raven_88 Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Postanowiłem sobie zobaczyc tego HDRa icon_smile3.gif . Można na "gołej" gierce instalować od razu patch 1.3? czy trzeba zainstalować wcześniej 1.1> 1.2? Pytam bo nie mam patcha 1.2 i nie bardzo wiem skad go ściągnąć. pozostałem mam włącznie z 1.31 i 1.32. Można bez problemów instalować...1.3 a potem te 2 jeszcze na to... Thoom - jeszcze lepiej niż na 1.3 ?? Pod jakim względem ??...Na 1.32 nie grałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Można bez problemów instalować...1.3 a potem te 2 jeszcze na to... Thoom - jeszcze lepiej niż na 1.3 ?? Pod jakim względem ??...Na 1.32 nie grałem... 1539621[/snapback] Wydaje mi się że odbicia w wodzie, światło i refleksy świetlne wyglądają bardziej realnie. Ciężko to opisać, ale w przypadku wersji 1.3 moim zdaniem po włączeniu HDR obraz był trochę jakby "nienaturalny" (przejaskrawiony). W wersji 1.32 jest wszystko tak jak powinno być, czyli płynność grania, realne refleksy i odbicia świetlne, a ogólnie cała gra wygląda bardzo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricko11 Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 A takie pytanko dla pewnosci- jak sie wlacza tego HDRa?? :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 A takie pytanko dla pewnosci- jak sie wlacza tego HDRa?? :oops: 1539674[/snapback] Jeśli chcesz włączyć HDR wpisujesz w konsoli \r_hdrrendering 7 Jeśli chcesz wyłączyć HDR wpisujesz w konsoli \r_hdrrendering 0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Wydaje mi się że odbicia w wodzie, światło i refleksy świetlne wyglądają bardziej realnie. Ciężko to opisać, ale w przypadku wersji 1.3 moim zdaniem po włączeniu HDR obraz był trochę jakby "nienaturalny" (przejaskrawiony). W wersji 1.32 jest wszystko tak jak powinno być, czyli płynność grania, realne refleksy i odbicia świetlne, a ogólnie cała gra wygląda bardzo dobrze. Widzę że trzeba będzie FC zainstalować...:)...i obadać jak to wygląda... Fakt na 1.3 wszystko przejaskrawione było... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 (edytowane) Czy ktoś sprawdzał "nowego" Far Cry-a PL (DVD) w edycji SuperSeller? Podobno coś poprawili w tej PL-ce, czy jest to nakładka PL, czy jest już na dobre i nie można wymusić wersji Eng.? Edytowane 12 Lipca 2005 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 czy ten super seller jest tylko na DVD ? (tzn FC) bo chetnie sobie sprawie, przyda sie pozniej do testowania nowego sprzetu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Dzisiaj jest data premiery także dzisiaj powinien już byc w większych sklepach typu MM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 za 30ziko?25? ;] to moze kupie [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Taa...za 49,90... Gdyby po angielsku jeszcze była... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) Zainstalowalem sobie gre jeszcze raz zeby zobaczyc co daly do plynnosci nowe sterowniki i patche. Musze powiedziec, ze jestem mile zaskoczony bo na mojej lowend'owej karcie na 1024x786 i wszytsko na VERY HIGH (super wyglada, szczena opadla znowu :)). W sumie bardzo dobry engine ten CryEngine, bo oprocz ogromnych, bajecznych otwartych przestrzeni potrafi takze pokazac pazurki na mapach w zamkniecu - swietny system cieniowan i swiatel, porownywalny do Dooma3) gra dziala calkiem niezle (powyzej 30fps). Oczywiscie do idealu brakuje, ale jak na jedna z najtanszych kart na rynku radzi sobie calkiem dobrze, a nie mozemy zapomniec, ze gra jest tzw. "nowej generacji" :D Aha i jeszcze jedno - nie wiem dlaczego, ale ustawienie detali wody na z VERY HIGH na ULTRA gra dosc duzo zwolnila (~4-5fps mniej), a duzej poproawy w jakosci nie widze... :| Edytowane 14 Lipca 2005 przez FrIkO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Co tu dużo mowić - grafika w FarCry nadal zachwyca szczególnie po włączeniu HDR - nie wiem dlaczego, ale Doom III chociaż jest nowszy to takiego wrażenia na mnie nie zrobił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 A propos HDR to trzeba miec karte z obsluga DX 9.0c? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Jak narazie nie powstala gra z ladniejsza grafa niz FC.Dziwi mnie jak ktos mowi,ze Battlefield albo Boiling Point maja lepsza :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricko11 Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Jak narazie nie powstala gra z ladniejsza grafa niz FC.Dziwi mnie jak ktos mowi,ze Battlefield albo Boiling Point maja lepsza :P 1547484[/snapback] PROSZE!!! Nie wspominaj o Boiling Point!!!! Te bugi snia mi sie do dzis!!!! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 (edytowane) To że FAR CRY posiada niedoścignioną grafę to fakt BF2 to całkiem inna klasa grafy , aczkolwiek też na bardzo przyzwoitym/wysokim poziomie , według mnie jednak wyraźnie niższym niż FC. Ale tego to nie wyrobie że FrIkO na swoim całkiem przyzwoitym sprzęcie płynnie ??? gra w 1024x768 VeryHigh Detail :) no panowie kolejne jaja sobie robicie chyba że płynnie to dla kolegi 25-30 FPS z spadkiem do 15fps wystarczy popatrzeć na rankingi Benchamrki Far CRY żeby nie było że to moje widzimisie Edytowane 15 Lipca 2005 przez magx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fierro Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Faktycznie Far Cry posiada przepiekna szate graficzną... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 To że FAR CRY posiada niedoścignioną grafę to fakt BF2 to całkiem inna klasa grafy , aczkolwiek też na bardzo przyzwoitym/wysokim poziomie , według mnie jednak wyraźnie niższym niż FC. Ale tego to nie wyrobie że FrIkO na swoim całkiem przyzwoitym sprzęcie płynnie ??? gra w 1024x768 VeryHigh Detail :) no panowie kolejne jaja sobie robicie chyba że płynnie to dla kolegi 25-30 FPS z spadkiem do 15fps wystarczy popatrzeć na rankingi Benchamrki Far CRY żeby nie było że to moje widzimisie 1547720[/snapback] Czemu się dziwisz.. moj znajomy ktory ma podobnego kompa do Friko.... tylko że proca ma Athlona 64 2800+ <= niekręcony .. a reszte w okolicach jego kompa.. prawie tak samo grafe wykręconą... też gra sobie w 1024x768 i prawie wszystko na Very High ... jedynie na początku mu lubi troche przyciąć a po paru sekundach lata już pięknie ( wina pamięci).. Więc nie ma co się dziwić.... .. Np. ja u siebie moge grać na 800x600 i prawie wszystko na MEdium.. tylko tą trawe i ptasiory mam włączone na High i lata ładnie od 20 do 50 FPS'ów... heh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 (edytowane) To że FAR CRY posiada niedoścignioną grafę to fakt BF2 to całkiem inna klasa grafy , aczkolwiek też na bardzo przyzwoitym/wysokim poziomie , według mnie jednak wyraźnie niższym niż FC. Ale tego to nie wyrobie że FrIkO na swoim całkiem przyzwoitym sprzęcie płynnie ??? gra w 1024x768 VeryHigh Detail :) no panowie kolejne jaja sobie robicie chyba że płynnie to dla kolegi 25-30 FPS z spadkiem do 15fps wystarczy popatrzeć na rankingi Benchamrki Far CRY żeby nie było że to moje widzimisie 1547720[/snapback] Wiesz ja nie mam tendencji do pisania rzeczy wyssanych z palucha, pisze autentycznie. A co do dzialania, do twojej wiadomosci, na R9600PRO (bo mozna powiedziec, ze takiego mam) do parametrow graficznych jakich podalem wczesniej karta ta wystarczy. Poczytaj sobie forum, poczukaj na google w koncu znajdziesz wiarygodny dowod, mi sie nie chce ciebie przekonywac... Edytowane 15 Lipca 2005 przez FrIkO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Co w tym dziwnego? FC 1.32 jest szybszy o dobre 25%-30% od ver. 1.0 Sam nie mogłem uwierzyć jak jeszcze na starym pallomino1700+ wszystko na v-high 1024x768 ciągnoł dobre 30FPS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 ja też sobie odświezylem.. wsio na max, 1.32 HDR 7, i mam minimum 31fps 40min grania:):):) wypas gra, odświeżam, jednak drażnią mnie te potworki potem.. gra troszke traci.. ale poza tym to PIĘKNOŚĆ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Podejcie screeny porownawcze z Waszych gier nonHDR vs HDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Podejcie screeny porownawcze z Waszych gier nonHDR vs HDR 1548300[/snapback] Wrzucę dzisiaj wieczorem, jak będę w domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Tutaj mozecie sobie porownac [img.]http://www.firingsquad.com/hardware/far_cry_1.3_midrange/images/01.jpg[/img] [img.]http://www.firingsquad.com/hardware/far_cry_1.3_midrange/images/03.jpg[/img] [img.]http://img351.imageshack.us/img351/1223/092ks.jpg[/img] [img.]http://img320.imageshack.us/img320/3408/116ot.jpg[/img] Nieznajomość REGULAMINU - zdjęcia zbyt duże // Crosis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Friko gorszych to sie nie dało dać tych screenów :-|.Nic prawie na nich nie widać,niech ktoś wrzuci lepsze screeny porównawcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Czego sie czepiasz czlowieku? Jak ci cos nie pasuje to sam sobie radz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Friko gorszych to sie nie dało dać tych screenów :-|.Nic prawie na nich nie widać,niech ktoś wrzuci lepsze screeny porównawcze. 1548531[/snapback] :mur: google.pl wiecej dla takich ludzi nie mam do powiedzenia :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Poniżej parę screenów zrobionych przeze mnie, dokladnie pokazujących różnicę przy włączonym i wyłączonym HDR: 01 HDR 01 NO HDR 02 HDR 02 NO HDR 03 HDR 03 NO HDR 04 HDR 04 NO HDR 05 HDR 05 NO HDR 06 HDR 06 NO HDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Screeny Thoom'a sa lepsze od moich (tzn znalezionych w necie) - wiecej widac. BTW - Ciekawe jak wyglada FarCry z patchem dodajacym obsluge 64 bitowych prockow + HDR.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...