josef Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Czy montując dodatkowe wentylatory w obudowie wycinaliście ten kawałek blachy z otworkami czy montowaliście wentylator tak jak jest na nich - bo te otworki zdają się bardziej hamować przepływ powietrza aniżeli go umozliwiać :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Czy montując dodatkowe wentylatory w obudowie wycinaliście ten kawałek blachy z otworkami czy montowaliście wentylator tak jak jest na nich - bo te otworki zdają się bardziej hamować przepływ powietrza aniżeli go umozliwiać :wink: Jezeli tylko mozesz , to powycinaj wszystkie te sitka, no chyba ze masz grill druciany Ja wyciolem , nawet to z zasilacza i mam temp 3*C nizsza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 A na ile puszczasz Swe wentyle 5V, 7V czy 12V - a może coś pośredniego - bo 12 to za głośno a 7 tak średnio wieje - na 9-10V jest chyba najlepiej - przynajmniej na moich wiatrakach. Jeszcze jedno - czy do wentyla na procu doprowadzasz chłodne powietrze w jeszcze szczególny sposób - np. rurą czy zostawiłeś jak fabryka dała :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 A na ile puszczasz Swe wentyle 5V, 7V czy 12V - a może coś pośredniego - bo 12 to za głośno a 7 tak średnio wieje - na 9-10V jest chyba najlepiej - przynajmniej na moich wiatrakach. Jeszcze jedno - czy do wentyla na procu doprowadzasz chłodne powietrze w jeszcze szczególny sposób - np. rurą czy zostawiłeś jak fabryka dała :lol: 1 - wentylki na razie leca na 12V (dopiero kupie FanMate) 2 - do wentylk CPU to leci luft z wentyla na boku, nie mam zadnych rur i kominow :) 44*C max temp w RTCW , to chyba nieźle ? Tyle ze moj Antek jest jeszcze nie krecony :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...