Skocz do zawartości
SpiderMAN

Test opamieci GEiL PC3700, PC4000 oraz PC4200

Rekomendowane odpowiedzi

wlasciwie to niewiem co to jest... zrzut screenow ??

recka jest MARNA

niema prob podkrecania , niema prob zmniejszania timingow ramu, niema porownan timingi vs volty ktora na ile pojdzie

niema wiecej testow jaki gier np

q3 w najnizszej rozdzialce przy roznych timingach itd

to ze kostki chodza na ustawieniach fabrycznych to nie jest rewelacja bo na takich chodzic powinny..

dlaczego niema platformy nforce2?

230 fsb i ostre timingi i geile by siadly jak detka zapewne na nf2...

wyszlo to co mialo wyjsc szybszy ram jest troche szybszy

wlasciwie to tyle mozna z tej recki wywnioskowac :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasciwie to niewiem co to jest... zrzut screenow ??

recka jest MARNA

niema prob podkrecania  , niema prob zmniejszania timingow ramu, niema porownan timingi vs volty ktora na ile pojdzie

niema wiecej testow jaki gier np 

q3 w najnizszej rozdzialce przy roznych timingach itd 

to ze kostki chodza na ustawieniach fabrycznych to nie jest rewelacja bo na takich chodzic powinny..

dlaczego niema platformy nforce2?

230 fsb i ostre timingi i geile by siadly jak detka zapewne na nf2...

wyszlo to co mialo wyjsc szybszy ram jest troche szybszy 

wlasciwie to tyle mozna z tej recki wywnioskowac :-)

Zrob lepsza. Gadac kazy umie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z LZIggy recka jest naprawdę marna, a jej wizualna strona jest do kitu. Wywnioskować z tego testu można tylko że pamiątki 4200 działają szybciej od PC3700, 4000 (cud się stał). Pokazujecie w tej recenzji jak daleko jesteście w tyle za serwisami tj. tweaka.pl lub tomshardware( który to robi najlepsze testy wg. mnie z innej strony oni mają w pyte kasy). I nie pisz na przyszłoś "Zrob lepsza. Gadac kazy umie " tylko postaraj się zrobić lepszą recke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TO ze ram 4200 jest szybszy od 4000 lub 3700, kazdy zdrowomyslacy czlowiek jest w stanie wywnioskowac sam ;)

Gdzie testy przy podnoszeniu napiecia ? gdzie testy dla Nforce2 ? Gdzie testy z roznymi timingami ?

Wiec nie mow innym "zrob lepsza" - tylko sam zrob lepsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: no coz... Twoja recenzja mnie nie uwiodla ;) jest slaba. nie wnosi nic ciekawego do tematu. potwierdza to, co wszyscy wiedza - PC4200 bedzie lepsze od PC4000 czy PC3700. tak jak juz koledzy zauwazyli: gdzie sa testy dla platformy NF2? gdzie sa testy OC pamieci? itd. tekstu tam nie zawiele, tylko same screen'y. nic ciekawego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO to samo co przedmowcy -czyli recka marna

a co do  "zroob lepsza" to nie kazdy moze sobie "wyczarowac "te pamieci

Nie kazdy tez ma zaplecze takie jak Tom's Hardware...

A po drugie nie porownujcie mnie tu do recenzji niektorych na Tweaku, bo te to dopiero sa :lol: :lol:

Nie ma na NForce2 ze wzgledu na to, ze nie posiada nikt z redakcji ani Abita ani Soltka a moja plyta max niestabilnie pociagnela 230 MHz, wiec sorry, ale przed zalozeniem WCi gruntownym przetestowaniem plyty nic wiecej nie wycisne z niej, mam jednego kompa, ktory mi jest potrzebny sprawnydo pracy :P. Pamieci przetestowalismy z Raptorem na jego maszynce, z zalozenia to nie mial byc test podkrecania tych pamieci, tylko receznja, a to dla mnie przynajmniej jest zasadnicza roznica... Testy podkrecania beda z pewnoscia, kiedy to ktorys z naszej redakcji ze swojej wlasnej kieszeni wylozy na porzadna plyte i proca i jakies sensowne chlodzenie woda CPU, NB. Wybaczcie, ale nie oczekujcie od nas tyle co od Tom's Hardware...

My dopiero zaczynamy. a Druga rzecz to przy tych pamiatkach i tak juz mowimy o sporym podkrecaniu, gdyz nie ma oficjalnie zatwierdzonych standardow powyzej PC3200.

A propos, twierdzicie, ze nie kazdy moze wyczrowac te pamieci - wystarczy tylko chciec i umiec gadac, posiadac rozwijajacy sie serwis i zagadac do dystrybutora z pewnoscia nie odmowi. Tylko trzeba pomyslec. Na pewno pojawi sie bardziej szczegolowy test PC4200 GEiLa u nas w niezbyt odleglej przyszlosci na platforie AMD, tylko dajcie nam troche czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czekamy i trzymamy za slowo, oby tym razem bylo cos wiecej warte niz zapewnienia na gg ktorymi to mnie raczyles przed ta recka  8) 

pozdr

Kochany ja tez mialem takie nadzieje, ze sie uda, ale po pierwsze mialem za malo czasu na takie testy. Musialem pamieci odeslac dosc szybko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi