Skocz do zawartości
yogi186

Który monitor??????

Rekomendowane odpowiedzi

Znajomy pracownik serwisu polecił mi Philipsa (107 P20) LG Flatrona oraz Sony powiedzial że dobre tez sa samsungi tylko badzo drogie do nich cześci.

Inne marki w Polsce mają drogi serwis pogwarancyjny. A jak sie zepsują po gwarancji to bedzie placz izgrzytanie zebow :twisted: (znam te uczucie bo popsuł mi sie monitor Belinea) warto kupić cos z tych firm 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajomy pracownik serwisu polecił mi Philipsa (107 P20) LG Flatrona oraz Sony powiedzial że dobre tez sa samsungi tylko badzo drogie do nich cześci.

Inne marki w Polsce mają drogi serwis pogwarancyjny. A jak sie zepsują po gwarancji to bedzie placz izgrzytanie zebow  :twisted: (znam te uczucie bo popsuł mi sie monitor Belinea) warto kupić cos z tych firm  8)

Mi jak się przez 3 lata zepsuje monitor, to przyjeżdżają pod dom z zastępczym, i za dwa tygodnie najpóźniej odwożą spowrotem naprawiony albo wymieniony. Nie ma problemu. (oprócz tego że kosztował mnie 2450,-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem relisysa i wiem że to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o !!!

Ja miałem prawie każdy monitor.......jak szukam dla siebie ideału.......brat ma sklep więc no problem !  8)

To jest tam coś za te 650 zł godnego uwagi??????? ;P

I co to za monitor ten twój MAG ???????????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o problemy z dokładnym ustwieniem obrazu nie zdarzaja sie one tylko na szajsungach. Spotkałem sie z takim czyms juz przy Flatronach i Sony( u innych producentów zapewne tez zdarzaja się takie egzemptlarze z poducha nie do wyregulowania), To nie jest reguła ale jak się kupuje monitor w sklepie to trzeba od razu powiedzieć im aby go ustwili i pokazali jak jest wyregulowany. Np. Na moim monitorze jak dam wyższą rozdzielczośc tonie mogę do końca rozszerzyć ekranu :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba opuszcze te forum..................ostatnio lamerów się namnożyło............  :cry: 

Gościu poleca Relisysa  :lol:  :lol:  :lol: 

Nikt tu się nie zna na monitorach.........no moze 99%  :( 

Cecha podstawową musi być 100Hz w 1024x768 - ponizej 100Hz nie warto schodzić !

Bardzo dobry współczynnik cena/jakość ma Samtron 76BDF - koniecznie z BDF - ma 85KHz i 100 Hz w 1024x768 ! Jest to identyczna kopia Samsunga 755DFX - kupisz go za 599 zł netto !  8) 

PS Opamiętajcie się co polecacie !!!  :evil:

Bo Samtrona produkuje Samsung. To takie monitory, które nie trzymają parametrów wymaganych dla nazwy Samsung. Mają gorsze powłoki, gorszą elektronikę, inne plastiki żeby się nikt nie czepiał. Pomyśl, czemu Samsung nie nazywa ich np. Samsung value edition? Bo nie ma do nich zaufania! Ja bym Samtrona odłożył na tzw sytuację podbramkową... :)

A mi sie zdawało że Samtron to oem'wa marka Samsunga - zresztą skoro monitory te tak nie trzymają parametrów i są takie złe to po co samsung bez wstydu furmuje je z tyłu na naklejce swoją marką .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba opuszcze te forum..................ostatnio lamerów się namnożyło............  :cry: 

Gościu poleca Relisysa  :lol:  :lol:  :lol: 

Nikt tu się nie zna na monitorach.........no moze 99%  :( 

Cecha podstawową musi być 100Hz w 1024x768 - ponizej 100Hz nie warto schodzić !

Bardzo dobry współczynnik cena/jakość ma Samtron 76BDF - koniecznie z BDF - ma 85KHz i 100 Hz w 1024x768 ! Jest to identyczna kopia Samsunga 755DFX - kupisz go za 599 zł netto !  8) 

PS Opamiętajcie się co polecacie !!!  :evil:

Bo Samtrona produkuje Samsung. To takie monitory, które nie trzymają parametrów wymaganych dla nazwy Samsung. Mają gorsze powłoki, gorszą elektronikę, inne plastiki żeby się nikt nie czepiał. Pomyśl, czemu Samsung nie nazywa ich np. Samsung value edition? Bo nie ma do nich zaufania! Ja bym Samtrona odłożył na tzw sytuację podbramkową... :)

A mi sie zdawało że Samtron to oem'wa marka Samsunga - zresztą skoro monitory te tak nie trzymają parametrów i są takie złe to po co samsung bez wstydu furmuje je z tyłu na naklejce swoją marką .

Jakby były OEMowe, to by ich nie sprzedawali osobno (choć w Polsce pojęcie OEM gdzieś się zatraciło). A skąd twierdzę że są gorsze od Szajsungów? Stąd, że rok temu byłem na szkoleniu Samsunga i gdy przedstawiciel został zapytany czy przypadkiem Samtrony to nie "odpady" produkcyjne tylko się uśmiechnął, i nie zaprzeczył. My też nie kontynuowaliśmy tematu. A Naklejka z tyłu jest po to, żeby wogóle ktoś chciał je kupić. Czy kupił byś takiego Samtrona czytając z tyłu, że zrobiła go jakaś firemka z Konga, która właściwie to robi hamburgery, a monitory to tak tylko przy okazji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monitory dfirmy Scott (tej od rowerow) zachwycaja.... dluga gwarancja (4 lata). Rozejrzyj sie za jakas tansza marka zbudowana na dobrym kineskopie (np. Marvin 722 BF za 725). Polecam monitory samasunga z serii DFX (ja mam Hyuinday'a na takim kineskopie) albo cos Mitsubishi. Sony jest pierusko drogie. Marke Mag rowniez moge polecic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..polecam MAGa ale to chyba inna szafka. wogole najlepszy bylby Sony. ale nie szalejmy. z tych ktore podales wybralbym Szajsunga chociaz polookalbym za Samtronem BDF bo warto. gadki o odpadkach to bzdurki. zastanawialbym sie tesh nad jakims Philipsem choc szczerze mowiac nie bardzo sie orientuje w nowinkach technicznych tej marki ale musze przyznac ze obraz maja luxx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...