Anih Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Czy można zastąpić MOSFETY na mocniejsze na płycie Soltek 75FRN2-L? Oraz czy poprzez zmianę tranzystorów (na mocniejsze) można zwiększyć napięcie na zasilaczu? Jak ściągnąć radiator z Radeona 9000Pro, przyklejony na taśmę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 ... Jak ściągnąć radiator z Radeona 9000Pro, przyklejony na taśmę? poszukaj na FAQ ogolnie: - tasma - na goraco (odlaczasz wentyl, rozgrzewasz jakims benchmarkiem, wylaczasz kompa i "ukrecasz") - klej - na lodowato (lodowka i te sprawy) na 2 pierwsze nie znam odpowiedzi - ale poszukaj postow ktore pisal _Vip_ cos tam chyba bylo o V-modzie tej plyty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Czy można zastąpić MOSFETY na mocniejsze na płycie Soltek 75FRN2-L? mozesz mi powiedziec po co chcesz zmieniac mosfety ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Czy można zastąpić MOSFETY na mocniejsze na płycie Soltek 75FRN2-L? mozesz mi powiedziec po co chcesz zmieniac mosfety ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anih Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Na tej plycie mosfety sa umieszczone w tak poj***nych miejscach ze nie do sie na nie zalorzyc rzadnego chlodzenia, a przez prace na maksymalnych wartosciach (ilosc watow) niemilosiernie sie grzeja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anih Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Na temat zmiany mosfetow na plycie solteka nie znalazlem niczego, wiec czy ktos moglby mi odpowiedziec na pytanko czy taka zmiana cosik da, a jesli tak to jakie tranzystory zalorzyc? _Vip_ jak widze to jestes skarbnica wiedzy na temat tej plytki, wiec moze udzielisz mi malej podpowiedzi? Czy wiesz jakie radiatorki mozna zalorzyc na te mosfety, przy jednym jest zaj... malo miejsca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 musialbys poznac parametry mosfetow i dobrac mocniejsze kosztowaloby to krocie i zastanow sie - skoro nie ma tam dojscia to jak je zmienisz?? lepiej kup jakis wysoki gesto uzebrowany radiator i odpowiednio wytnij przyklej na klej termoprzewodzacy i skoluj jakis nawiew i bedzie dobrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...