Walker3d Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Dziś dostałem na meila taki oto link : http://f.heh.pl/viewtopic.php?t=1294 Co o tym programie sądzicie. Chyba bardziej szczytny cel niż szukanie UFO w seti Nie zauważyłem grupy Seti@Home & UD & inne więc prosze o przeniesienie tego topicu do tej grupy i przepraszam za zamieszanie :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Przeniesione Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 PrzeniesioneDziękuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 co sadze o UD ?? punkty przydzielane za przeliczone paczki wziate z sufitu, Pentiumy i Celerony dostawaly duuuzo wiecej punktow a to pewnie dlatego iz projekt sponsorowany jest przez Intela do tego brak program tylko dla windowsa ja wole SETI jak znajdziemy obcych to oni dadza nam lekna raka ;) zreszta skad wiesz ze liczysz jakies leki a nie filmy dla disneya albo Twoj omp pracuje nad jakas nowa bronia ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 zreszta skad wiesz ze liczysz jakies leki a nie filmy dla disneya albo Twoj omp pracuje nad jakas nowa bronia ??Hehe w ten sposób można odbić piłeczke Skąd wiesz że naprawde szukasz obcych ??? a nie jakieś przeliczenia trajektoriów lotu rakiet balistycznych??? Myśle że Disney ma swoje olbrzymie studia z taką mocą obliczeniową że nie bawiłyby się w rendering na odległość . Zbyt długo by to trwało. A co będzie jeżeli dzięki Seti naprawde uda się odnaleść jakąś forme życia w kosmosie a będzie ona na o wiele niższym poziomie ineligencji od nas?? Osobiście myśle że cel jest naprawde godny uwagi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 ja mysle ze nie wazny jest sam cel o ile dobra zabawa i uczciwa rywalizacja... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 UD szuka leku na raka a seti kosmitów, sami twjerdzcie co jest pożyteczniejsze. Pozatym jak znajdzie sie lekarstwo na raka to dużo ludzi sie wyleczy, a jeśli znajdzie się kosmitów to co?????, jeśli sa oddaleni o xx galaktyk od nas, może za 2000 lat będziemy dysponowac technologją żeby do nich dolecieć. Pozatym ja ich nie musze szukać ja wiem ze istnieja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 UD szuka leku na raka a seti kosmitów, sami twjerdzcie co jest pożyteczniejsze. Pozatym jak znajdzie sie lekarstwo na raka to dużo ludzi sie wyleczy, a jeśli znajdzie się kosmitów to co?????, jeśli sa oddaleni o xx galaktyk od nas, może za 2000 lat będziemy dysponowac technologją żeby do nich dolecieć. Pozatym ja ich nie musze szukać ja wiem ze istnieja :)jak sie znajdzie lekarstwo na raka to bedzie jeszcze wieksze przeludnienie i dlatego licze seti :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 pci a myslisz ze ten progrogram naprawde cos znajdzie pomysl ile firmy farmaceutyczne by zarobily na leku na raka tirmy te maja ogromne budrzety wiec jak by chcialy to by mogly postawic sobie sssssssuuuuuuuuuuuuuper komputery ktore policza to duuzo dokladniej niz nasze maszynki zreszta jak znajdziecie juz ten lek to i tak recepture wykupia firmy komercyjne i beda go sprzedawac za duze pieniadze pomagacie jedynie firma farmakologicznym zdobyc kase ja tam wole seti przynajmniej nikt nie zarobi na mocy mojego kompa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 mówiąc krótko "sam nie zje drugiemu nie da " hehehe pies ogrodnika Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 UD szuka leku na raka a seti kosmitów, sami twjerdzcie co jest pożyteczniejsze. Pozatym jak znajdzie sie lekarstwo na raka to dużo ludzi sie wyleczy, a jeśli znajdzie się kosmitów to co?????, jeśli sa oddaleni o xx galaktyk od nas, może za 2000 lat będziemy dysponowac technologją żeby do nich dolecieć. Pozatym ja ich nie musze szukać ja wiem ze istnieja :)Więc tak: Po 1 tak jak koledzy pisali punkty w ud wzięte z sufitu Po 2 czy myślicie że jak znajdą lek na raka to odrazu go wprowadzą ?? przecież duże firmy farmaceutyczne najprawdopodobniej połażą na tym łapy i wprowadzą dopiero jak wysprzdadzą swoje mało skteczne leki a potem zbiją na właściwym leku fortunę ;( Po 3 a skąd wiadomo co wogóle liczymy czy to Ud czy to Seti może zamiast leku na raka liczy się jakiś nowy rodzaj broni biologicznej albo zamiast seti siłę rażenia jakiejś nowej broni >?? Podsumowójąc ja licze tylko dla zabawy i rywalizacji pozdrawiam spider Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 ja tez licze dla zabawy ale licze UD. kazdy niech liczy to co chce i bedzie git. a i tak jak bedzie jakis nowy projekt to polaczymy sily i robimy zamach na 1st palce in Poland ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 ja tez licze dla zabawy ale licze UD. kazdy niech liczy to co chce i bedzie git. a i tak jak bedzie jakis nowy projekt to polaczymy sily i robimy zamach na 1st palce in Poland ;]I o to chodzi każdy liczy to co lubi a jeśli chodzi o ten nowy projekt to co by to nie było to jak tweak połączy siły to nie ma bata żebyśmy nie byli numero uno w polsce :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 ja tez licze dla zabawy ale licze UD. kazdy niech liczy to co chce i bedzie git. a i tak jak bedzie jakis nowy projekt to polaczymy sily i robimy zamach na 1st palce in Poland ;]I o to chodzi każdy liczy to co lubi a jeśli chodzi o ten nowy projekt to co by to nie było to jak tweak połączy siły to nie ma bata żebyśmy nie byli numero uno w polsce :)a tak wlasciewie to kiedy laczymy sily :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 jak nowy projekt osiagnie stadium finalne, bo narazie jest beta wersja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 co sadze o UD ?? punkty przydzielane za przeliczone paczki wziate z sufitu, Pentiumy i Celerony dostawaly duuuzo wiecej punktow a to pewnie dlatego iz projekt sponsorowany jest przez Intela Ciekawe - tak jak wytłumaczysz różnicę pomiędzy P4 @3.3GHz i Athlonem @2.1GHz? w overall jest 144 dla p4 i 139 dla amd. W samej statystyce dla cpu jest 221 i 209 odpowiednio... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 AMD dostaje wiecej. Moj duronek dostaje 209ptk a ten referencyjny p4 dostaje 100. moj duronek 1000 dostawal 100-110punktow za pakiet. ogolnie sposob naliczania jest do bani; powinni je dawac za procka, ram i czas lub za samego procka i czas. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdenago Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 UD szuka leku na raka a seti kosmitów, sami twjerdzcie co jest pożyteczniejsze. Pozatym jak znajdzie sie lekarstwo na raka to dużo ludzi sie wyleczy, a jeśli znajdzie się kosmitów to co?????, jeśli sa oddaleni o xx galaktyk od nas, może za 2000 lat będziemy dysponowac technologją żeby do nich dolecieć. Pozatym ja ich nie musze szukać ja wiem ze istnieja :)Więc tak: Po 1 tak jak koledzy pisali punkty w ud wzięte z sufitu Po 2 czy myślicie że jak znajdą lek na raka to odrazu go wprowadzą ?? przecież duże firmy farmaceutyczne najprawdopodobniej połażą na tym łapy i wprowadzą dopiero jak wysprzdadzą swoje mało skteczne leki a potem zbiją na właściwym leku fortunę ;( Po 3 a skąd wiadomo co wogóle liczymy czy to Ud czy to Seti może zamiast leku na raka liczy się jakiś nowy rodzaj broni biologicznej albo zamiast seti siłę rażenia jakiejś nowej broni >?? Podsumowójąc ja licze tylko dla zabawy i rywalizacji pozdrawiam spider jak dla mnie argumnty typu "skad wiesz...." sa bezzasadne, naprawde jest bez roznicy kto i co liczy, wazne ze wogole cos liczy a przez to moze komus pomoc, prawda jednak jest to firmy farmaceutyczne to mafia, sam studiuje farmacje i nie pytajcie dlaczego 8) beda od razu na tym zarobic to pewne ale nic ie na to ne poradzi...co do superkomputerów to kolega niestety nie ma racji, kosztuja miliony dolarow i nikt o zdrowych zmyslach nie wywyali tyla w bloto dal niepewnego projektu..normalka, nawet uniwersytety typu Oxford, Yale wynajmuja, dzierzawia i bog wie co jeszcze albo rzadowe super-kompy, bo nigdy ich nie ma wystarczajaco, zaloże sie ze gdyby kazdy z nas mial nawet takiego The Blue, bylyby zadania gdzie i to byloby malo...tak wiec zachecajmy do podpinania sie gdziekolwiek, wazne aby kompy nie chodzily bezczynnie no i mila zabawa przede wszystkim :D pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...