Skocz do zawartości
nOOb

CAS2/CAS3... 400/500Mhz, co lepsze?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Tak sobie czytam przerozne testy pamieci, posty na forum itd, i z tego co widze to CAS nie ma wiekszego znaczenia. Pare razy znalazlem informacje, ze np roznica pomiedzy CAS2, a CAS3 moze zostac "wyrownana" np. poprzez podniesienie FSB w wypadku CAS3 o 3Mhz. Tak wiec czy CAS ma znaczenie az takie? A tak pozatym to wracajac do tematowego FSB: myslalem sobie nad zakupem pamieci 500 albo 466Mhz, nie wiem jeszcze jakiej firmy (moze Corsairy jesli sie odezwa panowie z dimm.pl), badze tez Kingstony, TwinMosy(widzialem zdaje sie 500 po 740 zl), moze Geile... jeszcze sie zobaczy. Tak wiec po raz trzeci wracajac do tematu mojego postu, czy ktos moglby rozwiac moje watpliwosci co do zakupu pamieci i poradzic, czy bardziej oplacalne sa lepsze timingi czy wiecej Mhz. A tak na marginesie to kupuje nowy sprzet i te pamieci pojda w parze z Prescottem 2.8 HT, a z tego co wyczytalem jeszcze tu i tam to na chipsetach 865/875 (pewnie kupie plytke Asus P4C800) roznica pomiedzy CAS2/CAS3 jest jeszcze mniejsza niz kiedykolwiek. Tak wiec z gory dziekuje za wszelko pomoc. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi