dru8d Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Witam, jestem ciekawy właśnie co to jest scalak w napędzie dvd, do czego służy i ile w razie czego kosztowała by naprawa (w przypadku dvd lg - DRD840B)... Jakby ktos wiedział... Pozdrawiam...:) 8O 8O 8O 8O 8O 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Scalak to potocznie układ scalony ... Zalezy jaki układ, zależy co poszło itd.. Niech powiedzą ci w serwisie co poszło i ile bęzie kosztowala naprawa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 "Scalak" - to potoczne określenie układu scalonego. Koszt to praktycznie od 1 PLN do powiedzmy w tym wypadku ceny całego DVD :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 "Scalak" - to potoczne określenie układu scalonego. Koszt to praktycznie od 1 PLN do powiedzmy w tym wypadku ceny całego DVD :)...lub całego DVD + robocizna heh. Tak też bywa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 http://wiem.onet.pl/wiem/00c5d3.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedwiedi Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Najlepiej znajdź jakiś serwis, który za powiedzmy 20 zeta postawi diagnozę. Bo nie wiem skąd wziąłeś to "scalak" ale jak coś nie działa, to w przypadku napędu optycznego koszty mogą być nieopłacalne. Jak nie masz dojść, a padła np. głowica czy silnik krokowy, to może być ciężko znaleźć tani zamiennik, a oryginalne części to sam wiesz ile kosztują... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Swego czasu naprawiali sprzęt na www.tylda.z.pl za cene zryczałtowana ok 80 pln. tam nawet pamiatki naprawiali !!! Jedn problem to to że ten sklep jest w Zielonej Górze.. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Już naprawiać raczej nie będę, ponieważ go sprzedałem na Allegro. Tyle, że w opisie dałem jako z uszkodzoną optyką. Tak mi powiedzieli w serwisie do, którego napęd oddałem i powiedzieli także, że naprawa kosztowała by coś okolo 100 zł, więc się nie opłacało. Postanowilem sprzedać... No i oszukałem gościa nieświadomie... Przysłał mi maila, że źle opisałem sprzęt. Na szczęście facet był ok i dał mi pozytywa, zresztą drogo nie sprzedałem...:) Jeszcze jeden przykład na fachowość niektórych serwisów... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Już naprawiać raczej nie będę, ponieważ go sprzedałem na Allegro. Tyle, że w opisie dałem jako z uszkodzoną optyką. Tak mi powiedzieli w serwisie do, którego napęd oddałem i powiedzieli także, że naprawa kosztowała by coś okolo 100 zł, więc się nie opłacało. Postanowilem sprzedać... No i oszukałem gościa nieświadomie... Przysłał mi maila, że źle opisałem sprzęt. Na szczęście facet był ok i dał mi pozytywa, zresztą drogo nie sprzedałem...:) Jeszcze jeden przykład na fachowość niektórych serwisów... :lol: A możesz napisać co się działo z tą nagrywarką. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Już naprawiać raczej nie będę, ponieważ go sprzedałem na Allegro. Tyle, że w opisie dałem jako z uszkodzoną optyką. Tak mi powiedzieli w serwisie do, którego napęd oddałem i powiedzieli także, że naprawa kosztowała by coś okolo 100 zł, więc się nie opłacało. Postanowilem sprzedać... No i oszukałem gościa nieświadomie... Przysłał mi maila, że źle opisałem sprzęt. Na szczęście facet był ok i dał mi pozytywa, zresztą drogo nie sprzedałem...:) Jeszcze jeden przykład na fachowość niektórych serwisów... :lol: A możesz napisać co się działo z tą nagrywarką. Pozdr. Nie za bardzo rozumiem o jaką nagrywarkę Ci chodzi, przecież mowa była o dvd... :) Jeśli masz na myśli te dvd to było normalnie użytkowane i tyle... i się sypnęlo bez powodu...:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...