Skocz do zawartości
Kosher

Pamiatki- nie z podrozy.

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to wlasciwie jest. Z jakiej magistrali mozna sie cieszyc :D . Chodzi mi o PC 2100 nazwijmy je markowymi ale powszechnie dostepnymi. Sandra podpowiada ze 133- CL2, 143- CL2,5.

Zależy od pamięci. Z NANYA wyciągniesz jakieś 150 MHz przy dobrym wietrze i z górki :) Np. moje ELIXIR'y TW PC2100 CL2.5 ciągną 166 MHz CL2 i max ustawienia. Minus - 3V na 8KHA+, ale 2,7V na Soltek SL-75 DRV5 i stabilnie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to wlasciwie jest. Z jakiej magistrali mozna sie cieszyc :D . Chodzi mi o PC 2100 nazwijmy je markowymi ale powszechnie dostepnymi. Sandra podpowiada ze 133- CL2, 143- CL2,5.

Np. moje ELIXIR'y TW PC2100 CL2.5 ciągną 166 MHz CL2 i max ustawienia. Minus - 3V na 8KHA+, ale 2,7V na Soltek SL-75 DRV5 i stabilnie!

Na Solteku DRV4 system nie wstawal juz na 160Mhz a na Epoxie wstaje przy 168Mhz a max jaki wyciagam z najlepszymi ustawieniami to wlasnie 150Mhz. Dziwi mnie to ze 10Mhz i chocbym niewiem co zwalnial to przy 160Mhz juz komp jest niestabilny.

Dodam jeszcze ze niestabilny ewidentnie od pamieci reszte pozwalnialem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czym chłodzisz proca i jaka seria?, bo widze ze dosc dobrze wykręcony :)

Wczesniej nie moglem odpowiedziec.

Chlodze powietrzem, ale dosc nietypowo. Dwa wentyle od FOP-a 38 zwolnione (cichsze) na miedzianym radiatorze, a na obudowie dwa wiatraki r. 10cm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...