Skocz do zawartości
Shangri_La

win95 na nowym Duronie?

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie.

Potrzebuje postawić 95 na nowym Durniu, ale przy wykrywaniu zasobów sytemu (czy urządzeń) robi zwis i po sprawie.

Czy to się w ogóle da zrobić?

Miałem ostatno ten sam problem ale na Antku1.4. Udało się i wszystko chodzi. Problem wynika z tego że powyżej 300MHz W95 ma błąd ochrony. Można ustawić procesor na najmniejszą możliwą prędkość zaintalowąć windy nagrać specjalny SP AMDk6upd i przestwić proca na nominalną prędkość. Jesli nie masz możliwości zmiany prędkości daj znać jest jeden sposób na ten problem ale nie mam czasu bo wychodzę z roboty. Jak będziesz miał jeszczse problem to napiszę jak zrobić to pod procem działającym z pełną prędkościA. 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak w temacie.

Potrzebuje postawić 95 na nowym Durniu, ale przy wykrywaniu zasobów sytemu (czy urządzeń) robi zwis i po sprawie.

Czy to się w ogóle da zrobić?

Kilku ludzi na tym forum robilo wielkie oczy jak ktos im powiedzial, ze AMD sa jakies niekompatybilne. Na moim starym C400 @ 500, 95 smigal jak nalezy bez zadnych modow itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie ja jade non stop na 95 i nie ma zadnych 300MHz czy innych bzdur. Mozesz miec problem z przerwaniami,zobacz czy pare urzadzen nie siedzi na tym samym np live i cokolwiek (zwis na sztywno przy wykryciu live'a). Uzywam osr 2 +usb suplement +ie4.0 (quick launch) +ie5.0 +winsock 2.0 +direct 8.0 +dcom95. I wszystko smigalo mi rowniez na D850 na K7S5A tylko uwazac trzeba na przerwania.

Pozdrawiam

--------------------------------------------------

C1.1T P6S5AT 256MB itp