Skocz do zawartości
dru8d

Co to jest scalak...?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem ciekawy właśnie co to jest scalak w napędzie dvd, do czego służy i ile w razie czego kosztowała by naprawa (w przypadku dvd lg - DRD840B)... Jakby ktos wiedział...

Pozdrawiam...:)

8O 8O 8O 8O 8O 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej znajdź jakiś serwis, który za powiedzmy 20 zeta postawi diagnozę. Bo nie wiem skąd wziąłeś to "scalak" ale jak coś nie działa, to w przypadku napędu optycznego koszty mogą być nieopłacalne. Jak nie masz dojść, a padła np. głowica czy silnik krokowy, to może być ciężko znaleźć tani zamiennik, a oryginalne części to sam wiesz ile kosztują...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już naprawiać raczej nie będę, ponieważ go sprzedałem na Allegro. Tyle, że w opisie dałem jako z uszkodzoną optyką. Tak mi powiedzieli w serwisie do, którego napęd oddałem i powiedzieli także, że naprawa kosztowała by coś okolo 100 zł, więc się nie opłacało. Postanowilem sprzedać... No i oszukałem gościa nieświadomie... Przysłał mi maila, że źle opisałem sprzęt. Na szczęście facet był ok i dał mi pozytywa, zresztą drogo nie sprzedałem...:)

Jeszcze jeden przykład na fachowość niektórych serwisów... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już naprawiać raczej nie będę, ponieważ go sprzedałem na Allegro. Tyle, że w opisie dałem jako z uszkodzoną optyką. Tak mi powiedzieli w serwisie do, którego napęd oddałem i powiedzieli także, że naprawa kosztowała by coś okolo 100 zł, więc się nie opłacało. Postanowilem sprzedać... No i oszukałem gościa nieświadomie... Przysłał mi maila, że źle opisałem sprzęt. Na szczęście facet był ok i dał mi pozytywa, zresztą drogo nie sprzedałem...:) 

A możesz napisać co się działo z tą nagrywarką.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A możesz napisać co się działo z tą nagrywarką.

Pozdr.

Nie za bardzo rozumiem o jaką nagrywarkę Ci chodzi, przecież mowa była o dvd... :)

Jeśli masz na myśli te dvd to było normalnie użytkowane i tyle... i się sypnęlo bez powodu...:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...