sideband Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 mam pytanie czy da sie wymusić ps 1.4 na far cry czy wogóle na radeonie 9100 da się uzyskać efekt heat heaze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 mam pytanie czy da sie wymusić ps 1.4 na far cry czy wogóle na radeonie 9100 da się uzyskać efekt heat heazenie da sie .. mialem 9200 i tez z tym walczyłem i to nie kwestia ps 1.4 bo na gf3 jest ten efekcik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Macie natomiast ten efekt w DIII na PS2.0. Ja niesety nie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 nom .. nie mialem go na 9200 i na gf3 .. ale na nowym radziu juz smiga .. pozatmy momentami przesadzone jest falowanie od lawy .. ale szyby fajnie zakrzywiaja obraz za soba i jak czym ogniem rzucaja albo płomienie po podlodze puszcza stworek to miodzio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 ok dzieki nareście ktoś mi odpowiedział konkretnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 ok dzieki nareście ktoś mi odpowiedział konkretnie http://members.lycos.co.uk/chaosik/tweak/heat.jpg tu masz dowodzik .. dawałem to jzu wczesniej dochodzac czemu nie ma tego na radku 9000 9100 i 9200 na tych radkach robi sie taki czarny syf jakis i nic .. troche szkoda .. tak samo mialem problem z CRYVISION w high .. no ale sprzedalem karte i mam z bani Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitz Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Mam takie pytanie. Obecnie mam to co w podpisie i wyciągam 800x600 w medium detal. Na co mogę liczyć jak zmienie procesor na P4 2.4 GHz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 pierwszy screen z moda Far Cry Jurassic Park :twisted: :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 imho .. za bardoz kolorowy ten mod.. osobiscie w farcry jzu wolalem efekt COLD ... jakos tak realistyczniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanek1987 Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 A już jest ten mod (w takim sensie że można ściągnąć i grać) :?: dawno już nie wiem co sie dzieje na scenie far cry :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDrive Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 A już jest ten mod (w takim sensie że można ściągnąć i grać) :?: dawno już nie wiem co sie dzieje na scenie far cry :PNie ma jeszcze go. Ale bardzo mnie ciekawi jakie bedą wymagające te dinorzdżarły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 w końcu patch 1.3 oficjalnie wyszedł, teraz sobie jeszcze raz far craya przejde tylko ze na wyzszym poziomie trudności, zajmuje 75 MB, link: http://3dgamers.intelenet.net/pub/3dgamers...atch_v1.3_t.exe lista zmian: http://www.3dgamers.com/dlselect/games/far...atch_v1.3_t.txt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.zip Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 no ja mam jakis dziwny problem z tym patchem normalnie odpala sie instalka daje dalej i dalej wybieram folder w ktorym chce go zainstalowac i nic :o wciskam dalej a on poprostu nie przechodzi dalej ?? sciagnołem juz z innej stronki dalej to samo :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Jak ktoś ma nowy sprzęt typu X800 lub GF6800 to zyska kilka ciekawych efektów... posiadacze starszych grafik zyskaja pewnie kilka klatek więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.zip Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Jak ktoś ma nowy sprzęt typu X800 lub GF6800 to zyska kilka ciekawych efektów... posiadacze starszych grafik zyskaja pewnie kilka klatek więcej...To jest to HDR , i chyba tylko na NV40 sie odpala :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 FAQ dla posiadaczy wypasów typu GF6800 dotyczący uaktywnienia HDR-u: HDR: ------ This is how I choose to enable it (this method doesn’t need the –DEVMODE command added to the FarCry shortcut and you should therefore be able to use these settings online too). 1. Find the file called "system.cfg" in your FarCry folder (Example: C:Program FilesUbisoftCrytekFar Cry) 2. Open this file with a text editor (such as Windows own notepad) 3. Here you’ll find 4 strings, that is related to HDR (I have added a little notice to each setting, explaining what I believe to have experienced by trying and changing them. Altering the settings won’t blow up your computer, but if you want to be able to use the standard values after experimenting, you better write those down first): r_HDRBrightOffset = "6.000000" (lower value = brighter HDR lighting) r_HDRBrightThreshold = "3.000000" (lower value = brighter HDR “eye blinding” effect) r_HDRLevel = "0.600000" (higher value = more light blooming) r_HDRRendering = "0" (0=HDR is disabled and the other 3 settings ignored. 1-11 enables different methods of HDR. 7 seems to be the preferred all-round best choice and is recommended if you don’t want to try all of the different HDR modes.) 4. To enable HDR, you only need to change r_HDRRendering = "0" to r_HDRRendering = "7". If you want to adjust how the HDR is displayed, you need to alter one of the other settings described above. (Btw, you can also activate HDR within the game by typing r_HDRRendering 7 in the console, but by using the first method, you don’t need to do this everytime.) 5. Save the changes to the file and start FarCry PS: Remember to disable AA (AntiAliasing) before activating HDR. Geometry Instancing (if I recall the explanation correctly, it prevents trees from being drawn as sprites and makes you able to see trees far away, which is nice when you are looking at the landscape from a hill top). This feature can be enable by alter this setting: e_vegetation_sprites_distance_ratio = "100.000000" to 100 (as shown in the example). This setting is also found in the system.cfg file. You can also find it via the “farcry configurator”, by choosing custom settings. PS: I’ve seen some users saying this only works on Nvidia graphics cards and that ATI users need to add this command: "r_geometryinstancing 1" to the farcry shortcut or type the command within the game via the console. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 hmm .. szkoda ze nie mozna tego odpalic na PS 2.0 a dziwne .. powinno smigac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 czyli w zasadzie moge dalej spokojnie jechac na wersji 1.0?:) bo z tej listy zmian nic wielkiego dla si ebie nie widze a gra nawet sie tak bardzo nie tnie.. chociaz jak dla testu wrzucilem 2 kosc 512 MB to bylo ciekaweiej:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 lepiej zaisntalwoac 1.3 .. co prawda doda prawie 0.5gb do rozmiaru ale szybciej chodzi i sporo bledów wyeleminowali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.zip Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 hmmm na benchmark pojawił sie taki text. Uwaga! zapisy gry z wersji 1.1 i 1.2 nie są kompatybilne z 1.3. Użytkownicy kart graficznych Radeon ze sterownikami Catalyst 4.9 mogą doświadczyć anomalii w grafice, gdy opcja "lighting quality" jest ustawiona na 'HIGH'. Zaleca się ustawienie tej opcji na 'Medium" lub używanie sterowników 4.3. Wszystkie karty nVidii nie oparte na GPU NV40, będą wyświetlać błędy w odbiciach na wodzie, gdy opcja "Water Quality" zostanie ustawiona na 'Ultra High'. Rozwiązaniem jest wybranie niższej jakości. :evil: czy oni nie moga zrobic czegos zeby tak poprostu działało :?: hmmm z tym HDR to teraz tak wyszło ze Radki sa jakieś niedorobione ... i znowu sie zacznie :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 A co daje to HDR ?? ;) Bo lama jestem i niewiem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.zip Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Buziak zobacz sobie na screeny z i bez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Buziak zobacz sobie na screeny z i bez Czasem to HDR to widac, ze jak najbardziej poprawia gre :) Ale czasem to jest poprostu za jasne :/ P.S. Next Question :P Kompresja Map Normalnych zwieksza FPS czy jakosc ?? ;) Czy ani jedno ani drugie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 hmmm na benchmark pojawił sie taki text. Uwaga! zapisy gry z wersji 1.1 i 1.2 nie są kompatybilne z 1.3. Użytkownicy kart graficznych Radeon ze sterownikami Catalyst 4.9 mogą doświadczyć anomalii w grafice, gdy opcja "lighting quality" jest ustawiona na 'HIGH'. Zaleca się ustawienie tej opcji na 'Medium" lub używanie sterowników 4.3. Wszystkie karty nVidii nie oparte na GPU NV40, będą wyświetlać błędy w odbiciach na wodzie, gdy opcja "Water Quality" zostanie ustawiona na 'Ultra High'. Rozwiązaniem jest wybranie niższej jakości. :evil: czy oni nie moga zrobic czegos zeby tak poprostu działało :?: hmmm z tym HDR to teraz tak wyszło ze Radki sa jakieś niedorobione ... i znowu sie zacznie :evil: Troszke to dziwne ,bo u mnie na betach 8.07 wsio pieknie chodzi ,a savy z wersji 1.2 tez ladnie wchodza ,wiec nie wiem w czym rzecz :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.zip Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 no wlasnie wiesz jak nie wiesz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 A czy kompresja map normalnych jest rownierz mozliwa dzieki systemowi ATi 3Dc ?? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommy_kt Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 no ja mam jakis dziwny problem z tym patchem normalnie odpala sie instalka daje dalej i dalej wybieram folder w ktorym chce go zainstalowac i nic :o wciskam dalej a on poprostu nie przechodzi dalej ?? sciagnołem juz z innej stronki dalej to samo :evil: Wie ktoś co z tym fantem zrobić, bo mam ten sam proble z instalacją tego patcha, wersja na 3CD gry. Wie ktoś? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 tommy_kt ---> wesja na 3cd jest "legalna inaczej" i z tego co wiem to nie wrzuca w czasie instalki paru wpisow do rejestru.... Ponoc w empiku jest juz po 69 ;) tylko ze to chyba nieszczesna wersja pl.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.zip Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 do usuniecia sorry :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.zip Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 do usunięcia sorry :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...