Skocz do zawartości
Mack1981

Co się stało z dyskiem??

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dysk Samsunga 8,4 GB maly ale zawsze sie troche miejsca przyda:). No wiec tak od pewnego czasu zaczely sie z nim dziac dziwne rzeczy typu bledy przy przenoszeniu lub zapisywaniu plikow, pozniej nie mozna go bylo wogole sformatowac az wkoncu wogole zniknal z biosu. Mozecie mi jakos pomoc? co moglo sie z nim stac i czy jest jakas szansa zeby go odratowac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

udalo mi sie jakos uruchomic ten dysk, bios go wykrywa, widoczny jest tez w windowsie, daje sie zrobic partycje ale niestety co do sformatowania to juz nie za bardzo mozecie mi jakos pomoc? acha jeszcze na poczatku podczas uruchamiania pokazyje sie taki cos S.M.A.R.T. STATUS BAD moze jednak cos sie da z nim zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możesz podać szczegóły w jaki sposób "odnalazł" się w BIOSie??

Mam podobny problem z tą tylko różnicą, że widać go w biosie na jednym kompe, zaś na drugin już nie.Taśma jest dobra (inny dysk chodzi na tej taśmie)

no wiec zczelem przekladac tasmy w roznych ukladach az wkoncu odnalazl sie najpierw w windowsie 2003 sie pojawil, ale jak cos chcialem zrobic to od razu zwieche komp zrobil, ale po restarcie juz byl widoczny tez w biosie. Juz mi sie go udalo sformatowac i pozatym Bad Smartem chodzi jak narazie dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi