Skocz do zawartości
MARTiiii

Wentylator 120mm - Sunon vs Titan lub inne

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś miał wentyl Sunona oraz Titana i jest w stanie powiedzieć, któy z nich lepiej się spisuje. Głównie mi chodzi o ich głośność na 12V, a przy 7V.

Sunona mam pod nosem w sklepie za 42zł, a ten Titan przez inet za 49zł (+ 10zł przesyłka). Warto się pchać w Titana???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a o jakiego Titana pytasz - jezeli o tego Aluminowego to poszukaj testow aluminowych wentyli EverCool i bedziesz wiedzial jak wyglada sprawa z tym "Titanem"

a Sunona to mozna polecic tylko do jakiejs serwerowni itp - wydajnosc niezla ale halas ponad norme :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chodzi o tego aluminiowego Titana. Wiatrak potrzebny mi na tył obudowy więc hałas nie jest wskazany, a nie mam jak ich porównać. Gdzie w ogóle można kupić te evercool bo jak narazie nigdzie ich nie widze (4max, cooling, angel, sirius, komputronik) albo inne wentyle 120mm?

Mogłeś odrazu napisac o co chodzi z tym porównaniem do Evercool. Jest duzo gorszy, adający po uszach, czy co? Teraz jeszcze musze szkuać jakiś głupich testów wentyli, nawet nie wiem gdzie. Tak wiem google... 8O tylko ile czasu strace na szukanie jakiegos jednego testu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chodzi o tego aluminiowego Titana... Gdzie w ogóle można kupić te evercool ...

:?

chodzi o to ze to co u nas (w Europie) jest aluminowym Titanem to za Wielka Woda jest EverCoolem - to ten sam wentyl tylko pod inna marka

120mm nie slyszalem ale 92 tak i jest nawet OK

test masz np na Bit-Tech ale 80mm http://www.bit-tech.net/review/147/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tez zależy na cenie, daltego szukam najlepszego rozwiązania do 50zł. No tego w życiu bym niegzadł, że Titan, a Evecool to to samo ;).

Może ktoś miał do czynienia ze 120mm Sunonem oraz Titanem i może coś powiedzieć o hałasie jakie wytwarzją. Który jest cichszy?

Osobiście mam zamiar sam go sobie pomalowac i podświetlić. Tylko który z nich ciszej chodzi :? ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja tez juz taki temat zalozylem

bo przerabiam zasilacz

w miejsce zwyklego wentyla wkladam cichego zalmanka 80x80

ale chce zrobic cos w stylu duan fan z chifteca

czyli wsadzic od spodu 120x120

albo zrobic wyjcie u gory w obudowie do wyprowadzania

i wmontowac tam kolorowy wiatrak z 4max

wyglada dosc ciekawie

ale kosztuje tez ciekawie a pozatym halas 21bD??

http://4max.com.pl/produkt.asp?g=78&gg=76&id=554

ps

jak wy te wiatraki puszczacie na takich napieciach ???

chodzi o to ze chce miec w zasilce dwa wiatraki ktore pracuja w miare cicho czyli wolno

najlepsze sa potencjometry ? czy cos innego stosujecie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi