Skocz do zawartości
kucyk

Far Cry

Rekomendowane odpowiedzi

nom .. nie mialem go na 9200 i na gf3 .. ale na nowym radziu juz smiga ..

pozatmy momentami przesadzone jest falowanie od lawy ..

ale szyby fajnie zakrzywiaja obraz za soba i jak czym ogniem rzucaja albo płomienie po podlodze puszcza stworek to miodzio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dzieki nareście ktoś mi odpowiedział konkretnie

http://members.lycos.co.uk/chaosik/tweak/heat.jpg

tu masz dowodzik .. dawałem to jzu wczesniej dochodzac czemu nie ma tego na radku 9000 9100 i 9200

na tych radkach robi sie taki czarny syf jakis i nic ..

troche szkoda .. tak samo mialem problem z CRYVISION w high .. no ale sprzedalem karte i mam z bani

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w końcu patch 1.3 oficjalnie wyszedł, teraz sobie jeszcze raz far craya przejde tylko ze na wyzszym poziomie trudności, zajmuje 75 MB, link: http://3dgamers.intelenet.net/pub/3dgamers...atch_v1.3_t.exe

lista zmian: http://www.3dgamers.com/dlselect/games/far...atch_v1.3_t.txt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FAQ dla posiadaczy wypasów typu GF6800 dotyczący uaktywnienia HDR-u:

HDR:

------

This is how I choose to enable it (this method doesn’t need the –DEVMODE command added to the FarCry shortcut and you should therefore be able to use these settings online too).

1. Find the file called "system.cfg" in your FarCry folder (Example: C:Program FilesUbisoftCrytekFar Cry)

2. Open this file with a text editor (such as Windows own notepad)

3. Here you’ll find 4 strings, that is related to HDR (I have added a little notice to each setting, explaining what I believe to have experienced by trying and changing them. Altering the settings won’t blow up your computer, but if you want to be able to use the standard values after experimenting, you better write those down first):

r_HDRBrightOffset = "6.000000" (lower value = brighter HDR lighting)

r_HDRBrightThreshold = "3.000000" (lower value = brighter HDR “eye blinding” effect)

r_HDRLevel = "0.600000" (higher value = more light blooming)

r_HDRRendering = "0" (0=HDR is disabled and the other 3 settings ignored. 1-11 enables different methods of HDR. 7 seems to be the preferred all-round best choice and is recommended if you don’t want to try all of the different HDR modes.)

4. To enable HDR, you only need to change r_HDRRendering = "0" to r_HDRRendering = "7".

If you want to adjust how the HDR is displayed, you need to alter one of the other settings described above.

(Btw, you can also activate HDR within the game by typing r_HDRRendering 7 in the console, but by using the first method, you don’t need to do this everytime.)

5. Save the changes to the file and start FarCry

PS: Remember to disable AA (AntiAliasing) before activating HDR.

Geometry Instancing

(if I recall the explanation correctly, it prevents trees from being drawn as sprites and makes you able to see trees far away, which is nice when you are looking at the landscape from a hill top).

This feature can be enable by alter this setting: e_vegetation_sprites_distance_ratio = "100.000000" to 100 (as shown in the example).

This setting is also found in the system.cfg file. You can also find it via the “farcry configurator”, by choosing custom settings.

PS: I’ve seen some users saying this only works on Nvidia graphics cards and that ATI users need to add this command: "r_geometryinstancing 1" to the farcry shortcut or type the command within the game via the console.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm na benchmark pojawił sie taki text.

Uwaga! zapisy gry z wersji 1.1 i 1.2 nie są kompatybilne z 1.3. Użytkownicy kart graficznych Radeon ze sterownikami Catalyst 4.9 mogą doświadczyć anomalii w grafice, gdy opcja "lighting quality" jest ustawiona na 'HIGH'. Zaleca się ustawienie tej opcji na 'Medium" lub używanie sterowników 4.3. Wszystkie karty nVidii nie oparte na GPU NV40, będą wyświetlać błędy w odbiciach na wodzie, gdy opcja "Water Quality" zostanie ustawiona na 'Ultra High'. Rozwiązaniem jest wybranie niższej jakości.

:evil: czy oni nie moga zrobic czegos zeby tak poprostu działało :?:

hmmm z tym HDR to teraz tak wyszło ze Radki sa jakieś niedorobione ... i znowu sie zacznie :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buziak zobacz sobie na screeny z i bez

Czasem to HDR to widac, ze jak najbardziej poprawia gre :) Ale czasem to jest poprostu za jasne :/

P.S. Next Question :P Kompresja Map Normalnych zwieksza FPS czy jakosc ?? ;) Czy ani jedno ani drugie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm na benchmark pojawił sie taki text.

Uwaga! zapisy gry z wersji 1.1 i 1.2 nie są kompatybilne z 1.3. Użytkownicy kart graficznych Radeon ze sterownikami Catalyst 4.9 mogą doświadczyć anomalii w grafice, gdy opcja "lighting quality" jest ustawiona na 'HIGH'. Zaleca się ustawienie tej opcji na 'Medium" lub używanie sterowników 4.3. Wszystkie karty nVidii nie oparte na GPU NV40, będą wyświetlać błędy w odbiciach na wodzie, gdy opcja "Water Quality" zostanie ustawiona na 'Ultra High'. Rozwiązaniem jest wybranie niższej jakości.

:evil: czy oni nie moga zrobic czegos zeby tak poprostu działało :?:

hmmm z tym HDR to teraz tak wyszło ze Radki sa jakieś niedorobione ... i znowu sie zacznie :evil:

Troszke to dziwne ,bo u mnie na betach 8.07 wsio pieknie chodzi ,a savy z wersji 1.2 tez ladnie wchodza ,wiec nie wiem w czym rzecz :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja mam jakis dziwny problem z tym patchem  normalnie odpala sie instalka daje dalej i dalej wybieram folder w ktorym chce go zainstalowac i nic  :o wciskam dalej a on poprostu nie przechodzi dalej ?? sciagnołem juz z innej stronki dalej to samo  :evil:

Wie ktoś co z tym fantem zrobić, bo mam ten sam proble z instalacją tego patcha, wersja na 3CD gry. Wie ktoś? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi