Skocz do zawartości
whyte

co jest szybsze GF 256 32MB DDR czy GF2MX400 64Mb SDR???

Rekomendowane odpowiedzi

spóżniles sie ... ja moalem CLAPA jakis miesiac temu ;))) hehehe .... i potwierdzam nie ma MXa ktory by mnie pobił ;))) 3769 3dmark2001 default test ;))

PS. Ale powiem ci jedno ... za clapa teraz wolaja srednio 150 zł ... a jak dolozysz 50 zł bedziesz mial Kyro 2 ... warto :

1. Wzrost ceny o 33% rekompensuje wzrost wydajnosci srednio o 50%

vide q3A mialem na clapie 69 fps a teraz 107

2. Jakosc obrazu .... jak zobaczylem to sobie powiedzialem .... " na CLAPA nie narzekalem .... ale teraz widze ze moj monitor to nie takie badziewie jak myslalem .... naprawde jest roznica w jakosci generowanego obrazu .... a jak mi mowili to nie wierzylem ;)))

3. Bardzo niedoceniane karty te Kyro2 ;))) ... nie jakies top end ale tanie .... wydajnosc / cena chyba najlepsza ... ( no moze poza GF4ti4200 ale tu i wydajnosc i cena sa proporcjonalnie wieksze ;)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hahahahahahahah, napewno od tego CLAPA jest lepszy Prolink GeForce2MX400 64MB RAM    GPU:200MHZ , RAMCLOCK: 334MHZ

sami sobie potestujcie

to my teraz sobie z ciebie hahahahaha bo te RAMCLOCK 334 (wg ciebie) podziel se na dwa a jak dalej niewiesz o co chodzi to przykto mi bardzo moze ktos inny ci powie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hahahahahahahah, napewno od tego CLAPA jest lepszy Prolink GeForce2MX400 64MB RAM    GPU:200MHZ , RAMCLOCK: 334MHZ

sami sobie potestujcie

to my teraz sobie z ciebie hahahahaha bo te RAMCLOCK 334 (wg ciebie) podziel se na dwa a jak dalej niewiesz o co chodzi to przykto mi bardzo moze ktos inny ci powie :)
hahahahahaha, musiałbym go dzielic gdyby taka wartosc pokazywał mi NVMAX, tylko on mnozy zegar pamieci!!!!!!!!!!!!!!!!!cieciu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale z ciebie cieć ptaku , te 334 to pamięci ddr na 64-bitowej szynie, taki chwyt marketingowy dla guwniarzy którzy sie nie znają na sprzęcie, a jeśli dlaciebie mx jest lepszy od GF256 na DDR to już twój problem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale z ciebie cieć ptaku , te 334 to pamięci ddr na 64-bitowej szynie, taki chwyt marketingowy dla guwniarzy którzy sie nie znają na sprzęcie, a jeśli dlaciebie mx jest lepszy od GF256 na DDR to już twój problem!

Sam jestes ciec, tyle tylko ze ten geforc2mx nie ma pamieci DDR !!!!! A pozatym wiem swoje GeForc 256 to juz era kamienia łupanego, nawet voodoo 3 3500 jest od niego lepsze, wiec niech mikt nie próbuje wmawiac tu ze "to cos" jest lepsze od geforce 2. Ja na PIII 1000, 320 mb ramu i na geforce 2mx400 64mb z zegarami lekko podkreconymi miałem 3899pkt w 3dmarku2001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jeżeli ten GF2MX400 ma SDR, to przepraszam, ale chyba 334 Mhz taktowanej pamięci to on nie może mieć.

Najwyżej (farbrycznie) taktowany SDR to 183 MHz. GF 256 DDR ma 333 (i więcej) i ma znacznie lepsze osiągi.

Jeszcze nie widziałem takiej karty na SDR, z lepszymi osiągami co DDR. (opróćz MX, ale to inna sprawa, bo DDR i SDR w MX mają porównywalne osiągi, ale do GF256 DDR sie nie umywają).

Może ty mylisz GF256 i GF256 DDR?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sami sobie potestujcie

Nie ma gf2mx czy to 200 czy 400 czy sam mx, ktory ma pamieci taktowane ponad 200. Najwyzej taktowane to wlasnie wspomniane 200mhz. Moze pomysles mx400 na ddr (166x2=332mhz, z bledem wyjdzie 334mhz). Ale on napewno jest lepszy od gf256ddr. Co do CLAP to sie nie moge zgodzic jednak. CLAP jest najszybszy ze wszystkich 2mx !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ptaku napisałem że to pamięci ddr tylko 64 bitowe a w GF256 są 128 bitowe , podziel se na 2 to bedziesz miał prawdziwe taktowanie , tak jak napisałem to chwyt reklamowy , a jeśli teraz jescze nie zrozumiałeś to jesteś cieć naprawde!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam jestes ciec, tyle tylko ze ten geforc2mx nie ma pamieci DDR !!!!! A pozatym wiem swoje GeForc 256 to juz era kamienia łupanego, nawet voodoo 3 3500 jest od niego lepsze, wiec niech mikt nie próbuje wmawiac tu ze "to cos" jest lepsze od geforce 2. Ja na PIII 1000, 320 mb ramu i na geforce 2mx400 64mb z zegarami lekko podkreconymi miałem 3899pkt w 3dmarku2001

Chyba ci się coś popierd..... gościu. Nie ma szans na takie wyniki! Jak ktoś dojdzie z tym do 2800 to już jest super, a 3000 to już max!! Chyba, że robiłeś w 640/480. Poza tym 3D-Mark to pierd....i jeb....w ch..i w .piz..<span style="color:red;">[ciach!]</span>o :lol: :lol: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ptaku napisałem że to pamięci ddr tylko 64 bitowe a w GF256 są 128 bitowe , podziel se na 2 to bedziesz miał prawdziwe taktowanie , tak jak napisałem to chwyt reklamowy , a jeśli teraz jescze nie zrozumiałeś to jesteś cieć naprawde!

<span style="color:red;">[ciach!]</span>a sam juz nie wiem jaką mam karte ale napewno pisze mi ze mam pamieci 128bitowe, wlasnie to sprawdziłem !!!!!! [censored !]Z TYM TEMATEM - moze mój GeForc to jakis ufolód [censored !] czy jak !!!!!!!!!!!!!!!!!1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze sam juz nie wiem jaką mam karte ale napewno pisze mi ze mam pamieci 128bitowe, wlasnie to sprawdziłem !!!!!! <span style="color:red;">[ciach!]</span> Z TYM TEMATEM - moze mój GeForc to jakis ufolód <span style="color:red;">[ciach!]</span>lony czy jak !!!!!!!!!!!!!!!!!1

albo on albo wlasciciel :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze sam juz nie wiem jaką mam karte ale napewno pisze mi ze mam pamieci 128bitowe, wlasnie to sprawdziłem !!!!!! <span style="color:red;">[ciach!]</span> Z TYM TEMATEM - moze mój GeForc to jakis ufolód <span style="color:red;">[ciach!]</span>lony czy jak !!!!!!!!!!!!!!!!!1

albo on albo wlasciciel :)

nie jestem na tym forum zalogawany zeby komus ublizac albo takie tam, dlatego juz w tym temacie nie zabierze głosu "[censored !] ufol" jak to wyzej kolega powiedział.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie! O co się kłucicie?

Oto wyniki z 3DM2001

Clap@Quadro (GF1DDR core:140MHz, mem:2x180=360MHz):

3DMark Score: 3812

Game 1 - Car Chase - Low Detail 54.1 fps

Game 1 - Car Chase - High Detail 27.2 fps

Game 2 - Dragothic - Low Detail 66.9 fps

Game 2 - Dragothic - High Detail 31.2 fps

Game 3 - Lobby - Low Detail 68.5 fps

Game 3 - Lobby - High Detail 37.6 fps

Fill Rate (Single-Texturing) 290.1 MTexels/s

Fill Rate (Multi-Texturing) 508.9 MTexels/s

High Polygon Count (1 Light) 9.9 MTriangles/s

High Polygon Count (8 Lights) 2.0 MTriangles/s

DOT3 Bump Mapping 42.5fps

Vertex Shader 45.9fps

Point Sprites 8.0 MSprites/s

GF 2MX (o/c core: 200MHz, mem: 1x200MHz):

3DMark Score 3264

Game 1 - Car Chase - Low Detail 50.7 fps

Game 1 - Car Chase - High Detail 27.1 fps

Game 2 - Dragothic - Low Detail 54.8 fps

Game 2 - Dragothic - High Detail 28.2 fps

Game 3 - Lobby - Low Detail 51.2 fps

Game 3 - Lobby - High Detail 29.6 fps

Fill Rate (Single-Texturing) 233.9 MTexels/s

Fill Rate (Multi-Texturing) 392.5 MTexels/s

High Polygon Count (1 Light) 14.8 MTriangles/s

High Polygon Count (8 Lights) 2.9 MTriangles/s

DOT3 Bump Mapping 31.2 fps

Vertex Shader 39.9 fps

Point Sprites 6.7 MSprites/s

Cały test wykonany został na XP1700, 256MB DDR,MSI KT3 Ultra ARU reszta nieważna. Niech każdy sam wyciągnie sobie wnioski....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma sensu tego porównywać bo Quadro jest wolniejsze w grach od GF'a

A kto powiedział, że Quadro jest wolniejsze w grach? Z moich (własnych) doświadczeń wynika, że jest mimo wszystko szybsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka moich uwag:

1. CLAP oem taktowanie 120/286 , clap BOX 120/300 (nie jak ktos pisal 333 mhz i więcej)

2. Testowałem gf mx 400 i CLAPA i przy procku duronie 1000 (nie podkręconym ) wyniki wychodziły w 3dmarku 2001 o ok. 300 pkt więcej(te same stery, te same kompy itd)

3. CLAP to legenda wśród akceleratorów . Nvidia ja wyprodukowal na poczatku i nawet nie sądzili że tak będzie zapeiprać, a że był to bardzo duży odskok w tamtych czasach jesli chodzi o wydjanośc więc szybko zaprzestali jej produkcji i wypuścili badziew w stylu mx 200, 2mx , i mx 400 (doruwnujący osiągami do CLAPa ale i tak pozostający w cineu osiągow CLAPa).

4. CLAP ma chip i pamiatki 128 bitowe.

5. Quadro jest szybsze w open GL, ma lepszy obraz a w 3damrku jest prawie tak samo szybkie. Kiedys sądzono iz jest wolniejsze ale to nie do konca prawda.. Duzy zysk jest przy quadro w open GL..

6......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj chyba ci sie cos popier... na athlonie xp2.0 moze dojedziesz do tego wyniku warunek (320DDR) i ostro krecona karta :twisted: na twoim sprzecie to raczej niemozlive

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...