Adamus1906 Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 przymierzam sie do zainstalowania drugiego systemu.Licze żebyście mi poradzili który z nich wybrać.Oto mój sprzęcior: Celeron 500,128 SDRAM,RIVA TNT2,Seagete 20 GB podobno XP na 128 ramu ciężko przędzie,a w takim razie czy 2000 ma dużo mniejsze wymagania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Kategorycznie w2k. Mozliwosci te same a na starcie w2k zabierze mniej zasobow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 U Ciebie poszedłby Win2k i WinXp ale proponuje zainstalować Win2k. Win2k ma mniejsze wymagania systemowe. Win2k będzie się długo uruchamiał (to główna wada win2k) ale w czasie pracy będzie chodził szybciej niż WinXp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 U Ciebie poszedłby Win2k i WinXp ale proponuje zainstalować Win2k. Win2k ma mniejsze wymagania systemowe. Win2k będzie się długo uruchamiał (to główna wada win2k) ale w czasie pracy będzie chodził szybciej niż WinXp.Bzdury :? , jak dobrze skonfigurujesz Xp to zerzre tyle samo a moze i mniej zasobow noz 2000 , tylko terzeba powylanczac pare rzeczy i pokonfigurowac http://xp.net.pl/art.html a tu masz troche o optymalizacjji Xp 2000 i 2003 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Tez sie zastanawiam czy zmienic xp na 2000 , wypowiedzcie sie czy 2000 bierze mniej pamięci od xp... oczywiscie xp z powyłączanymi bajerami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 zobacz moja wypowiedz wyzej ^ || Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus1906 Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Ale on chciał poznać także inne opinie.Ja i tAk przestawiam sie na 2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neshit Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Tez sie zastanawiam czy zmienic xp na 2000 , wypowiedzcie sie czy 2000 bierze mniej pamięci od xp... oczywiscie xp z powyłączanymi bajerami NIe warto instalować na twoim sprzęcie winxp. Komp jest poprostu zasłaby na komfortową prace. Polecam w2k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 NIe warto instalować na twoim sprzęcie winxp. Komp jest poprostu zasłaby na komfortową prace. Polecam w2k. windowsik smiga ładnie ale chodzi mi o ram przede wszystkim , w xp mam 50% zajetego ramu przez samego windowsa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Jak dla mnie to tylko 2K po pierwsze dlużej wytrzymuje bez reinstalki po drugie szybciej działa zwłaszcza po dłuższym czasie. Po trzecie w tej chwili wraz z SP4 wydaje sie mi bardziej dopracowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neshit Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Nawet sie długo nie zastanawiaj. Jak już tu co poniektórzy towarzysze pisali :) instaluj w2k bo xp złapie takiego muła i jeszcze te 128ramu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memorando Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Tez sie zastanawiam czy zmienic xp na 2000 , wypowiedzcie sie czy 2000 bierze mniej pamięci od xp... oczywiscie xp z powyłączanymi bajerami mam już dosyć sluchania pier****nia że xp niebędący choinką żre mniej pamięci niuż 2000 wszyscy wiedzą że zarządzanie pamięcią w 2000 jest boskie i stabilniejsze niż w xp przyklad??: skanowanie symanteciem 190000 plików na win xp niebędącym choinką trwa 25 minut na 2000 tylko 22 minuty 39 sekund i co najwazniejszze na xp się systenm potrafi ciąć podczas skana a na 2000 idzie jak po maśle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...