Puffy Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Mam szybkie pytanie mam kupić do kompa: Celina 488mhz 160mb Ram kartę graficzną do gier i żeby w miare chodziły divxy. Myśle o dwóch kartach Voodoo3 oraz S3 Savage4 Co radzicie kupić.Jak poradzi sobie Voodoo z Divixami? Ma może ktoś te karty i może podać wyniki np 3dmark. Głównie moi chodzi żeby to był jaknajtańszy i najbardziej optymalny wybór. S3 Savage biore pod uwage bo ma kompensacje ruchu 32 bity no i kompresje S3TC no i ma 32 mb a Voodoo 3 bo ma świetną wydajność w 3d 16 bit ale nie wiem czy nie zawali Voodoo divixów?Martwi mnie też brak texturowania AGP w Voodoo no i ta kompensacja. Mówta co i jak :? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puffy Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Jeszcze jedno pytanko z seri The Lamer Land:) :wink: Czy Voodoo3 wyciągając w 3d 22 bity w windzie np. wyciąga 32 bity czy też tylko 22bity chodzi mi o 2D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Ja osobiście miałem Voodoo2, ale mój kolega miał Voodoo3 i musze powiedzieć, że śmigało mu to przyzwoicie. W NFS 5 chodziło mu bez problemu Q3, UT i inne trochę starsze gierki chodziły mu bez problemu miał PIII 450 i 128MB RAM. Voodoo3 mogę polecić ja na mojej Voodoo2 też śmigałem w NFS 5 ale u mnie chodziło trochę gorzej. Drugiej kart nie widziałem w akcji. Ale Voodoo3 to jest super sprzęt, dlatego się nawet nie zastanawiaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 "savage4 ustepuje najszybszym modelom opartym na kosciach TNT2 czy Voodoo3" Reset 8/99 wnioskuje ze chodzi o V3 2000 ? najlepiej jak bys sie rozejzał za modelem 3500 ma 32MB ram, wyzsze zegary ofkorzz ,agpx4 i nie jestem pewien moze sie myle ale chyba 3500 imalo juz chyba obsluge 32bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariushek Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Kupisz na allegro za jakieś 30zł - 50zł. Do Savage'a nie ma dobrych sterowników. Via się do tego produktu odwróciła plecami po zakupie S3. Większość gier albo nie chodzi, albo ma wielkie problemy. A do Voodoo niezależni programiści tworzą nowe wersje sterowników, na których da się odpalić nawet nowe gry. Poza tym, przy tak słabym sprzęcie tylko Voodoo będzie oferowało dobrą wydajność. Sterowniki każdej innej firmy zbyt mocno polegają na mocy procesora. No może jeszcze jakiś Gefroce chodził by przyzwoicie, ale to już inna półka cenowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariushek Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 żadne voodoo 3 nie miałło ani obsługi agpx4 ani 32-bitowego koloru, ani 32MB pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 żadne voodoo 3 nie miałło ani obsługi agpx4 ani 32-bitowego koloru, ani 32MB pamięci.no tak myslalem w recce ktora czytalem byla zapowiedz 3500 oczywiscie nietrafiona ;/ niezmienia to faktu ze lepiej brac v3 niz S4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 nawet sie nie zastanawiaj S3 przy voodoo3 nawet 2000 to jest shit, sam kiedys mialem v3 wiec wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Miałem Savage4 a mój siostrzeniec miał VooDoo 3 (2000). VooDoo 3 było zdecydowanie wydajniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 bierz VOODOO Savage4 powoduje błędy na XPeku i tylko czasem można ich uniknąć :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 zdecydowanie voodoo3! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 ta płyta główna jeśli ma agp to weź się nad tymi [ciach!]łami nie zastanawiaj tylko kup jakiegoś gf2mx400 na allegro za 30zł..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Jak wyżej - popieram przedmówcę :) A co do porówania- Savage ma dekompresor sprzetowy MPG2, więc znacznie lepiej dekoduje filmy niż V3 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) Voodoo 3 będzie IMO lepsze A nie lepiej troszke dołożyć (tak z 10 zł) i kupić GF2MX200 na AGP? (o ile to mobo ma AGP) Chociaż Voodoo to czysta klasyka, a dla klasyki robi sie wiele :D Edytowane 3 Marca 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Np. tutaj najsilniejszy v3 za 25zl -> click Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Na pewno go Wasze odpowiedzi bardzo obchodza po dwoch latach ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...