Skocz do zawartości
K@K

Volume Manager

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

a więc mam taki problem skożystałem w Windows 2003 z VolumeManager 2.0 (partition magic ale dla systemów serwerowych) dopasowałem partycje D i C (robiłem to wcześniej na XP - partition magic 8 - i było ok) i teraz system widzi tylko C chociaż program PowerQuest VolumeManager widzi obie partycje i one są, jak zrobić żeby widził ją znowu?? Coś chyba trzeba przestawić ale nie wiem za bardzo co wygląda to mniej więcej tak

C - NTFS - Status Active - Primaty

*D - Type Fat32 - Status None - Primary

Wczoraj miałem podobny problem z dyskiem kumpla - Windows rozpoznał nowy dysk ale nie widział żadnych partycji

Próba zmiany litery dysku "Panel Sterowania/Narzędzia Administracyjne/Zarządzanie Komputerem/Zarządzanie Dyskami/" się nie udała wyskakuje info "Baza danych usługi jest zablokowana" "Nie można się połączyć z usługą Menadżera dysków logicznych"

Zauważyłem że zamiast numeru dysku ma *: a powinien i miał E:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już sobie poradziłem - odpowiedź była banalna skożystać z TweakNT (zamiana W2003 na workstation = XP2003 :D) i przyporządkować literę tej partycji.

tak na marginesie to ciężko u was z pomocą

Jesli bym mógł coś zasugierować to zaproponował bym stronę główną gdzie można by na bieżąco obserwować co się dzieje na tweak.pl, dodatkowo niusy i inne podstawowe elementy ułatwiające życie użytkownikowi forum - doskonale rowiązali to na http://www.osiol.com/ ale to tylko sugestia :wink:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jest dziwnego w tym że na forum zadaje pytanie i nie uzyskuje odpowiedzi :evil: a zirytowany tą sytuacją sugieruję pewne zmiany które mam nadzieję moderator przeczytał i wyciągnol wnioski.

A co do ciebie to nic poza głupią odpowiedzią nie wniosłeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi