zuli007 Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Mam problemik. Czasami jak włączam pompkę i komputer to ta pierwsza nie startuje. trzeba nią ruszyć i wtedy zaskakuje. Jest to już druga pompka tego typu. Może ja coś robie źle?? Dodam że obciązenia to niema za dużego. Bloczek tylko na CPU i jeszcze bez nagrzewnicy.(pompuje tylko do CPU) Długość węża to ok 4 m. Jak już zastartuje to woda leci względnie szybko... Na mojej drugiej pompce (Atman f303 500 l/h) nie mam takich problemów ale niestety atman wyje...:-) Miał ktoś może podobne problemy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Niech zgadne ze masz aquaszuta :) Wejmij wirnik, przeczyść troche i naoliw porządnie - u mnie poskutkowało :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Titus Fox Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 a ja zapytam przewrotnie : po co w ogóle wyłączać pompkę i kompa ?a ja zapytam przewrotnie : po co w ogóle wyłączać pompkę i kompa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 nie wiem co to dokłanie jest - zamawiałem to na bloki.pl napisane na niej aquael PFN 650. Naoliw i przeczyść, spróbuje ale kurde to nowiutkie pompki....W necie znalazłem że to aqua jet :-) trza nią trzepnąć wtedy startuje...boje się że brat kompa włączy a pompa.... jeszcze kombinuje z atmanem żeby go sprzężyć jako ssącą- tylko dla rozruchu. Ale nie wiem czy to coś da...Czy jak atman ruszy to aqua za nim... :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 no moze byc "kisiel" :-) przeczysc powinno pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 hm, na dopiero co włożonej pompie... :-) Jutro do tego zajrze.Co do H2O to chyba oleje i wleje tam jakiś płyn do spryskiwaczy lub cosik innego...Przynajmniej żaden glon mi się nie osadzi :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 jak zalezy ci na tym, zeby woda dobrze odbierala cieplo to poprzestan na standardowej dawce spirytu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 ?? jaka to dawka ?? Na 10 L wody... Pompka startuje. Dzięki za rady wystarczyło naoliwić...Jak narazie startuje. Jeszcze od kumpla jutro wezmę schemat wskaźnika przepływu.To jak z tym spiritem ?/ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 To ja mam aquaela juz 20 miesiecy, dziala i dziala i nadal jest nieslyszalna, mam chyba farta bo w sumie duzo osob na nia nazeka :) a u mnie z nia wszystko ok, kosztowala jakies 22zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 poprawka, aquael postartował chwilke i znów to samo...własnie jest pod napięciem we wiadrze i cisza...jak nią rusze to zaskoczy... :-( to już druga. Bede jeszzce dzisiaj musiał atmana przywrócić :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 kolejna poprawka Atman po nasmarowaniu chodzi równie cicho... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...