Skocz do zawartości
weronica

6610 przesyl danych przez IRDE big problem help :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

od kilku dni mam nokie 6610 i ostatnio pozyczylam kabel ktory umozliwi mi wgranie zdjec, dzwonkow itp. Kabel jest podlaczany przez USB a na koncu ma odbiornik IRDA. Myslalam ze wszystko gladko pojdzie, wiec podlaczam kabel przykladam fona a tu nic *[gluteus maximus]*. Przy przenoszeniu pliku wyskakuje blad:

"Plik nie został wyslany z powodu błedu podczas lacze bezprzewodowe wyslalo dane plikow do innego komputera. Nieprawidlowe Dane"

?? ja na to wytrzeszcz oczu i probuje dalej, niestety bez skutku.

Mam windowsa XP i przy podlaczeniu magicznego kabelka bylo napisane ze wszystko dziala, co prawda nie instalowalam zadnych programow ale XP jest somowystarczalny. chyba...

Prosze o pomoc bo sie strasznie mecze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7650 to inna bajka bo ma symbiana, wiec bez problemu mozna odbierac i wysylac

6610 - mialem tel i irde na usb, i sie udalo mi rozwiazac ten problem :) tyle ze naprawde nie pamietam szczegolow bo to bylo jakies 4-5 miesiecy temu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze jedna rada, wiekszość urządzeń USB--IRDA oparta jest na przekaźnikach Vishay.

W systemach Windows 2000/XP trzeba w zaawansowanych właściwościach urządzenia Klucz szyfryjący Sigmatel (kategoria Urządzenia podczerwieni) zmienić rodzaj przekaźnika na Vishay.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak na marginesie - może mi ktoś wyjaśnić czemu nie moge przesłać niczego z T610 poprzez IrDe na(testowane;) - 6610 - Samsung C100 - Siemens C55. Ani odwrotnie.

Jedynie przez BT da się z C55. Komorki ulozone sa odpowiednio..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektore telefony sa przez producenta tak zrobione zeby nie mozna bylo przesylac z telefonu do innego danych, jedynie z PC... z moich prob dalo sie przeslac z SE na drugiego SE i z noki S60 na drugiego, a z np: N6610 jedynie na inna nokie dalo sie przeslac jedynie wizytowke :)

Mysle ze to bylo celowe zrobione przez producentow zeby nie mozna bylo przeslac np: sciagnietej gry z wap'u na inny telefon tylko zeby ta druga osoba tez musiala sciagnac i zaplacic te 9zl +vat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten sam problem. Jakie wartosci ustawiles? Wykrywa mi pieiknie nokie 6610 i przy przesylaniu ten sam komunikat:

Plik nie został wyslany z powodu błedu podczas lacze bezprzewodowe wyslalo dane plikow do innego komputera. Nieprawidlowe Dane"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi