weronica Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Witam od kilku dni mam nokie 6610 i ostatnio pozyczylam kabel ktory umozliwi mi wgranie zdjec, dzwonkow itp. Kabel jest podlaczany przez USB a na koncu ma odbiornik IRDA. Myslalam ze wszystko gladko pojdzie, wiec podlaczam kabel przykladam fona a tu nic *[gluteus maximus]*. Przy przenoszeniu pliku wyskakuje blad: "Plik nie został wyslany z powodu błedu podczas lacze bezprzewodowe wyslalo dane plikow do innego komputera. Nieprawidlowe Dane" ?? ja na to wytrzeszcz oczu i probuje dalej, niestety bez skutku. Mam windowsa XP i przy podlaczeniu magicznego kabelka bylo napisane ze wszystko dziala, co prawda nie instalowalam zadnych programow ale XP jest somowystarczalny. chyba... Prosze o pomoc bo sie strasznie mecze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 bo to nokia, tak bez niczego nie przegrasz obrazkow. Musisz uzyc pcsuite, albo polecam MobilMB, wgrywasz usuwasz normalnie jak w eksploratorze windows Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 hehe mam Pc Suite'a ale o i tak nic nie pomoga, irda zrywa polaczenie a poza tym dodam ze mam cos takiego: Sigma Tel USB-IRD. Moze to wyjasni jakos sprawe, kurcze jutro wyjezdzam i sie chcialam fonem pobawic... a tu nic kiszka:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 hmmmm kurde pamietam ze tez jak mialem 6610 i irde na usb to taki problem mialem, mieszalem z ustawieniami rowno az zaczelo dzialac, nie pamietam dokladnie co, jak cos sobie przypomne to dam znac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 kurcze ja jestem zdesperowana totalnie zmieniam predkosci przesylu a to cholerstwo nie dziala... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 tak to jest jak sie ma nokie!! qmpel mial podobny problem i go nie rozwiazal !! zmienil telefon na 7650 tam dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 nie sadze zeby to byla wina telefonu mam 7250 i tez nie dziala :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 7650 to inna bajka bo ma symbiana, wiec bez problemu mozna odbierac i wysylac 6610 - mialem tel i irde na usb, i sie udalo mi rozwiazac ten problem :) tyle ze naprawde nie pamietam szczegolow bo to bylo jakies 4-5 miesiecy temu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 nie sadze zeby to byla wina telefonu mam 7250 i tez nie dziala :( bo 7250 to jest prawie taki sam tefon jak to 6610 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 spruboj z takimi ustawieniami irdy: Speed Enable - wartosc 57600 Min. Turn-Around Time - wartosc 10.0 mS Infrared Transceiver Type - parametr SigmaTel 4000 swietnym programem jest MobiMB do komunikowania sie z telefonem, rowniez Oxygen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 A do irdy byly jakies sterowniki ? Sprawdz czy system wykryl irde i jest w panelu sterowania. Pozniej sprawdz czy przypadkiem w fonie nie trzeba aktywowac irdy, nie moze byc caly czas wlaczona (strasznie to zre baterie). Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 I jeszcze jedna rada, wiekszość urządzeń USB--IRDA oparta jest na przekaźnikach Vishay. W systemach Windows 2000/XP trzeba w zaawansowanych właściwościach urządzenia Klucz szyfryjący Sigmatel (kategoria Urządzenia podczerwieni) zmienić rodzaj przekaźnika na Vishay. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 dzieki problem rozwiazalam :) pomogla zmiana szybkosci i zmiana rodzaju przekaznika :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiNDer Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 A tak na marginesie - może mi ktoś wyjaśnić czemu nie moge przesłać niczego z T610 poprzez IrDe na(testowane;) - 6610 - Samsung C100 - Siemens C55. Ani odwrotnie. Jedynie przez BT da się z C55. Komorki ulozone sa odpowiednio.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Niektore telefony sa przez producenta tak zrobione zeby nie mozna bylo przesylac z telefonu do innego danych, jedynie z PC... z moich prob dalo sie przeslac z SE na drugiego SE i z noki S60 na drugiego, a z np: N6610 jedynie na inna nokie dalo sie przeslac jedynie wizytowke :) Mysle ze to bylo celowe zrobione przez producentow zeby nie mozna bylo przeslac np: sciagnietej gry z wap'u na inny telefon tylko zeby ta druga osoba tez musiala sciagnac i zaplacic te 9zl +vat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Bo na nokie np nie wyslesz obrazkow, nie wiem jak z innymi. Zobacz czy miedzy wszystkimy wizytowki da sie przeslac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djswistak Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 ja mam 7650 i wszystko mi hula. proponuje przesiadke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 ja mam 7650 i wszystko mi hula. proponuje przesiadke bo ma symbiana.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Mam ten sam problem. Jakie wartosci ustawiles? Wykrywa mi pieiknie nokie 6610 i przy przesylaniu ten sam komunikat: Plik nie został wyslany z powodu błedu podczas lacze bezprzewodowe wyslalo dane plikow do innego komputera. Nieprawidlowe Dane" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 ja mam irde na com'a podlaczana bezposrednio pod mobo i wszystko hula az milo a ustawien nie zmienialem. wszystko jest tak jak sobie winda wustawila. do wgrywania plikow, gier, dzwonkow polecam MobiMB Mobile Media Browser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...