_q_b_a_ Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Skąd wy takie coś wytrzasneliście :o Szukałem w googlach i kompletnie nic nie znalazłem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzi Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Owszem, quicksave działa tym samym patentem co w FC, pod Open GL też chodzi szybciej - podobnie jak FC. Mnie to wygląda na niewykorzystane misje z FC, które teraz CRYTEK udostepnił rosjanom aby wydali na tamten rynek. Jeszcze raz polecam. To około 10 godz. (co najmniej) dobrej zabawy. A w googlach nie ma co szukać. Chyba wiecie gdzie trzeba? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) Ja mam z tą gierką jakiś dziwny problem... Gram sobie w najlepsze, zero freezów, zaciachów wszystko śmiga na high i jest pięknie... Zachwycam się kolejną piekną wysepką na której wylądowałem, a tu nagle sru i widze czarny ekran :( W tle słychać dzwięki z gry. Po chwili ciemności gra wraca, ale widać tylko teren z jakimiś słabiutkimi texturami i bez modeli ( nie ma nic, krzaki drzewa, budynki - wszystko znika... ). Potem znowu ciemność, gra wraca i można szalec dalej, ale przez jakiś czas strasznie muli... Po wyjściu do systemu dysk się z czymś męczy jeszcze dobre 10 minut. Raz wezwałem trzech króli ( ctrl alt del :P ) ale po wyłączeniu FarCry system tak zwolnił że musiałem dać reset :( Miał ktos coś takiego ? Edytowane 20 Lutego 2006 przez nightstalker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzi Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Mówimy o FCRTH -miałem tylko czasami duże zamulenie systemu - gra przycinała; wystarczyło wczytać level i było OK. Są też błędy tekstur (niewypełnione pola - czarne), oraz przypadki "wejścia pod teksturę" - nie wiem jak to opisać - mozna było np. wejść pod teksturę skały i iść po ziemi (czarnej - bez tekstury). Te dwa błędy zdarzały sie najczęściej po quicksavie, ale nie tylko. No ale to przecież v.1.00 (he, he). I chyba patchy nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 9550 podkręcony na max w fear śmigał far cry podobne zwiechy z black screenami bardzo wrażliwa gra nigdy nie było mi dane posmakowac zawze mnie odrzucała :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Mialem to samo, wylaczylem vpu recover + zmienilem chlodzenie i problem znikl:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 A sluchajcie ja tez mam problema z ta gra. Gdy gram na 1024x786@MAX DETALE (no AA, no AF) gra potrafi niezle przyciac :(. W 1 planszy kiedy po raz pierwszy wychodzimy na otwarty teren potrafi spac nawet do 24-23fps. Rozumiem, ze nie mam super, mega sprzetu, ale na gf6600 wiara gra na takich ustawieniach bez problemu. Czyzby proc niewydalal? (w koncu wydajnosci na poziomie ~AXP3000+). Stery wszyskie najnowsze, DirectX tez... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 @FrIkO ja mam podobnie na dosyc zblizonym sprzecie (tyle ze polowe ramu mam) i tych samych ustawieniach, minimalny fps to okolo 25 (w jakichs konkretnych lokacjach na zewnatrz budynkow), srednio 50-60, w budynkach dochodzi do 80-90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 To chyba norma, bo u mnie też jest coś 70 klatek w pomieszczeniach a na otwartych przestrzeniach spada do 30. Tez gram na high i kilka opcji na very high. Ps. Ostatnio zamiast pozabijać wszystkich i przejść mape łaziłem sobie po niej i oglądałem słoneczko z różnych miejsc :P Ta gierka jest piękna :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 No dobra, ale ty masz r9700pro czy karta o klase nizej. Wiem, ze wiara z GF6600GT gra na 1024x786@MAX MOZLIWE DETALE + AA i FF (nie wiem jakie wartosci) i maja porzadny framerate. Czyli u mnie bez AA i AF powinno byc ladnie, a nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 No dobra, ale ty masz r9700pro czy karta o klase nizej. Wiem, ze wiara z GF6600GT gra na 1024x786@MAX MOZLIWE DETALE + AA i FF (nie wiem jakie wartosci) i maja porzadny framerate. Czyli u mnie bez AA i AF powinno byc ladnie, a nie jest.jakos nie chce mi sie wierzyc ze przy takich ustawieniach i takiej grafie mozna miec porzadny framerate - 6600 tak samo jak 9800 highendem juz nie jest od dawna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 I [gluteus maximus] - zainstalowałęm Omegi (2625a) problem z czarnym ekranem znikł, za to gra chodzi jakby chciała a nie mogła ;/ Co chwile loading, a fps skacze od 10 do 60 ;/ Na tamtych sterach naprawde ładnie mi ta gierka chodziła, a teraz takie czary :( Sproboje jeszcze poźniej zainstalowac jakies inne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Zrozumcie wreszcie, żę w FC bardzo duży wpływ na otwartych przestrzeniach ma procesor... A nawet ogromny, łatwo to sprawdzić, obniżenie rozdziałki nawet do najniższej kompletnie nic nie daje (0 FPS więcej), natomiast na przykład podkręcenie procesora daje już wyraźną różnicę. Czyli karta radzi sobie spokojnie (przynajmniej tak jest u mnie), chociaż po włączeniu HDR-a mój 6600GT też zaczyna zwalniać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Jesli to prawda to trzeba sie znowu pobawic w OC proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satruss Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Być może już ktoś o to pytał, ale temat jest dość duży i nie chce mi się całego przeszukiwać. Wie ktoś gadzie znaleźć Far Cry English Language Pack, który zmienia okropyną wersję polską FC na angielską? Z góry THX PS. Jakby ktoś był na tyle miły i chciał udostępnić plik do zassania z sieci to prooszę nie rapidshare bo tam próbują mi wmówić że używam IP innego niż swoje xP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Może mi ktoś napsiać co mam robic w misji Regulator ? Wpadam do środka wózkiem widłowym, załatwiem wszystko co się rusza, zakręca/odkręcam wszystkie zawory itp.. zbieram karte niebieską i zieloną i tyle... Na mapce mam zaznaczoną pozycje tam gdzie bylo użyć niebieskiej karty i ten przełącznik wyłączyć. Brakuje mi chyba czerwonej karty, ale nie wiem gdzie ona może być! Hlp! :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 click Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satruss Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Heh mam trochę nietypową prośbę. Otóż zakupiłem polską wersję FC i po miesiącach poszukiwań odnalazłem pack który zmienia to coś nazwane "profesjonalną polską wersją językową" na angielską, niestety zmienia wszystko prócz cut-scenek. I tu wychodzi moja prośba czy mógłby ktoś kto posiada wersję ENG FC wysłać mi na reptor15@o2.pl owe cut-scenki? Prosze ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) Heh mam trochę nietypową prośbę. Otóż zakupiłem polską wersję FC i po miesiącach poszukiwań odnalazłem pack który zmienia to coś nazwane "profesjonalną polską wersją językową" na angielską, niestety zmienia wszystko prócz cut-scenek. I tu wychodzi moja prośba czy mógłby ktoś kto posiada wersję ENG FC wysłać mi na reptor15@o2.pl owe cut-scenki? Prosze ^^a ty zdajesz sobie sprawe ze sa to filmiki i zamuja tyle ze cisie nie zmieszcza raczej na poczcie? jakos nie chce mi sie wierzyc ze przy takich ustawieniach i takiej grafie mozna miec porzadny framerate - 6600 tak samo jak 9800 highendem juz nie jest od dawnaja gram na 6600 1280 Very High AFx4 AAx2 .. i jest plynnie ... obecne stery, patche do FC itd podniosly sporo predkosc tej gry co bym nie byl golosłowny: http://members.lycos.co.uk/chaosik/tweak/farcry0000.jpg http://members.lycos.co.uk/chaosik/tweak/farcry0001.jpg >50fps to chyba płynnie? na otwartej przestrzeni (2gi screen z shaderem wody i 2ma dynamicznymi swiatłami ... ale all widac z boku w statystykach) Edytowane 26 Lutego 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satruss Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 a ty zdajesz sobie sprawe ze sa to filmiki i zamuja tyle ze cisie nie zmieszcza raczej na poczcie? Ehh no właśnie sprawdziłem ile to waży... Nie wie może ktoś jak zmienić na angielskie również cut-scenki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) @Chaos Widzisz, ale ty masz mega zajebistego Venice'a, a ja zwyklego starego Sempronika... Edytowane 26 Lutego 2006 przez FrIkO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 @Chaos Widzisz, ale ty masz mega zajebistego Venice'a, a ja zwyklego starego Sempronika... heh .. 2,8ghz to nie taki zajebisty ;] nawet nie sprawdzalem czy proc w FC daje jakiegos kopa ... nie mniej jednak to bylo dla tych co twierdza ze na 6600GT FC nie chodzi za dobrze w wysokich detalach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Ja na Radku 9700Pro i sprzecie ponizej w Far Cry gralem na 1024x768x32 full detail + Antyaliasing 4x i smigalo plynniutko przez cala gre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 mnie tam chodzi bez przyciachów i z fpsem powyżej 50k/s, co by nie pisac to karta graficzna odgrywa najwieksze znacznie, generalnie procek tak cienki jak mój a sie w takiej grze nudzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Nie no ja wysiadam :( Framerate w tej grze to cos strasznego. Chyba wywalem kompa przez okno :|. W koncu co to moze byc? Procek wydajnosci AXP3200+, karta powinna wyrabiac, ramu wystarczy... Jakas klatwa? Inne gry, smarki chodza dobrze (oprocz HL2). Chyba ze polska wersja bez tego 600-megowego patcha tak dziala? (a oficjalnie wersja 1.33). Pochlastac sie mozna :( Screen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Ten screen wyglada jakbys zapuscil gre na 640x480:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Po czym tak sugerujesz ? To jest w pelni 1024x786 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) no moze, ale jakas dziwna ta grafika:/ wydaje mi sie ze na ATI gra wyglada ladniej, moge sie mylic:) No i dziwne ze na GF 6600 mash tak cinko FPS!!! Edytowane 26 Lutego 2006 przez Snajper3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 To już lepiej na fx5900 chodziło. Wiem, wiem... nic nie wnoszę tą wypowiedzią ale to może normalny framerate na tej karcie tylko inni zafałszowując wyniki zawyżają oczekiwania posiadaczy 6600? No już nie wiem sam jak mam traktować mojego posta... jako żart...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) Zobacze na innych sterach jeszcze, moze amerykansa wersje zainstaluje (bo w sumie nie wiem czy mi sie wydawalo, ale na r9550 wersja amerykanska chodzila lepiej od polskiej). Skoro na 66GT gracie na 1280 Very High AFx4 AAx2 to u mnie chyba na 1024x786 Very Hight no AA no AF powinno chodzic cacy. Edytowane 26 Lutego 2006 przez FrIkO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...