raven_88 Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 EE kicol...ja np jeszcze nie przeszedłem... Na 9600 nie grało mi się najlepiej (ale do 10 misji doszedłem) a po zmianie sprzętu nie było czasu się ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span>... Ale jak tylko skończę SA (za miesiąc ?? :D) to się wezmę za FC bo wstyd nie przejść..:| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 no fakt "wstyd nie przejść " ja jestem w 13 misji i jakoś mi się odechciało grać - ale jak przejdę Brother in Arms , Boiling Point i SA to skończe Far Cry'a bo jest suuuper :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Wyszedł Patch 1.32 http://patches.ubi.com/far_cry/far_cry_v1.32.exe Poprawione błedy # Fixed a Shader Model 3.0 issue that caused graphics corruption on new ATI hardware. # Set the game to detect nVidia hardware to avoid shaders being compiled at run time. # Recompiled the 32bit version with a different version of STL to address some server slowdowns. # Fixed a video playback issue to ensure compatibility with MOD SDK dll code. # Fixed server issues when the server type was changed during a running game. # Fixed potential crash when using RCON to start a new level. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 (edytowane) Zamiast patch-a 1.32 który praktycznie nic nie wnosi mogliby przerobić tego na "rzekomo" maszyny 64-bitowe (proc, win), tak by sycił wszystkich użytkowników FC... Edytowane 22 Czerwca 2005 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Wolalbym Far Cry'a 2.Poco przerabiac gre,ktora kazdy przeszedl 1000 razy.Juz dawno przez ten czas by popracowali nad dwojka.Wiekszosc przeszla gre po pojawieniu sie drugiego patcha i tyle w zupelnosci wystarcza a od premiery jedynki minal grubo ponad rok i juz by do tej pory skonczyli dwojke a zaloze sie,ze wiekszosci by sie podobala i sprzet by podolal bez wahania,a jesli nie dwojke to chociaz dodatek,ze okazalo sie,ze jednak koles z laska nie uciek bo ich cos tam dorwalo,pomyslow jest duzo a oni skkupiaja sie na grafice,ktora wlasciwie niczym sie nie rozni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Popieram Hydro2'a. Dobrze prawi. Po co komu ta sama giera, z jakimis nowymi bajerami. (no bo jak by nie bylo ten patch cos wnosi). Poza tym, watpie ze ktokolwiek kupi Far Cry'a, aby na 64 bit pograc... kazdy kto mial kupic, juz pewnie kupil, a tak by wydali Far Cry 2 (lub dodatek), to by kase zarobili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Przecież dodatek ma być i się robi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 (edytowane) Zainstalowałem sobie patha 1.32 i pograłem godzinkę z włączonym HDR na 1024x768x32xVeryHighxAnizo8x i powiem wam że piękniejszej gry jeszcze nie widziałem. Powiem więcej po graniu z HDR odechciewa się grania bez niego. Szczególnie piękne efekty są w Carier po prostu masakra. Mam dziwne wrażenie że po włączeniu HDR nie tylko mamy efekt rażącego światła, ale wszystkie wypukłości są dużo lepiej mapowane. Po prostu widać tą rdzę, odpryski, zgrubienia, rury się błyszczą, wszystko jest holernie realne. Jest jeden minus. Na GeF6600GT gra się bardzo uciążliweie ze względu na FPS oscylujące na poziomie 20-30 FPS. Ale jak się wyłączy HDR to gra wydaje sę paskudna. HDR cholernie uzależnia. Podobny efekt widać w filmiku z dodatku do Half-Lifa2. Ale ten z FARCry jest dużo lepszy. MASAKRA. Edytowane 28 Czerwca 2005 przez TomaszPaweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 No fakt...jak się raz zagra z hdr to strasznie trudno się odzwyczaić... Co do tych wypukłości o których mówisz...a nie jest to czasem wywołane działaniem SM 3.0 ??...bo hdr to głównie tyczy się tego rażącego światła... Co do hdr na 6600GT...1024x768 Max detale + hdr i poniżej 25 klatek mi nie spada (zaznaczam że bez Anizo)...karta 500/1000, stery 77.72 - wczoraj testowane (pograłem 3 pierwsze mapki)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Siema. Ej, mam taki problem: gra mi sie laduje do konca (pasek wczytywania) i sie komp resetuje sam. Na ME tego nie ma, na XP tak jest. Komp taki jak z podpisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricko11 Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 takie pytanko- jak sie wlancza teo HDRa?? Mam gre z zpatchowana do 1.31. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Teoretycznie HDR się powinien sam uaktywnić na karcie obsługującej SM 3.0 i spatchowanej grze... Jak nie to wpisujesz w konsoli bodajże takie cuś : r_HDRRendering 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Teoretycznie HDR się powinien sam uaktywnić na karcie obsługującej SM 3.0 i spatchowanej grze... Jak nie to wpisujesz w konsoli bodajże takie cuś : r_HDRRendering 1 1519869[/snapback] sam sie nie uruchomi.. trzeba wpisac:) Jednak ja wole antialiasing 4x... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 (edytowane) No tak specjalnie zainstalowalem jezcze raz i na Gf6600 wyglada duuzo lepiej niz na starutkim Gf3 :) Jedynie co mnie denerwuje to ze jak wlacze FSAA trace tekstury gruntu przed nogami itp. :/ Jednak wole grac z HDR niz z FSAA :D choc i te 2 choc na 2x by sie przydalo. Edytowane 30 Czerwca 2005 przez culmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 No jeśli ktoś jeszcze w grę nie grał to można bedzie ją nabyć w reedycji za 49zł na DVD w serii superseller http://www.cenega.pl/gra_opis.php?ID=2709 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Niezła gratka...tylko jedno "ale"... Profesjonalna, polska wersja językowa :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Niezła gratka...tylko jedno "ale"... :mur: 1521604[/snapback] Hehe, dokladnie :lol: . Te spolszczenie brzmi jakby zrobili to koledzy zza wschodniej granicy. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 No wydaje mi się że jednak to już jest ta wersja nieco poprawiona (chociaż też nie idealna).Ale mogę sie mylić.W każdym razie ja łykam jak tylko się ukaże :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 No jeśli ktoś jeszcze w grę nie grał to można bedzie ją nabyć w reedycji za 49zł na DVD w serii superseller 1521246[/snapback]Chętnie bym to cudo zakupił tylko dlaczego tam widnieje PL :mur: Sic! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Nie wiem na co wy tak sie slinicie? Gra w tej cenie jest juz na rynku dobre 8-9 miechow. Dostalem go na Gwiazdke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 mam problem patch 1.3_t nie che mi sie zainstalowac tzn klikam DALEJ jak juz wybiore katalog i nic sie nie dzieje...moge klikac i klikac i nic!!!!!!! o co chodzi?!?!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Spróbuj najpierw 1.2 i dopiero na niego 1.3 ...czasami pomaga... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 ja jak odpalam hdr wpisami do configa to mam przeklamania w grafice niezaleznie od sterow... po prostu jakby poziom wody sie podnosi ponad grunt , znikaja obiekty i takie tam ...:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 hehe zainstalowałem sobie po prawie rocznej przerwie FC spatchowałem (1.3->1.31->1.32) i szczena mi opadła, tak dla jaj ustawiłem sobie wsio na v-high 1024x768 i gra nie muli! sprawdziłem nawet frapsem i mniej niż 25FPS nie ma, te patche i nowe catalysty naprwdę bardzo wiele wniosły :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Mam dziekowke realteka na plycie i o ile gra chodzi w miare plynnie, to dziwek jest do bani: trzeszczy i sie zacina :/. Ktos ma na to rade? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Rada...dobre stery... Mam tą samą płytę i dźwięk w porządku...ściągnij ostatnie stery i powinno być po kłopocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) moze mi ktos powiedziec o co biega - dlaczego jak odpale hdr to mi sie tak grafa kopie - probowalem podkrecona, odkrecona bez potokow odblokowanych /z i dalej jest to samo - probowalem rozne stery teraz mam 80.40 i to co widac;/ Pomocy!!!!!!!!!! :mur: :mur: :mur: :mur: Edytowane 8 Lipca 2005 przez genghiskhan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 A jak masz ustawione aa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Tuddrussel Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Postanowiłem sobie zobaczyc tego HDRa :) . Można na "gołej" gierce instalować od razu patch 1.3? czy trzeba zainstalować wcześniej 1.1> 1.2? Pytam bo nie mam patcha 1.2 i nie bardzo wiem skad go ściągnąć. pozostałem mam włącznie z 1.31 i 1.32. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 (edytowane) Jakby co to HDR dziala już na patchu 1.3 - 1.31 i 1.32 jeszcze nie instalowałem. Edit: Właśnie zainstalowałem 1.32 - moje subiektywne wrażenie jest takie że HDR wygląda o wiele lepiej niż w wersji 1.3 Druga sprawa jest taka że z włączonym HDR gra wygląda przepięknie i na moim sprzęcie chodzi płynnie w 1024x768 +anizo (aa jak wiecie musi być wyłączone). Po chwilowym okresie grania z HDR i po jego wyłączeniu to już nie jest to samo. Polecam każdemu, kto ma sprzęt który to uciągnie. Jest na co popatrzeć! Edytowane 10 Lipca 2005 przez Thoom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...