NIEZNAJOMY Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Witam :) Ponownie znów ja :):) Więc tak mój radek śmiga na 430/370 i ani jednego artefaktu w programach testujących. Co prawda na pamięciach mam radiatorki podoklejane bo orginalnie ich nie było :( a wentylatorek zostawiłem narazie orginalny.Powie mi teraz ktoś co robie nie tak ???? dotyczy to mojego pytania pilka postów wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Witam :) Ponownie znów ja :):) Więc tak mój radek śmiga na 430/370 i ani jednego artefaktu w programach testujących. Co prawda na pamięciach mam radiatorki podoklejane bo orginalnie ich nie było :( a wentylatorek zostawiłem narazie orginalny.Powie mi teraz ktoś co robie nie tak ???? dotyczy to mojego pytania pilka postów wyżej. NIEZNAJOMY - Pochwalisz się nam wynikami, ile na swoim podkręconym Radku wykręcasz punktów w 3DMarku 2001 i 3DMarku2003 oraz AquaMarku3 Napisz jaka konfiguracja i ile punktów.....jeśli będzie ci łatwiej to możesz podesłać linki do tych wyników.....Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIEZNAJOMY Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Witam :) Prosze bez obrazy ale tekst typu "POCHWAL SIĘ " nie jest tu na miejscu, ja podkręcam jak już coś to dla siebie a nie dla innych i nie dla wyników :) Nie rajcują mnie wyniki na pochwałke :) To było na marginesie :) a teraz z innej beczki :) 3DMark03 - 59XX 3DMark01 - 18XX Aquamark niestety niemam :( Może nie są to jakieś SUPER wyniki ale uważam że i tak jest nieźle:) co prawda mogło by być lepiej ale może tak będzie jak założe WC zamiast standartowego colerka . A teraz może mi ktoś odpowie na moje pytanie zadane kilka postów wcześniej ?????? Będzie ktoś łaskaw ????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MORSZCZACHA Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Mam nowy bios ATI9800 XT.Zresztą wszystkie plansze są ok.Testuję już drugi dzień i jest ok. - to jest dobra wiadomość. Zła to to ,że robiłem reinstal syst. i nie potrafię ponownie zlokalizować strony , więc potencjalni chętni muszą się kontaktować ze mną. Dodano ze względu pewnych problemów. Bios od XT DZIAŁA BEZ ARTEFAKTÓW w 3D-Mark 2003 na planszy BATTLE of Proxycon tylko poprawnie na OMEGACH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 No to prosze o przeslanie tego biosu na mojego maila damiandimek@interia.pl za co z gory dziekuje... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 ja tesz poprosze jesli to mozliwe....czy moglbys wyslac mi go pocztą....... paolowawa@o2.pl .....albo najlepiej jesli dałbyś linka na forum ........z gory dziekuje PaoloWAWA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrob Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Ciekaw jestem czy ten bios co go dostales co nierobi efektow w battle of proxycon jest naprawde biosem od XT bo moze ma tylko ID string zmieniony. Porownywales wyniki przy tym samym taktowaniu ze starym biosem ? Znajdz link skad go wzioles i zapodaj a na mail przeslij ten biosk to go testne borys_m@toya.net.pl pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
999zeus999 Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Ja tez poprosze tego biosa moj adres to: zeus99999@wp.pl. :D Z gory dzieki 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrob Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 nie wiem.. ten biosik jak go sprawdzilem ma CHECKSUM ERROR .......... ale juz za 2 godzinki go prztestuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrob Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Naprawilem biosik Checksume error oraz przywrocilem standardowe zegary zapodalem biosik prawdziwy, bledy (nie artefakty!) w battle of proxycon i trol lair sa niestety.......... olac te test karta przyspiedzyla o 400 pkt na bartku 2800xp zegary 411core i 351mem zasmiecony system daje 6180-6200 :P znaczy calkiem sporo . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Naprawilem biosik Checksume error oraz przywrocilem standardowe zegary zapodalem biosik prawdziwy, bledy (nie artefakty!) w battle of proxycon i trol lair sa niestety.......... olac te test karta przyspiedzyla o 400 pkt na bartku 2800xp zegary 411core i 351mem zasmiecony system daje 6180-6200 :P znaczy calkiem sporo .Jaka jest roznica miedzy bledami a artefaktami w twoim rozumieniu :?: 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Jaka jest roznica miedzy bledami a artefaktami w twoim rozumieniu :?: 8O Dla mnie jedno i drugie....to artefekty....chociaz kiedys juz ten temat byl poruszany.......artefekty to błędy w wyswietlaniu tekstur....itp....znieksztalcenia obrazu.......a bledy.......to zawieszki.....wychodzenie z gier itp........tak to wyglada w moim rozumieniu...jesli sie myle to niech mnie ktos poprawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Doobra widze ze jest ciekawie :-) co panowie powiecie na biosa od xt ale z zanizonymi taktowaniami? tzn od razu edytownymi/zanizonymi w biosie mam 9700pro :-) jezdzi na 9800pro ale to tylko dla testow or smth na co dzien nie ma po co.. koniec tego ekhmm na s - zaczynam zabawe :-) Wgrałeś na 9700 biosik do 9800, czy mówisz o taktowaniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Mam nowy bios ATI9800 XT.Zresztą wszystkie plansze są ok.Testuję już drugi dzień i jest ok. - to jest dobra wiadomość. Zła to to ,że robiłem reinstal syst. i nie potrafię ponownie zlokalizować strony , więc potencjalni chętni muszą się kontaktować ze mną. Ja również poproszę w/w BIOS. Naprawdę nie ma żadnych artefaktów? adres: vince15@go2.pl . Z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MORSZCZACHA Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Jestem ciekaw jak tam wyszły wam przeróbki biosu i jak działają karty , bo u mnie wszystko ok.Co do testów wydajności to ciekawi mnie czy coś zyskaliście, bo szczerze mówiąc ja niewiele?! :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MORSZCZACHA Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 UWAGA: Bios od XT DZIAŁA BEZ ARTEFAKTÓW w 3D-Mark 2003 na planszy BATTLE of Proxycon tylko poprawnie na OMEGACH Stwierdziłem iż na CATALYSTACH niestety są artefakty, więc te stery odpadaja. SORRY ZA TAK PÓŹNĄ NOTKĘ O BIOSIE :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrob Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 mam uzyc tego soft moda od werscji 9800se majac pelnego 9800 ?? prosz eo szybka odpowiedz........... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Doobra widze ze jest ciekawie :-) co panowie powiecie na biosa od xt ale z zanizonymi taktowaniami? tzn od razu edytownymi/zanizonymi w biosie mam 9700pro :-) jezdzi na 9800pro ale to tylko dla testow or smth na co dzien nie ma po co.. koniec tego ekhmm na s - zaczynam zabawe :-) Wgrałeś na 9700 biosik do 9800, czy mówisz o taktowaniu? mowilem o taktowaniu,,, wciaz nie wiem czy karta ruszyla by na biosie od 9,8... XT :twisted: z ustawionym na sztywno 333/666 np i bylo by elegancko :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MORSZCZACHA Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 mam uzyc tego soft moda od werscji 9800se majac pelnego 9800 ?? prosz eo szybka odpowiedz........... pozdro Tak trzeba użyć soft moda od wersji 9800se [czytaj dokładnie] bo dalej jest .......XT :!: .Ja też mam pełną ATI 9800pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrob Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Taze zrobilem............. wszystko hula good..... inne biosy od xt128mb tez po zastosowaniu tego patcha od omeg tez dzialaja bez artefaktow. wrost wydajnosci nie szokujacy ale jest (zauwazylem ze swietnie wykrywa artefakty nawet najmniejsze demo rthdribl_1_1) bez najmiejszego artefaktu karta idzie na 430/375 (750) przdtem bylo mniejwiecej po 10 MHz mniej. Pozdro ALL[/b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 mam uzyc tego soft moda od werscji 9800se majac pelnego 9800 ?? prosz eo szybka odpowiedz........... pozdro Tak trzeba użyć soft moda od wersji 9800se [czytaj dokładnie] bo dalej jest .......XT Proszę uprzejmie jeszcze raz MORSZCZACHĘ o przesyłkę tego BIOS'a. Mail to vince15@go2.pl Dziękuję z góry. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MORSZCZACHA Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Podaję stronę z biosami do ATI 9800@9800XT http://mbnet.fi/elixir/XT/ lecz zaznaczam iż są one taktowane tak samo jak XT czyli 412/730MHZ A tu http://www.radeonthetop.com/downloads/Bios...dif/9800@xt.zip bios ATI 9800 XT taktowany 380/680 MHZ ale identyfikowany jako XT. :!: PRZYPOMINAM Bios od XT DZIAŁA BEZ ARTEFAKTÓW w 3D-Mark 2003 na planszy BATTLE of Proxycon tylko poprawnie na OMEGACH [ jestem pewien tych opartych na catal. 4.20 ]. Przy instalacji należy użyć zakładki SOFT-MOD 9800SE .... >XT Na CATALYSTACH niestety są artefakty, więc te stery ODPADAJĄ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 dzieki za BIOSIk...wszystko OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 A jest może taki biosik dla Herculesa AiW 9800se który odblokowuje potoki i zmienia na XT z zegarami PRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 A jest może taki biosik dla Herculesa AiW 9800se który odblokowuje potoki i zmienia na XT z zegarami PRO jasne ze jest ale trzeba poszukac......jest bo sam widzialem...ale juz nie pamietam gdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Wgrywał ktoś z was Bios do karty graficnej z Windowsa za pomocą winflash 1.0.0.16. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek11 Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 UWAGA: Bios od XT DZIAŁA BEZ ARTEFAKTÓW w 3D-Mark 2003 na planszy BATTLE of Proxycon tylko poprawnie na OMEGACH Stwierdziłem iż na CATALYSTACH niestety są artefakty, więc te stery odpadaja. SORRY ZA TAK PÓŹNĄ NOTKĘ O BIOSIE :!: MORSZCZACHA bądź kolegą :D , prześlij i mi ten biosik kostek11@poczta.gazeta.pl, a jakiego programu i parametrów trza użyć do zflaszowania ? Czy musze mieć jakiegoś dos'a bo jestem zielony w temacie. Mam Windoze XP. Mam Radka 9800 Non-Pro GeXcube, na tych gorszych kościach, chyba 3,0 ns, czy cóś takiego... Dzięki z góry. P.S. sory, nie zauważyłem linków, nie przesyłaj :) , ale dalsza część pytania jak najbardziej aktualna :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Coś Omeg na Cat4.3 długo nie ma. Więc zrobiłem ręcznie soft-moda (ściągnąłem plik ati2mag.sys dla catów4.3) ale chyba na 4.3 już to nie działa bo i tak w battle of proxycon są arty. Znacie jakiś sposób na Caty 4.3??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Ostatnio dostałem sapphirki 9800pro na kosciach samsnga i z ciekawosci zdjołem radiarot - r360 wiec poszukałem biosu do 9800XT i wjo Karta maeduje sie jako XT rdzen 430 max a pamiex 340 i niewiwm dlaczego jako pro 380 idzie teraz troche testów 3dmark2003 9800XT - 430/340 = 6130 - czysto bez zadnych art. i bł. 9800Pro - 430/370 - 5830 Ruznice ciekawe bo mniejsze taktowanie pamieci a 300 punktów wiecej no i ciekawi mnie czemu pamieci powyzej 340 smieca w xt a jako pro chodza do 380 ale zobaczymy co pokaze ytomeczek bo wczoraj jedna odenie wzioł a dzis zaczol testy :D Niestety karta która testowalem poszła na drugi dzien odrazu do klijenta i niemiałem czesu testowac innych biosów - nastepna dostawa dopiero w wtorek wiec pobawie sie nastepna przez jeden dzien, bo i tak juz sa wszystkie sprzedane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Trzebabyło sprawdzic inny bios. Co bios to obsługa innych pamięci albo wyższe timingi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...