Skocz do zawartości
iNtEnSe

IBM zmienia zasady arytmetyki heh

Rekomendowane odpowiedzi

nie moge tego cuda wpisac bo jak wpisalem wszystko z potegami to mi wcielo rownia kawalek, POTEGI NIE DZIALAJA NA FORUM !!!

I PRZEZ TO NIE MA CZESCI ROWNANIA

kapisz

A ja widzialem "cale" rownanie. I tez sie nie zgadzalo.

nie wiem nie wnikam nie jestem matematykiem przedstawilem tylko rownanie ktore 'sciagnalem" z pewnego jpega i tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i ok ja tylko przedstawilem zawarte tam dane a czy sa zgodne z logika 

to juz zostawilem do waszej oceny, nie musicie od razu wrzucac pod moim adresem  :(

Oki, no więc w zaistniałej sytuacji i tak dalej ogłaszam wszem i wobec zawieszenie broni (nie powieszenie Broni oczywiście :lol: )

Ktoś ma jeszcze jakieś pytania dot. logiki tzw. rozmytej ?? :D :D :D :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proscizna, wydrukuj to sobie, wez linijke i sprawdz katy. Nie sa proste na jednym rysunku. Zreszta jak masz nienajstarszy monitor to i na monitorze to pomierzysz.

Dopisane:

Chyba, zreszta jak nie to widac na oko, ze jeden rysunek ma przeciwprostokatna troche wklesla, drugi ma ja wypukla. Popatrz sobie w to samo miejsce na obu trojkatach, i porownaj jak daleko jest przeciwprostokatna od rogu kwadracika, zauwazysz, ze nie sa w tym samym miejscu.

Ktos krzywo rysuje i tyle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proscizna, wydrukuj to sobie, wez linijke i sprawdz katy. Nie sa proste na jednym rysunku. Zreszta jak masz nienajstarszy monitor to i na monitorze to pomierzysz.

Gratuluje wygral Pan uscisk reki Prezesa (pod warunkiem ze sie zgodzi, ale to juz w Toim interesie lezy aby to zalatwic)

A tak serio to masz racje, jeden trojkat ma przeciwprostokatna wklesla a drugi wypukla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi