bios Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Mam problem z biosem wspomnianej w temacie postu płyty głownej. Bios jakis rok temu był aktualizowany na nowszy aby umożliwć stabilną pracę z większą ilością pamięci RAM a dokładniej mówiąc różnymi kośćmi SDRAM`u. Ostatnio po włączeniu komputera bios zresetował datę, godzinę i wszystkie ustawienia. Za kazdym razem aby uruchomic system przestawiałem te parametry na właściwe. Pewnego dania po włączeniu komputera miałem tylko czarny ekran. Musiałem wgrać nowy oficialny bios. Wszystko działało poprawnie przez miesiąc. Dzisja sytuacjia jest identyczna , bios resetuje sobie ustawienia CMOS i zle wykrywa częstotliwość procesora. Co robic ? Czy to moze być wina baterii na płycie ? Mój sprzęt to AMD XP 1700 na ECS K7S5A z WINDOWS 2000 PROF + SP4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 moze bakteria padla ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...