Skocz do zawartości
CTD

problemy z prolink gf2 pro na asus a7v333

Rekomendowane odpowiedzi

kupilem plytke asus a7v333 do tego 256mb ram 333..i na razie koniec kasy;p problem polega na tym ze moj gf2 pro kaszani sie na tej plycie(zadnego oc nie ma!!)...tzn. pochodzi pochodzi, dam restart i kaszana na ekranie( w windzie czasem tez artefakty byly)... nie wiem czy moze tu chodzic o to ze asus domyslnie podkreca fsb o 2mhz...(to daje 34 mhz dla pci i 68dla agp zamiast 66:( jesli sie nie myle?)...moze grafa nie wyrabia juz przy takiej czestotliwosci? wrzucilem voodoo3 2000 i leci bez problemu , zero kaszany...gf2 na starym kompie(agp x 2 hiehie) rowniez bez kaszany... jakies pomysly? co moze pomoc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze sprawdź wersję biosu A7V333. Podobno z wersją 1005 były jakieś problemy.

Ja używałem tej płyty z biosem 1008 i GF4Ti4600, a teraz chodzi z GF3 Ti 500 - i żadnych problemów (płyta miała podkręconą magistralę do 141 MHz).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karta po prostu nie wspolpracuje z ta plyta za dobrze u mnie jest podobny problem tzn jedno i drugie jest ok ale w polaczeniu ze soba to mam krzaki w 3dm 2001 se i dlatego sprzedaje grafe i kupuje cos innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bios mam 1011...najnowszy...no coz..pozostaje mi jeszcze poczekac az kupie athlona xp..wtedy potestuje na magistrrali 133 z agp na 66mhz(moj duron za cholere nie chce ruszyc na magistralce wyzszej jak 103-104 :( )

pozdro

CTD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...