Skocz do zawartości
maciej

Zabezpieczenie zadziałało...Uffff....Thoroubred żyje....!

Rekomendowane odpowiedzi

Fajnie. Ja kiedyś nie miałem tyle szczęścia. Bohaterowie akcji: Athlon 1400 Thunderbird ( grzałeczka aż miło :D ) oraz cooler Titan DT5. Nie podpiąłem kabelka od coolera, głupi pośpiech. Odpaliłem kompa, a że A7V133 nie miał włączonych zabezpieczeń termicznych to nic nie mogło się samemu wyłączyć. Start kompa i poszedłem zrobić sobie kolację. Po powrocie komp pracuje, ekran czarny, głucho, roznosi się delikatny swąd.  

1100 zeta poszło do nieba :cry: Po takiej nauczce już nigdy nie zapomina się sprawdzić czy wszystko gra przed odpaleniem kompa po jakimś tam dłubaniu :cry:

Miałem kiedyś podobną historię tak jak Ty, tylko,że u mnie proc siię nie zjarał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coach u kumpla na tej plycie (bez deluxa) mam podobnie. przy odpaleniu kompa ma ok 40-50, a w windozie ponad 60 pod 70 :o Plyta i proc zmnieniana (z innych powodow) i dalej to samo. Po przycisnieciu collerka spada o ok 3-4 stopnie. Mysle ze to jego wina moze jakies nierownosci? Pasta biala i srebrna i nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja jak kiedys robilem cos w moim starym omputerze na ORT: ORT: ORT: kturym byl amd k6-400 przez przypadek ustawlem napiecie 3,5 v (standardowo 2,2) i do tego nie wlaczylem iwatraczka wlaczam komputer wsysztko chodzi zawiesil sie po jakiejs minucie otwieram obudowe wszystko smierdzi podstawka pod procesor nadtopiona odczekalem godzinke podlaczylem wiatraczek i wlaczam komputer po minucie znowu to samo :/ w koncu zauwazylem ze napiecie jest zmienione przywrocilem odpowiednie napiecie wlaczylem kompuer i wszystko dziala do dzis dodam ze ta plyta nie miala zadnych czujnikow ani zabezpieczen termicznych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi