Skocz do zawartości
CHIKEN

c633 V core zle polaczone nozki ?

Rekomendowane odpowiedzi

jest taka sytuacja zrobilem polaczenie drutem nozki procesora w taki sposob jak na zdjeciu. obkrecalem nozke raz i szedlem dalej i wszystko razem polaczylem. co najgorsze po polaczeniu i zalozeniu lepszego chlodzenia zmienilem zworki zeby bylo szyna FSB na 100 i mi sie komp nie uruchomil. kiedy ustawilem zworki do pierwotnego ustawienia komp sie oczywiscie uruchomil i jak sprawdzilem w cpuz to napiecie niestety sie nie zmienilo. czy moze zle polaczylem te nozki czy co ?

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest taka sytuacja zrobilem polaczenie drutem nozki procesora w taki sposob jak na zdjeciu. obkrecalem nozke raz i szedlem dalej i wszystko razem polaczylem. co najgorsze po polaczeniu i zalozeniu lepszego chlodzenia zmienilem zworki zeby bylo szyna FSB na  100 i mi sie komp nie uruchomil. kiedy ustawilem zworki do pierwotnego ustawienia komp sie oczywiscie uruchomil i jak sprawdzilem w cpuz to napiecie niestety sie nie zmienilo. czy moze zle polaczylem te nozki czy co ?

Napięcie jest za małem musisz bynajmniej co to 2.2V ustawić, ale to już zasilacz moze nie wyrobić i spalić ci cały sprzęt :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napięcie jest za małem musisz bynajmniej co to 2.2V ustawić, ale to już zasilacz moze nie wyrobić i spalić ci cały sprzęt :wink:

problem w tym ze widac tu procek S370 a nie SLOT1 - czyli nie mamy Vid4 czyli DRUT-MODa na > 2.05V zero szans :!:

jest taka sytuacja zrobilem polaczenie drutem nozki...

zamiast drutem moze zrob lakierem przewodzacym prad np ELECTON 40AC - laczysz pod socketem (tam gdzie sa jego mozki) po drugiej stronie plyty/przejsciowki i musi dzialac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem w tym ze widac tu procek S370 a nie SLOT1 - czyli nie mamy Vid4 czyli DRUT-MODa na > 2.05V zero szans :!:

Jak to drut moda ? Przeciesz procek jest na socket370 i ma zworki do tego, nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to drut moda ? Przeciesz procek jest na socket370 i ma zworki do tego, nie ?

czlowieku.. uspokuj sie.... nie rozumiem Cie.... co to za roznica czy CPU jest na slot1 czy bezposrednio na mobo???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!! w procku masz 5 nozek od napiecia i tyle. jak polaczysz te 5 nozek to na proc idzie napiecie 2.05 .... a Ty chicken poprubuj jeszcze.. bo moze jak wkladales w slot proca to drucik sie moze odrywa od ktorejs nozki i poprostu nie laczy.... ja mam polaczone 4 drucikami miedzianymi skreconymi ze soba... takim od sluchawek od walkmana .. musi dzialac.. aha... podaj jeszcze serie swojego procka... nie zapomnij tez o jakiejs pascie srebrnej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Neo_x to skoro twierdzisz że nie ma różnicy czy proc SLOT1 czt PPGA to przypodaj mi link na drutmoda pod celka na SLOT1 (nie na przejściówce) bo jakoś niemogłem znaleźć :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...