Skocz do zawartości
Artur79

Duron 1600 i mod na XP :(

Rekomendowane odpowiedzi

witam ....

mam pytanko .... kupilem procka duron 1600 brazowy laminat .... seria

MIUHB 0348VPMW

chce go przerobic na athlona XP ...... co mam zrobic ....

na mostku L2 dokladnie widac przeciecia mostkow ( az ciemne punkty wokolo ) ....tylko ze sa 2 przeciecia ...nie tak jak na zdieciach z ruskiej strony ....przeciety jest 1 i ostatni ..... patrzac na procesor opisem znamionowym do dolu ...... wyglada to tak ......

L9 : : : :

L2 : | | :

ktore mam polaczyc ......

i kiedy trzeba skrobac procesor ....jak na niego patrze to widac sciezki i mostki ..ale sa takiego samego koloru .... w rowkach niby widac koncowki naciec po laseze ...... czy to wystarczy ...czy trzeba skrobac ....

moze ma ktos zdiecia jak wygladaja te do skrobania i te co nie trzeba skrobac .... ??

a najlepiej przed praco .... w trakcie ( wyskrobany ) i ..... po pracy ))

dzieki za pomoc

Artur.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W twoim przypadku musisz połączyć oba skrajne L2.

Nie można jasno powiedzieć reszty zabiegów. To już każdy musi sam próbować bo to zależy od proca. Najpierw spróbuj bez skrobania ołówkiem czy czym tam chcesz. Jak nie zadziała to możesz coś poskrobać. Czasem trzeba sie kilka godzin pomęczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wiecie na pewno że mają być wszystkie połączone czy jest to poparte konkretnie działającym egzemplarzem czy tylko przypuszczeniami, bo wlasnie dorwalem takiego samego durnia jak kolega wyżej, nawet ten sam tydzień .... i jakos po polaczeniu obu mostków (robilem na chlopski rozum) niestety nici z athlonizacji ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wiecie na pewno że mają być wszystkie połączone czy jest to poparte konkretnie działającym egzemplarzem czy tylko przypuszczeniami, bo wlasnie dorwalem takiego samego durnia jak kolega wyżej, nawet ten sam tydzień .... i jakos po polaczeniu obu mostków (robilem na chlopski rozum) niestety nici z athlonizacji ....

tez mnie to interesuje , przydał by sie athlon :)

aha i czy może przy tej operacji zepsuc sie proc ? czy jest to bezpieczne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mam d1.6 na brązowym laminacie , z identycznie poprzecinanymi mostkami i ciezka zprawa z tą athlonizacją :)

połaczyłem ostatni l2 i nic , sprubuje jeszcze pierwszy i ostatni

Aha a co to jest: l5 soft mode ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm ...ale wlasnie wpadlem na zdiecia w ktorych byl polaczony tylok ostatni mostek ..........ten pierwszy nie ruszany .......:(

Artur gdzie wpadłeś na te zdjęcia, i czy to były zdjecia identycznej sytuacji jak w naszych durniach ? czyli pierwszy i ostatni przeciety ?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mam d1.6 na brązowym laminacie , z identycznie poprzecinanymi mostkami i ciezka zprawa z tą athlonizacją :)

połaczyłem ostatni l2 i nic , sprubuje jeszcze pierwszy i ostatni

Aha a co to jest: l5 soft mode ?

Poczytaj sobie topic o odblokowaniu durniów i batonów po 39 tygodniu, mozesz zmieniac mnoznik softowo ..... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...