Skocz do zawartości
aberos2

Radek 9500 128MB 256 bit. Power Color. Da sie modnąć???

Rekomendowane odpowiedzi

jak jeszcze nie mówiłem :D szukałem i znalażłem lecz któs tam pisał ze ma takowego i ma problemy z płytą główną........lecz potem sobie wgrał nowego biosa do płyty i mu śmiga no i napisał że zmodował tego radka. A potem ktoś pisał ze nie idzie. To teraz nie wiem i sie pytam was wprost , kapisz? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie: jakie te karty PowerColor mają pamięci, bo słyszałem że 3,6ns. i faktycznie na stronie producenta http://www.powercolor.com.tw/page2/product...1&sn=33&temp1=7 piszą iż mają 256bit lecz myślę że jest to błąd w druku, chyba że są to te słynne 256bitowe/128mb karty które wyszły nie tak dawno-opis na benchmarku [ lecz nie było nic i o tej firmie tylko była to SAPHIRE]no chyba że coś przeoczyłem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile razy mozna to samo pisac ;) blad na stronie :!:  

mam tego radka i jedyne co sie da to 8-potokow :!: pamieci to 3,3ns (u mnie)

Hehe, błąd w druku! Jakoś mi się zdaje, żę power color nie zrobił tego niechcący :wink: i ,że mu się nie śpieszy z poprawą tego błędu :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie znalazlem ta karte:

Sapphire Radeon 9500 Atlantis 128MB DDR (256bit) TV&DVI, retail

jutro sprawdze cene i dostepnosc to wam dam znac jak chcecie. aktualna cena to 839,90zl. warto. moze jak zadzwonie to bedzie nizsza

na stronie jest taki opis:

Producent chipsetu: ATI Technologies

Rodzaj układu graficznego: 256-bitowy

Typ chipsetu: Radeon 9500

Częstotliwość RAMDAC: 400 MHz

Zainstalowana pamięć wideo: 128 MB

Rodzaj pamięci: DDR 256-bit

Głębia kolorów przy maksymalnej rozdzielczości: 32 bit

Typ złącza magistrali: AGP

Urządzenia wejścia / wyjścia: wyjście TV, wyjście DVI

Cechy dodatkowe: AGP x1/x2/x4/x8, 2x400Mhz RAMDAC (10bit), Wyjście TV w rozdzielczości max. 1024x768, w zestawie kabel Composite, Jednoczesna obsługa dwóch monitorów, w zestawie kabel do zasilania, w zestawie konwerter DVI>RGB, magistrala pamięci 256bit

Dołączone oprogramowanie: Cyberlink PowerDVD

Dodatkowe funkcje: Anisotropic Filtering (x16), Bump Mapping, HyperZ III, Smartshader 2.0, SmoothVision 2.0 (FSAAx6), Transformation and Lighting (T&L), Truform Technology, Hydravision (DualDisplay), Textur Kompression, Wspomaganie odtwarzania MPEG-2

Obsługiwane standardy: DirectX 8.1, DirectX 9.0, OpenGl 1.3, VESA

System operacyjny: Windows 2000, Windows ME, Windows XP, Windows NT 4.0

Złącze zewnętrzne: 15 pin VGA, 1xDVI out

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9500 128mb za 840pln 8O ...się nie dziwię, że jeszcze ich nie sprzedali :lol:

Zarty na bok. To tak samo jak ja bym swojego 9500 64mb miał kupić za... niewiem...może 700, albo i 750zł :? Trochę to się chyba mija z celem :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze drogo nie znam sie. ale to to chyba juz okazja 680 zl a mozna sie jeszcze potargowac:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20220306

LOOKNIJCIE

ja sobie kupilem radeona 9500 128mb za 420 zl nowego w ciemno nie wiem na jakim laminacie i jak ulozone kosci ale widaje mi sie ze to nie wazne za ta cene. zobaczymy jak przysla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś naciąłem się na takiego jednego bez komentarzy.

Gnojek jeden naszczęście mieszkał w odległości 60km więc po 3h miałem kapustę spowrotem :twisted:

Dlatego nigdy nie zalicytuję u takiego gościa. Jak ktoś chcę to proszę 8)

P.S. Do ręki też nie wiesz co Ci da tak dokładnie :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie nabyłem  http://sklep.benchmark.pl/pelny_6182.html .Powiem więcej jak ją dostanę.Karta ma szynę 256bit . tylko potrzeba sprawnych 8 potoków i 9700 pro jak nic.

ale zonk!

wszystkie towary juz zarezerwowane :(

i jaka piekna cena 629zł za Sapphire 9500 128MB 256Bit! WOW!! WOW!!

ktos jeszcze zdazyl zamowic? nie dziwne ze juz wszystkie poszly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi