Skocz do zawartości
josef

Chłodzenie raz jeszcze

Rekomendowane odpowiedzi

Czy montując dodatkowe wentylatory w obudowie wycinaliście ten kawałek blachy z otworkami czy montowaliście wentylator tak jak jest na nich - bo te otworki zdają się bardziej hamować przepływ powietrza aniżeli go umozliwiać :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy montując dodatkowe wentylatory w obudowie wycinaliście ten kawałek blachy z otworkami czy montowaliście wentylator tak jak jest na nich - bo te otworki zdają się bardziej hamować przepływ powietrza aniżeli go umozliwiać  :wink:

Jezeli tylko mozesz , to powycinaj wszystkie te sitka, no chyba ze masz grill druciany

Ja wyciolem , nawet to z zasilacza i mam temp 3*C nizsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na ile puszczasz Swe wentyle 5V, 7V czy 12V - a może coś pośredniego - bo 12 to za głośno a 7 tak średnio wieje - na 9-10V jest chyba najlepiej - przynajmniej na moich wiatrakach.

Jeszcze jedno - czy do wentyla na procu doprowadzasz chłodne powietrze w jeszcze szczególny sposób - np. rurą czy zostawiłeś jak fabryka dała :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na ile puszczasz Swe wentyle 5V, 7V czy 12V - a może coś pośredniego - bo 12 to za głośno a 7 tak średnio wieje - na 9-10V jest chyba najlepiej - przynajmniej na moich wiatrakach. 

Jeszcze jedno - czy do wentyla na procu doprowadzasz chłodne powietrze w jeszcze szczególny sposób - np. rurą czy zostawiłeś jak fabryka dała  :lol:

1 - wentylki na razie leca na 12V (dopiero kupie FanMate)

2 - do wentylk CPU to leci luft z wentyla na boku, nie mam zadnych rur i kominow :)

44*C max temp w RTCW , to chyba nieźle ?

Tyle ze moj Antek jest jeszcze nie krecony :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...