Lukas20 Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Witam, Moze ktos wie, gdzie w Warszawie mozna kupic sprezyny do weze zapobiegajace ich lamaniu sie w miejscu mocniejszych zgiec? Potrzebuje cos takiego na waz 10/12 (12/16 tez mile widziane). Najlepiej jakby zakladalo sie po zewnetrzenej! (zeby nie tworzyc oporow) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Lukas, ale czy jak dasz sprezynke na zewnatrz to cyz to napewno zapobiegnie jej zlamaniu sie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Lukas, ale czy jak dasz sprezynke na zewnatrz to cyz to napewno zapobiegnie jej zlamaniu sie? Raczej tak :D Ja stosuję tanie węże i na nie takie czarne rurki do prowadzenia przewodów pod tynkiem (coś 2PLN/metr) - są elastyczne i dobrze zabezpieczają rurki przed zagięciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oRh Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Przylaczam sie do pytania w sprawie sprezyn , chetnie 12/16 w kraku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Ja akurat potrzebuje sklepu w Warszawie. W sumie jakby bylo wiecej chetnych to sam moglbym takie cos wykombinowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 ja moglbym byc chetny :) na weze 12/16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Ile mam dla Ciebie odlozyc? 100 szt. wystarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Ile mam dla Ciebie odlozyc? 100 szt. wystarczy?o co Ci chodzi ?? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Mowilem o wiekszej liczbie chetnych. Nie 10-20 osob, ale tyle, zeby uzbieralo sie minimalnie na 100 szt. sprezyn. Ze jedna osoba tez by chciala taka sprezynke to akurat wogole mnie nie urzadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciu Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Mowilem o wiekszej liczbie chetnych. Nie 10-20 osob, ale tyle, zeby uzbieralo sie minimalnie na 100 szt. sprezyn. Ze jedna osoba tez by chciala taka sprezynke to akurat wogole mnie nie urzadza. Tak sobie mysle... po co Ci sprezyny? Masz pompe strazacka i oszczedzasz na kolankach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 W sumie to kolanka i tak beda ciut bardziej restrykcyjne od weza, a najwieksza ich wada, jest to, ze nie sa przezroczyste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voor Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 W sumie to kolanka i tak beda ciut bardziej restrykcyjne od weza, . Oj nie takie ciut :? Roznica we wspolczynniku oporu to jakies 0,12 przy lagodnym zagieciu do 3,25 dla kolanka. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zalezy jak ulozysz waz. Mowiac o kolanku mialem na mysli 2x48* 15mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voor Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 2x45* takze bedzie mialo wiekszy wsp. oporu . I nic nie poradzisz :D Polaczenie waz >kolanko to dodatkowy opor i zaklocenia przeplywu ,ktory w przewodzie powinien byc zblizony do laminarnego.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voor Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 2x45* takze bedzie mialo wiekszy wsp. oporu . I nic nie poradzisz :D Polaczenie waz >kolanko to dodatkowy opor i zaklocenia przeplywu ,ktory w przewodzie powinien byc zblizony do laminarnego.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 zgadza sie. i zapewne wlasnie dlatego lukas20 kombinuje, zeby uniknac kolanek jednoczesnie bedac pewnym, ze waz sie nie zlamie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Dokladnie tak, ale kolanka jednak daja mozliwosc dowolnego formownia ksztalow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...