Dziobak Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Witam. Mój kolega chciałby jakoś w miarę tanio podlepszyć wydajność swojego dość starego już kompa w grach. Nie chodzi mu o grę w jakieś bardzo nowe gry, ani w dużych rozdzielczościach. Obecnie posiada on Celerona 667@750, 192MB Ramu i GF2MX 32MB. Zastanawia się nad zmianą grafy na GF4MX. Czy sporo fpsów da mu to w grach. Czy jest jakaś lepsza alternatywa upgrade'u grafiki do 220 zł?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zac Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 gf4 pewnie wersja 64bitowa jak do 220 zl nic nie da lpiej dolozyc 30 zl i kupic radka 9200 64mg 128 bit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 najlepiej na allegro poszukaj jakiegos mx440 (128bit) albo jakiegos gf2ti za 170 spokojnie kupisz . aroznica w porownaniu do 2mx bedzie duza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz43 Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 akurat mam takiego na sprzedarz GeForce 2 Titanium 64MB DDR pamięci 4ns samsung 170zł Wydaje mi się że to nie jest wygórowana cena. Mogę wystawić na Allegro. Po podkręceniu na sprzęcie z opisu osiąga w 3DMark2001se Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 akurat mam takiego na sprzedarz GeForce 2 Titanium 64MB DDR pamięci 4ns samsung 170zł ] no prosze jak sie ładnie zlozyło P.S. ja go nieznam :) , zeby nie było ze go polecam czy cos :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz43 Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 akurat mam takiego na sprzedaż sorki za błąd, już jest dobrze zawsze trochę ściem ale ogólnie chodzi dobrze :D http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19951463 prosze nie patrzeć na negatywa nie będę pisał bo to dawno i nieprawda :D http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=58...pe=fb_recvd_pos ps. nie bierzcie nic na allegro od fotopress i elpawlak to jedna osoba i robi przekręty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 qaz43 jest topic oszusci na allegro zapodaj tam dane o tych kolesiach . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Mam jeszcze pytanie, czy do takiego konfigu opłaca się pakować GF3Ti 200? Ostatnio staniały i kumpel zastanawia się też nad czymś takim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Mam jeszcze pytanie, czy do takiego konfigu opłaca się pakować GF3Ti 200? Ostatnio staniały i kumpel zastanawia się też nad czymś takim. Nie ... nie opłaca się... widziałem testy na PIII800 - różnica w Quake i 3Dmarku pomiędzy kartami 2ti, 4mx440, 3ti200 była 1-2% więc do tego procka lepiej kupić najtańszą z tych możliwych (przydałoby się oczywiście TV out ;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 akurat mialem ta karte.2mx i zmienilem na Gf1 32ddr. w 3d2000 z 2700 dobilem do 5300. roznica spora a karty praktycznie w tej samej cenie wiec praktycznie mozna je wymienic bez doplacania! a zaoszczedzone sianko wladowac w lepsza plyte lub proca. takie jest moim zdaniem najlepsze rozwiazanie. pozdro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 najlepiej byłoby wynienienie tego celerona na durona i nawet ta sama grafa dostałaby skrzydeł. a jeszcze jakby zmienić mx na GF256DDR to już wypassssik. różnica między celeronem 800 FSB100 a duronem 700 FSB100 jest jak 2100 do 2700 więc +33% a po ustawieniu pamięci na 133 było ponad 3000 czyli blisko +50%. grafa ta sama, pamięć ta sama, testy moje własne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 najlepiej byłoby wynienienie tego celerona na durona Raczej celerona na PIII - jeśli faktycznie to ma cokolwiek dać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 wlasnie, nma durona to musialby jeszcze plyte zmienic, albo zamienic ;) AMD rulezz gf256ddr jest lepszy od gf2mx?? a to mnie oswieciles. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 wlasnie, nma durona to musialby jeszcze plyte zmienic, albo zamienic ;) AMD rulezz gf256ddr jest lepszy od gf2mx?? a to mnie oswieciles. niewiele by dopłacił zmieniając celerona na durona np. 700-800 a zysk wydajności będzie większy niż przy zmianie mx na GF2Ti, lub przynajmniej taki sam. a o co ci chodzi z tym gf256ddr ?? wiem że to żadna nowina ale mniej zapłaci za wymianę mx'a na GF256 a platformę warto zmienić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 po prostu zawsze myslalem ze gf256ddr jest slabszy od gf2mx'a sorry , rzeczywiscie troche ironicznie to napisalem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...