monocyklista Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 mam pytanie: w jaki sposób w visual c++ generuje się losowo liczby z określonego przedziału? zaznaczam, że nie mam większego pojęcia ani o vc++ a tym bardziej o samym c++. jeśli ktoś mógłby napisać jakie polecenie jest za to odpowiedzialne i jakie są do niego argumenty byłbym wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 random(zakres); da Ci przedzial [0; zakres-1] dorzuc tylko odpowiedniego include. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monocyklista Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 No właśnie, tylko nie wiem jakiego includa dorzucić i co ważniejszego jak i gdzie go wrzucić. Sorry za takie banalne w sumie pytania, ale potrzebna jest mi tylko ta jedna rzecz, a przegladałem niektóre kursy i tam są znowu rzeczy prostsze, a tego jakoś nie umiałem znaleźć :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 To zajrzyj do MSDN'a... tam masz napisane w jakim naglowku dana funkcja "siedzi". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 #include <time.h>#include <stdlib.h>#define MAX 10//potrzebne by losowane luiczby sie roznilysrand((unsigned)time(NULL));//losujemy od 0 do max-1int losowa = rand()%MAX; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...