zielony_I Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Aktualnie sprzet taki jak w temacie ;) duron 1600 @ 2600 + xp 1.600V Msi kt4va - niestety jest to max napiecie jakie moge podac na tej plytce dla tego procka ;( czy dalo by rade go poscic na 3000+ xp bez zmainy napiecia czy już może trzeba sie bawić drucikami w socket A ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 niebędziesz wiedział do póki niesprubujesz, a napięcie to i tak będziesz musiał zapodać wyższe Drutami i tak BTW, przez 2600 + ile rozumiesz MHz'tów (płyta sama ci pokazuje ile to jest na przeliczanie w oznaczeniach Athlonów, czy sam to sobie jakoś obliczasz ?? ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony_I Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Taktowanie rzeczywiste to 12,5x166 czyli 2075, cache odblokowałem lakierem - także we wszystkich aplikacjach i w biosie wykrywa go jako 2600 + xp - chciałbym go poscic np na 166x15 i pewnie faktycznie bez zmiany napiecia sie nie obejdzie ale czy 1.700 v wystrczy i czy ten duron to wytrzyma ?? ;) P.S. Duże jest ryzyko przy tych drucikach ze procek pojdzie z dymem ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 hmmm z tym napięciem to niewiem czy 1,7 wystarczy, musisz sprubować, a z drutami to w sumie neima się czego bać, jak źle powsadzasz to poprostu komp niewstanie itsza będzie zrobić clearcmosa :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 cos mi sie wydaje ze 1,7 moze byc za malo , ale probuj , najpierw zjedz z szyna do 100 mnoznik 15 napiecie 1,7 a pozniej ja wstanie ( musi ) to dopiero jedz szyna w gore Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony_I Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Oki a ile z tego mojego procka da sie wciagnac ( tak orientacyjnie ) - pojdz na rzeczywistym taktowaniu 2400 czy raczej nie ?? i jakie orientacyjnie napiecie do tego potrzebne ;) ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SWEGO Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 niebędziesz wiedział do póki niesprubujesz, a napięcie to i tak będziesz musiał zapodać wyższe Drutami i tak BTW, przez 2600 + ile rozumiesz MHz'tów (płyta sama ci pokazuje ile to jest na przeliczanie w oznaczeniach Athlonów, czy sam to sobie jakoś obliczasz ?? ) Elo! Boro jest taki fajny programik ==>UniwersalAmdTool<== do przeliczania mhz na model athlona, przydatne :D pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony_I Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 No i zrobilem drut moda i na vcore i na mnożnik - http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/wor...amd_pinmod.html - z tego korzystałem - pare prób i nic procek wstawał za każdym razem na napieciu 1.600 i mnożnik 12.5 czyli tak jak przed drut modem - - drugie podejscie - to programik tbredtweak.exe - tam w FAQ znalazłem jak odblokować mnożniki powyżej 12.5 - miały sie zamieniać np zamiast 7 mialo byc 14 itd - i też lipa procek cały czas wstaje tak jak na poczatku - moze to wina płyty - nie wiem ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 SWEGO lol :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sssaczek Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Czytałem ostatnio w jakiejś gazetce(fachowa komputerowa) że dla tego duronia bezpieczne napięcie (wg producenta) to 1.925 ( i max podkręcenie to 2250 bez odblokowywania cachu) ale to chyba zalezy od modelu jeden może wytrzymać więcej a inny padnie przy mniejszym napięciu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Witam moglibyscie mi powiedziec jakim lakierem malowac zeby przerobic na athlona ?? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 moglibyscie mi powiedziec jakim lakierem malowac zeby przerobic na athlona ?? Takim od mamy do paznokci ;) BTW - na szczycie jest topik o odblokowywaniu cachu - CZYTAJ !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Czytałem ostatnio w jakiejś gazetce(fachowa komputerowa) że dla tego duronia bezpieczne napięcie (wg producenta) to 1.925 ( i max podkręcenie to 2250 bez odblokowywania cachu) ale to chyba zalezy od modelu jeden może wytrzymać więcej a inny padnie przy mniejszym napięciu eeee chyba bzdura bo duzo ludzi ma na 2400 mhz i jakos proc zyje btw. ja mialem na napieciu 1.95 i jakos zyl tylko zasilacz nie wyrabial ale na 185 x 13 wstawal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol-s Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 witam! 1,7V moze wystarczyc jezeli masz "dobrego" proca ale raczej bedzie zamalo co do predkosci realnej 2400mhz jest to mozliwe ale wiaze sie z duzym wzrostem temp wiec musisz miec dobre(wydajne)chlodzenie z wlasnego doswiadczenia wiem ze durnie 1,4 1,6 i 1,8 spokojnie lataja na ~2200mhz przy napieci 1,6-1,65V nie znam mozliwosci twojej plyty ale sprobuj podniesc magistrale do 200mhz(durony dobrze sobie radza z taka magistrala) a obniz mnoznik bedziesz mial wieksza wydajnosc niz na 166 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 nie wiem jak z duronami ale mój thorton 2000+ (1.58V) uruchomił się na 2600+ ale juz wywalał błędy w prime95 jak dałem 1.63V to tez wywalał błedy (chociaz mniej) Dopiero na 1.68V był stabilny - ale sie grzał skubaniec... Gdybym miał dobry cooler i możliwość dac conajmniej 1.8V to sądzę iż 3000+ bym wyciągnął ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sssaczek Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Wiem że to może być bzdura bo słyszałem że chodzą nawet na napięciu powyżej 2V ale tylko mówię że tak przeczytałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...