Misiu15go Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Komu się udało przerobić GeForca2 na Quatro O ile zwiększyła się wydajność :D Jakim programem się posłużyliście :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 na quatro to sie nie da bo to taki model samochodu Audi z napedem na 4 koła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 no skoro ktos umie przerobic GF2 na Quatro to moze mojego GF3 da sie na model TT przerobic :?: :P a na serio poczytaj to http://dzikie.net/?mode=1&cel=quadro i to http://www.guru3d.com/guide/quadro-modify/index1.shtml i poszukaj na forum (bo mi sie tez nie chce) :P wtedy bedziesz wiedzal jakie funkcje dotyczace generowanego obrazu sobie odblokujesz :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Ja przerabialem... ale to bylo daaawno :>>> Oczywiscie programowo, bo lutowac to mi sie nie chcialo... w OGL bylo szybciej troche... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Ja przerabialem... ale to bylo daaawno :>>> Oczywiscie programowo, bo lutowac to mi sie nie chcialo... w OGL bylo szybciej troche... Możesz podać link do programu bo ten na dzikie.net nie działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 no skoro ktos umie przerobic GF2 na Quatro to moze mojego GF3 da sie na model TT przerobic :?: :P a na serio poczytaj to http://dzikie.net/?mode=1&cel=quadro i to http://www.guru3d.com/guide/quadro-modify/index1.shtml i poszukaj na forum (bo mi sie tez nie chce) :P wtedy bedziesz wiedzal jakie funkcje dotyczace generowanego obrazu sobie odblokujesz :!: Chodzi mi o odblokowanie programowe a na tych linkach co mi dałeś nie można ściągnąć :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Chodzi mi o odblokowanie programowe a na tych linkach co mi dałeś nie można ściągnąć :( a sprawdzales na stronie do ktorej jest odnosnik na Dzikim - ten do tworcy SoftQuadro - tam masz wszystko i programy i opisy ... wpisz w forumowa wyszukiwarke SoftQuadro i bedzie o tym troche Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Przy GF2 softquadro dawało całkiem spory przyrost w OpenGL - u mnie na 2MX ponad dwukrotnie szybciej. Z GF4TI4200 było już zupełnie inaczej - absolutnie żadnego przyrostu wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 bylo o tym duuuzoo walkowane na forum.. opcja SZUKAJ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Chodzi mi o odblokowanie programowe a na tych linkach co mi dałeś nie można ściągnąć :( a sprawdzales na stronie do ktorej jest odnosnik na Dzikim - ten do tworcy SoftQuadro - tam masz wszystko i programy i opisy ... wpisz w forumowa wyszukiwarke SoftQuadro i bedzie o tym troche Ten też sprawdzałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Bede tak mily i zrobie wszystko za Ciebie: http://www.nvworld.ru/downloads/rivatuner.zip W tym programie masz opcje do zmiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Ja przerabialem... ale to bylo daaawno :>>> Oczywiscie programowo, bo lutowac to mi sie nie chcialo... w OGL bylo szybciej troche...ja tez chce sobie programowo audi zrobic :twisted: w ostatecznosci lutowanie moze byc tylko powiedz jak .... :?: :twisted: :idea: :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Bede tak mily i zrobie wszystko za Ciebie: http://www.nvworld.ru/downloads/rivatuner.zip W tym programie masz opcje do zmiany. A możesz mi wskazać gdzie jest opcja zmiany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Poczyaj to: http://www.nvworld.ru/docs/sqe.html Trudno znaleźć lepszy przewodnik po całej operacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Future Trunks Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Ja modowalem gf4mx440 na quadro i chyba ze 100pkt w 3dmarku 01 doszło. Co do samego soft moda jaka filozofia wlaczyc rive i przeszukac zakladki na ktorejs jest ta opcja z softmodem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuneReK Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Mi sie udalo zmodowac programowo GF2 mx400 i GF 4mx 440. Ogolnie wzrost wydajnosci wielki nie byl ale jakby jakosc obrazu byla lepsza. Tutaj maly step by step: http://www.sirius.pl/art.php?id=78&typ=tes...4ae03f5dcd14330 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Ja modowalem gf4mx440 na quadro i chyba ze 100pkt w 3dmarku 01 doszło. Bo quadro nie daje żadnego przyrostu w D3D - odnosi si ejedynie do OpenGL. Trzeba było zrobić testy w QIII albo GLExcess Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Future Trunks Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Nie chciało mi sie zapuściłem 3dmarak01 przeleciał i zminiłem spowrotem na gf 4. zreszta to juz bylo jakis czas temu teraz mam radeona. a co do wydajności w grach to gram tylko w ut2003 i nfs:u reszta mne nie obchodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Przy GF4 i tak nie zauważysz różnicy - przerabiałem już to. Różnic azauważalna jest w zasadzie tylko z GF2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 a GF3 ?? i dlaczego jakość obrazu miałaby się poprawić ?? przecieżchip ten sam, filtry te same. wyjaśni ktoś ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Jeżeli chodzi o jakość obrazu, to nie zauważyłem żadnej poprawy - to zwykły mit (prawdziwe Quadro podobno emitują lepszy obraz). A co GF3 - nie mam pojęcia. Ten etap historii kart graficznych przeskoczyłem. Jeżeli dobrze pamiętam, to w czasie kiedy ja walczyłem z przerobieniem GF4 z GF3 walczył Irnlng. Jego zapytaj, czy coś mu to dało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 nie zadowala mnie softwareowe przerabianie jako ze wiele programow nadal rozpoznaje karte jako poczciwy GF mam zamiar przelutowac rezystory jednak obawiam sie tego troszke niemniej chcialbym miec QUadro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 nie zadowala mnie softwareowe przerabianie jako ze wiele programow nadal rozpoznaje karte jako poczciwy GF Jakie to programy - w systemie masz Quadro, programy testujące znajdują Quadro. Nie wiem o co chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 nie zadowala mnie softwareowe przerabianie jako ze wiele programow nadal rozpoznaje karte jako poczciwy GF Jakie to programy - w systemie masz Quadro, programy testujące znajdują Quadro. Nie wiem o co chodzi. gry niektore gry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 nie zadowala mnie softwareowe przerabianie jako ze wiele programow nadal rozpoznaje karte jako poczciwy GF Jakie to programy - w systemie masz Quadro, programy testujące znajdują Quadro. Nie wiem o co chodzi. gry niektore gry A które ? bo ja jeszcze takiej nie spotkałem ... a gram sporo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...