, ze nie ma nikt AI7, jesli tak to prosze o podpowiedzi odnosnie instalacji dysku sata na plytach z chipsetem 865pe, no i moze pamiatek - jak wykrecacie ramy, ktore maja standart cl3?

I jeszcze jedno, podkrecac samodzielnie czy zdac sie na PAT-a (czytaj "inteligetny" soft plyty)?

Pozdrawiam

PS. Birkut - czy na gg mozemy porozmawiac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. bedzie spokojnie widzial

2. nie wiem czy sa nowsze - nie szukalem, intel.com napewno bedzie odpowiedz

3. sam sprawdzisz timingi

4. samemu najlepiej ale to sporo ci zajmie

5. nie ma pata jesli nie wykorzystasz bugow w biosie

Ekhm... postaram sie abys napewno to zobaczyl... wiec, moj nick pisze sie:

berkut

jak nie pamietasz nick'a to sugeruje uzywac ctrl c i ctrl v....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wierkie sorki berkut! (klaniam sie unizenie i mam nadzieje ze sie nie obraziles))

Dzieki za odpowiedzi, ale 1 i 5 adn. nie kapuje - mam instalowac rajdowskie stery czy nie? bugow?? (a co to jest?)

Od poniedzialku bede toczyl boje, jesli nie masz nic przeciwko to wole pytac cie na gg (wysylam na email w tweaku)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi