2002JSQ Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Czy zna ktos jakis edytorek, ktory w pliku tekstowym znalazlby wiersze zawierajace 2 takie same znaki. Chodzi mi o wyszukanie wierszy z dwoma znakami "|". Nie chce mi sie grzebac recznie, a chcialbym w tekscie do filmu przerobic napisy 3-wierszowe na 2-wierszowe. Moze ktos zna metode, jak to zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 najlepiej jakis edytor obslugujacy regexp'a. milego szukania :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Liczylem na konkretniejsza odpowiedz... cos jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 wordpad - prosta elegancja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 ar2r, chyba jaja sobie robisz. A jak w nim zrobic to o czym pisalem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 ar2r, chyba jaja sobie robisz. A jak w nim zrobic to o czym pisalem? Start :arrow: programy :arrow: alcesoria :arrow: wordpad :arrow: edycja :arrow: znajdz, a tak poza tym to duza plejerow ma tak opcje wbudowana. PzDR$ALL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Ciekawe... ja w zadnym takiego cuda nie widzialem. 2002JSQ jak Ci to jest BARDZO potrzebne to ci napisze takie gowienko ---- jak co to pisz na PW bo tu rzadko zagladam ostatnio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 ar2r, 2002JSQ chodzi o to, żeby automatycznie znajdowało mu wiersze z dwoma | (coś w rodzaju *| * |*), a nie pojedyncze |. Przy sposobie, jaki podałeś (a wystarczy do tego notatnik), musiałby siedzieć i patrzeć, czy kursor przeskakuje do kolejnej linijki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 ar2r, 2002JSQ chodzi o to, żeby automatycznie znajdowało mu wiersze z dwoma | (coś w rodzaju *| * |* A to ja bardzo przepraszam, jestem dzisiaj delikatnie niedysponowany, ale zawsze gotoof do niesienia pomocy bliznim :D W takim razie pozostaje kola player, lub inny, gdzie mozna sobie wybrac ilosc wierszy jaka ma byc wyswietlana PZDR4ALL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Co nie oznacza, ze jest to w wordpadzie / notatniku nie mozliwe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 zawsze mozna 'cat | egrep' ale nie ruszy pod winda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 ar2r, ty naprawde popyslales, ze piszac ten temat mialem na mysli poszukiwanie ||. Napisalem tez o co mi chodzi... Obraziles mnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Może zrób to tak: SubEdit player ma następującą opcje: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Dzieki Dijkstra, sprawdze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Siema. Jezeli bylbys w stanie cos takiego zrobic, to bylbym bardzo wdzieczny. Wystarczyloby aby program odnosil sie tylko do znakow | i podawal numery wierszy w ktorych wystepuje wiecej niz jeden taki znak. Pozdrawiam http://80.55.48.123:40001/string.rar pasi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Sir_Yaro, zawiesil mi sie, jak tylko wskazalem plik tekstowy i dalem OK :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 O.O tam sie nie ma co zawiesic! to jest tylko 20 linii kodu. Podeslij ten txt na mejla wraz pelna sciezka gdzie ten plik lezy... poprawka: http://80.55.48.123:40001/string1003.rar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 O to chodzi ze musi byc cos w nim, bo sie zawiesza. Uruchamiam go, wskazuje dysk E:, nastepnie wchodze do katalogu FilmyThe Count of Monte Cristo, po boku pokazuja sie 2 pliki tekstowe. Zaznaczam pierwszy z nich, jego nazwa pokazuje sie na szaro w tym malym okienku, wciskam OK i wisi... Wskazywalem inny plik tekstowy (maly) i bylo to samo. Nie chodzi abym wysylal ci ten tekst, bo program przydalby sie na przyszlosc... Cos musi byc z nim nie tak, bo jednak nie dziala. System jest w porzadku. W czym go napisales? Delphi? Visual ...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Nie przekonasz mnie... :P Jesli ten prg lazi poprawnie nawet w Wine pod linuksem to blad jest gdzies u Ciebie.... Chyba ze jeszcze ktos mi powie ze to nie dziala to ja juz nie wiem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Win 2k3> program nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Sir_Yaro U mnie na 2K3SP4 program też nie działa - zamarza po wybraniu pliku i kliknięciu OK 2002JSQ SubEdit działa, i robi to poprawnie, bo sam wielokrotnie edytowałem nim napisy do filmów pod tym kontem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Dijkstra, kąt to nie konto... :wink: Opcja jest tylko taka, ze sam bym chcial ustalac miejsca podzialu wierszy... ale jezeli zostaje tylko ta opcja, bede musial z niej skorzystac. Sir_Yaro - jezeli program nie dziala u mnie, u innych tez nie bedzie dzialal, bo co mialbym miec zle? Dzieki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Sir_Yaro, może masz jakieś inne wersje którychś bibliotek, i sobie zapomniałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Specjalnie dla was zainstaluje VB6 i zrobie instalke jeszcze bo nie wiem naprawde jakim cudem to nie dziala..... :D Ale to raczej jutro dopiero... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Ale to raczej jutro dopiero... :Djuz jest jutro ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Sorry ze to tyle trwalo ale KDE mi sie wywalilo.... blad byl najglupszy z glupich - brakowalo 1 slash'a.... http://80.55.48.123:40001/string.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Teraz git. Dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Opcja jest tylko taka, ze sam bym chcial ustalac miejsca podzialu wierszy... ale jezeli zostaje tylko ta opcja, bede musial z niej skorzystac. http://80.55.48.123:40001/string1004.zip jeszcze jakies zyczenia? :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Czym sie rozni ta wersja od poprzedniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Nie podaje numerow linii tylko je wyswietla, a ty mozesz je edytowac. Nastepnie plik z wprowadzonymi zmianami jest zapisywany pod nazwa stary_plik.txt.nowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...