Kaeres Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Oczywiscie trzeba zassac calkiem ladny paczek latek. Screen zapodal poca co powinno sie znalezc na HDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zaraz, zaraz. Polecenie r_hdrrendering x mozna wpisac bez zadnego patcha? Pamietam ze nasciagalem sie ich troche. Nie pisaliśmy, że bez patch'a :P Tylko pytanie było co się wpisuje ;d A patch'e to 1.3, 1.31, 1.32 i 1.33 :P jak na skrinie ^^. Niko2003 a nie możesz spróbować wpisać ? chyba Ci się komp nie spali od tego ? ;d W konsoli się wpisuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Tylko ze w pliku FC1_4prereleasepatch-[Guru3D.com] znajduje sie rid mi w ktorym jest napaćkane How to enable FSAA+HDR for Ati X1K owners... Czyli instalowac te pliki tylko jak sie ma X1xxx ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 kutwa, mam 1,3/1,31/1,32/1,33 i sie nie chce zalaczyc ten hdr, kiedys mi sie udalo chyba na 1,3 ;o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Tylko ze w pliku FC1_4prereleasepatch-[Guru3D.com] znajduje sie rid mi w ktorym jest napaćkane How to enable FSAA+HDR for Ati X1K owners... Czyli instalowac te pliki tylko jak sie ma X1xxx ? No chyba jest tak jak pisze :P Inatluj do 1.33 włącznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 No tak wpisałem i nic (a widziałem HDR w Halfie). Mam patcha zainstalowane który podał Mila ten zbiorczy 1.33 z wpisem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Bo to trzeba z slashem czy tam backslashem wpisywać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 No tak ~ potem wpisujemy komende (a następnie naciskamy TAB). Wszystko pięknie ładnie, ale cała grafika jest rozmyta, jakby kilka poziomów naraz? Jak temu zaradzić? Stery najnowsze.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Powinno być wszystko OK. Jak miałem 6800 to był ok. Spróbuj z innymi sterami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 niko chyba nie zrozumial ocb z tym backsleshem. otwierasz tyldą konsole, i w niej wpisujesz "/r_hdrrendering 7" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) No tak wpisałem i bez tego /, ale na końcu zamiast enter nacisnałem TAB i HDR się włączył. Reset kompa i wszystko jest rozmazane jakby nie na swoich poziomach, a przecież sterów starych nie będe instalował. Patcha mam ten zbiorczy 1.33 co podał Milo. A ściagać mi sie tych dwóch podAM64 patchów niechce..... lekka przesada... Edytowane 29 Czerwca 2006 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Bo nie można mieć AA z HDRem w FC (przynajmniej oficjalne), dlatego masz rozmazane :wink: Też tak miałem jak zpomniałem AA wyłączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 czyli teraz aa vs hdr :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 W Far Cry'u i tak Anty Aliasingiem nie są obejmowane drzewa (które to są właśnie najbardziej postrzępione jak się patrzy z daleka, a jak wiadomo dalekich krajobrazów w FC nie brak :wink:). Ale HDR też nie powala jakoś super (no najbardziej mi się podobał efekt wpadania słońca przez okna w ciemnych pomieszczeniach, bo na zewnątrz to już tak średnio jest, IMO sporo gorzej niż w HL2 [na mapach z HDRem]). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 W Far Cry'u i tak Anty Aliasingiem nie są obejmowane drzewa (które to są właśnie najbardziej postrzępione jak się patrzy z daleka, a jak wiadomo dalekich krajobrazów w FC nie brak :wink:). Ale HDR też nie powala jakoś super (no najbardziej mi się podobał efekt wpadania słońca przez okna w ciemnych pomieszczeniach, bo na zewnątrz to już tak średnio jest, IMO sporo gorzej niż w HL2 [na mapach z HDRem]). Kurcze, chyba to ponownie zainstaluje i zobacze jak faktycznie jest z tym HDRem. Giera mi sie podobała ale grałem jeszcze bez HDR... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Kurcze, chyba to ponownie zainstaluje i zobacze jak faktycznie jest z tym HDRem. Giera mi sie podobała ale grałem jeszcze bez HDR... jeśli uzywasz adaptive-antialiasingu to rowniez drzewka są super wygladzone i wygladaja elegancko, tylko ze to znacznie zmniejsza fps. na x1900xt w 1024x768 fps jest relatywnie wysoki, ale gra reaguje na ruchy myszki z delikatnym opoznieniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 sobie załatwiłem Far Craya, żeby zobaczyć co to za ciekawa gierka i czemu tak się ludzie nad nią podniecają. Przeszedłem w około 15h - czas nawet niezły w porównaniu do znacznie krótszego Q4. Jednak nie rozumiem czym się ludzie tak "podniecają". Mapa, owszem spora i tyle... reszta jest średniawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Tylko ta gra jest sprzed 2 lat wtedy robila naprawde wrazenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Wydaje mi się, że teraz też robi wrażenie tylko trzeba mieć sprzęt, który pozwoli na zaprezentowanie gry w pełnej krasie. A radzio9550 to troszkę za mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Wydaje mi się, że teraz też robi wrażenie tylko trzeba mieć sprzęt, który pozwoli na zaprezentowanie gry w pełnej krasie. A radzio9550 to troszkę za mało.Oj robi wrażenie robi :wink: Pamiętam jak za pierwszym razem grałem jeszcze na GF4mx :oops: Niedawno postanowiłem mieć tą grę w swojej kolekcji i zakupiłem w serii Kolekcji Klasyki i teraz mogę cieszyć się nią w pełnej krasie (HDR robi wrażenie..) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 No kurde, wchodzę na BOAT i kopara mi opadła. HDR daje czadu, pamietam jak grałem wcześniej na 9600Pro (Niebo a Ziemia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Wydaje mi się, że teraz też robi wrażenie tylko trzeba mieć sprzęt, który pozwoli na zaprezentowanie gry w pełnej krasie. A radzio9550 to troszkę za mało.tja, czy ja pisałem, że grałem na swoim sprzęcie? nie. Muszę cię rozczarować gdyż wgrałem na 2x 7900GT 3gb ramu i Athlon 4800+. Wrażenia na mnie nie zrobiło niestety... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 siemka czy na moim konfigu z sig'a pogram sobie w tego FC w 1024x768 z efektami na sredni? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Powinno byc si nawet w wysokich ustawieniach(efekty srednio-wysokie) zreszta sprawdz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 wlasnie chodzi o to, ze chce sobie ta gra kupic ( ostatnio widzialem jakies dosc tanie wydanie :D ) i nie wiem czy moj kompek sobie poradzi w miare 'fajnych' detalach ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 tja, czy ja pisałem, że grałem na swoim sprzęcie? nie. Muszę cię rozczarować gdyż wgrałem na 2x 7900GT 3gb ramu i Athlon 4800+. Wrażenia na mnie nie zrobiło niestety...łe, ale jesteś fajny, taki bogaty i w ogole :( ludzie są jednak uparci ;\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Ja gralem na starym pc tzn Barton 2500@3200 512 ramu i radek 9600 (troche krecony) i gralem wszystko full i 800x600 jak dobrze pamietam no i czasem byly przycinki ale bylo spoko ;] a Ty masz 9600 XT wiec powinno byc si choc ramu by sie przydalo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) siemka czy na moim konfigu z sig'a pogram sobie w tego FC w 1024x768 z efektami na sredni? :) karta grafiki i ram stykną w zupelnosci zeby pomyskało szybko i ładnie, ale na maksa przydal by ci sie leszy procek ( to on decyduej o plynnosci na otwartych przestreniach ) bo ten 2000+ do "high" to średniawo do tej gry, aczkolwiek na "medium" bedziesz miał juz calkiem grywalną akcję. a przy okazji, zajrzyjcie TUTAJ i napiszcie mi na priva jesli potraficie mi pomoc z moim problemem odpalenia FarCry, jakiś nieprzychylny moderator zablokowal mi moj temat i teraz znikąd pomocy :( hehe grrr... Edytowane 30 Czerwca 2006 przez slimeck Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) tja, czy ja pisałem, że grałem na swoim sprzęcie? nie. Muszę cię rozczarować gdyż wgrałem na 2x 7900GT 3gb ramu i Athlon 4800+. Wrażenia na mnie nie zrobiło niestety... "A jedzie mi tu czołg?" :lol: Dziecko drogie, przecież far :cry: trzyma wysoki poziom nawet teraz przy dzisiejszych produkcjach. Niczym nie ustępuje wydanym już grom a Ty tu taki afront. Masz jeszcze linka do screen'ów bo pewnie w takich detalach jej jeszcze nie widziałeś. http://games.tiscali.cz/clanek/screen.asp?id=3494&a=1 Pozdrawiam. Edytowane 30 Czerwca 2006 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 ok niech wam będzie... jak dla was to mogłem w ogóle w to nie grać... a po za tym to nie jest mój komp, tylko mojego kumpla. Ale cóż. Widać jak ktoś ma inny gust/zdanie o grze niż większośc forum to odrazu jest zjeżdżany... bezsens... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...