K@K Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Witam, a więc mam taki problem skożystałem w Windows 2003 z VolumeManager 2.0 (partition magic ale dla systemów serwerowych) dopasowałem partycje D i C (robiłem to wcześniej na XP - partition magic 8 - i było ok) i teraz system widzi tylko C chociaż program PowerQuest VolumeManager widzi obie partycje i one są, jak zrobić żeby widził ją znowu?? Coś chyba trzeba przestawić ale nie wiem za bardzo co wygląda to mniej więcej tak C - NTFS - Status Active - Primaty *D - Type Fat32 - Status None - Primary Wczoraj miałem podobny problem z dyskiem kumpla - Windows rozpoznał nowy dysk ale nie widział żadnych partycji Próba zmiany litery dysku "Panel Sterowania/Narzędzia Administracyjne/Zarządzanie Komputerem/Zarządzanie Dyskami/" się nie udała wyskakuje info "Baza danych usługi jest zablokowana" "Nie można się połączyć z usługą Menadżera dysków logicznych" Zauważyłem że zamiast numeru dysku ma *: a powinien i miał E: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@K Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Już sobie poradziłem - odpowiedź była banalna skożystać z TweakNT (zamiana W2003 na workstation = XP2003 :D) i przyporządkować literę tej partycji. tak na marginesie to ciężko u was z pomocą Jesli bym mógł coś zasugierować to zaproponował bym stronę główną gdzie można by na bieżąco obserwować co się dzieje na tweak.pl, dodatkowo niusy i inne podstawowe elementy ułatwiające życie użytkownikowi forum - doskonale rowiązali to na http://www.osiol.com/ ale to tylko sugestia :wink: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Dziwny jestes. Co do nowych sugestii, zglasza sie je tutaj: http://forum.purepc.pl/viewforum.php?f=6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@K Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Co jest dziwnego w tym że na forum zadaje pytanie i nie uzyskuje odpowiedzi :evil: a zirytowany tą sytuacją sugieruję pewne zmiany które mam nadzieję moderator przeczytał i wyciągnol wnioski. A co do ciebie to nic poza głupią odpowiedzią nie wniosłeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...