Skocz do zawartości
fipa

Jak zdobywacie wiedzę na temat komputerów???

Rekomendowane odpowiedzi

Ja przyznam się szczerze, że zaczynałem od KomputerŚwiata, a potem Chip, PCWorld, PC Format, Enter, itd, także czytam newsy w sieci. gazety mogę czytać za darmo bo moja mama prowadzi kiosk..... Z kolegami nie mam o czym gadać, bo oni zatrzymali się na Pentium II. Nie jestem maniakiem, ale lubie wiedzieć trochę o tym, przy czym spędzam najwięcej czasu (oprócz szkoły).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Forum, własna skóra i oczywiscie internet :-) Oto przyklad:

Mam problrem ze sprzetem szukam na forum tweak

jak nie ma tam to na forum u producenta np. abit-usa.com, jesli tm nie ma takieo problemu jak moj siedze trzy noce i walcze ;-) z nim. Jak nieuda mi sie to czekam w koncu to sie pojawi kiedys w necie :-).

Ta sama analogia do softu.

Ktos kiedyś powiedział: Jeśli nie tego co szukasz w necie, to chyba to nie istnieje:D.

Poza tym duzo ludzi dzieli sie swoimi probelami i testami. Jeden jest dobry w elktonice drugi w wierceniu dziur i spawaniu zawsze mozna skleic z tego artukul o modowaniu obudowy ;-)

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo pomocni dla nowych memberow sa ld , samhain , ryp3r , grz3jnik i rozi 

gRz3jnik bardzo lubi gdy zwraca się do niego po imieniu: Michał Grzejnik. I chyba właśnie Michał Grzejnik najchętniej pomaga newbie i chwała mu za to. Nie wszyscy mamy taką cierpliwość jak Michał 'gRz3jnik' Grzejnik...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieciaki, może skończylibyście te durne teksty i przeszli do właściwego tematu? :twisted:

BTW - Ja zaczynałem od Bajtka :D A później różnie. Troche Chipa, Enter, PC World. A od kilku ostatnich lat prawie wyłącznie własne kombinacje + net + no i fora dyskusyjne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja tam sprzetem raczej sie malo interesuje - raczej UNIX, sieci, kodzenie. A wiedze na ten temat zdobywam z nastepujacych zrodel: po pierwsze KSIAZKI, po drugie USENET i po trzecie IRC - po prostu sie pytam obeznanych kumpli :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi