Skocz do zawartości
kucyk

Far Cry

Rekomendowane odpowiedzi

Raczej na pewno nie, ale jak przeszedłes na najłatwiejszym, to wiesz... Żadna chluba.

a czy ja się chlubie ? napisalem to z ironią, czyli 'lolem', bo po 2 latach od wyjscia gry, wreszcie ją przeszedlem, a raczej wreszcie mialem czas się za nią zabrac :razz:, poziom normal [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nooo, to ze mną jest podobnie. Grać zacząłem niedawno, bo na starym kompie się nie dało. :P Tyle, że Ty juz skończyłeś, a ja jeszcze nie. :D

Edytowane przez mayo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z 64 bitowymi dodatkami otóż zainstalowałem je ale w grafice nie widać żadnych różnic

Czy aby je zobaczyć trzeba odpalić grę z jakiegoś nowego execa? mi ten z katalogu bin64 nie działa i ma tylko 21kB.

Drugi problem dotyczy odległości widoku (view distance), jak patrzę na jakąś wyspekę ma ona np. 3 palmy wciskam RMB i nagle z nikąd pojawiają się krzaki - co trzeba ustawić aby takich cudów nie było i te krzaki były generowane od samego początku nie tylko jak dam zblizenie, to samo tyczy się zmieniających się tekstur na roślinności w miarę zbliżania się do nich - jaki ustawić żeby od samego początku były one najwyższej rodzielczości bo ten lod strasznie denerwuje i okropnie wygląda, idę do przodu a tu tekstury na krzakach i drzewach ordynarnie się zmieniają :angry: Ustawiam wszystko na very high, modzę z advanced options ale nic to nie daje. sprzęt to 7300gt sli i a64 2,5ghz 1gb ram

dzięki

Wszystko chodzi na Win XP 32 bit

Edytowane przez Turrican

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z 64 bitowymi dodatkami otóż zainstalowałem je ale w grafice nie widać żadnych różnic

Czy aby je zobaczyć trzeba odpalić grę z jakiegoś nowego execa? mi ten z katalogu bin64 nie działa i ma tylko 21kB.

Drugi problem dotyczy odległości widoku (view distance), jak patrzę na jakąś wyspekę ma ona np. 3 palmy wciskam RMB i nagle z nikąd pojawiają się krzaki - co trzeba ustawić aby takich cudów nie było i te krzaki były generowane od samego początku nie tylko jak dam zblizenie, to samo tyczy się zmieniających się tekstur na rośliności w miarę zbliżania się do nich - jaki ustawić żeby od samego początku były one najwyższej rodzielczości bo ten lod strasznie denerwuje i okropnie wygląda, idę do przodu a tu tekstury na krzakach i drzewach ordynarnie się zmieniają :angry: Uswiam wszystko na very high modzę z advanced options ale nic to nie daje. sprzęt to 7300gt sli i a64 2,5ghz 1gb ram

dzięki

Odpalasz na Win 32 czy 64?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość wioslo200mmx

Witam. Mam problem w bodajze dwunastym levelu. Kompletnie nie wiem gdzie tam isc,wszystkich wszedzie wybilem, a jak ide wg radaru to dochodze do zamknietych drzwi. Level nazywa sie Archiwum (w wersji angielskiej Archive). To jest taki moment gdzie wszyscy probowali mnie zestrzelic w momencie kiedy uciekalem wozkiem widlowym. Zatrzymalem sie przed drzwiami dokladnie tu gdzie pokazuje screen i zrobil mi sie zapis. Wszedlem do srodka (SCREEN) i zabilem tam wszystkich kolesi. Co teraz?? Jest napisane - idz do ostatniej windy towarowej. Kiedys przeszedlem ta gre, ale to bylo grubo ponad 2 lata temu i kompletnie nie pamietam z niej nic. Z gory dziekuje za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tam z tego co pamiętam wchodziło się do jakiegoś kanału na dole ;] [musisz rozwalić jakąś kratkę w podłodze] I dzięki niemu przechodziłeś pod drzwiami w tym pomieszczeniu, które są zamknięte i się nie otworzą ;) Kanałem wyjdziesz po 2 stronie gdzie jest winda ;) Zjeżdżasz na dół i następna misja ;]

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość wioslo200mmx

Tam z tego co pamiętam wchodziło się do jakiegoś kanału na dole ;] [musisz rozwalić jakąś kratkę w podłodze] I dzięki niemu przechodziłeś pod drzwiami w tym pomieszczeniu, które są zamknięte i się nie otworzą ;) Kanałem wyjdziesz po 2 stronie gdzie jest winda ;) Zjeżdżasz na dół i następna misja ;]

Pozdro

Dzieki wielkie. Trzeba bylo nuie tyle co ja przestrzelic co spuscic na nia zwisajaca skrzynie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

Może mi ktos zapodac jakies linki do klanów ?? chciałbym sie do kogos przylaczyc ale zbytnio nie wiem do ktorego.Moze jest jakis dobrze znany klan ??

Ja proponuje grać na publikach jak będziesz się nadawał to ktoś cię zauważy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problam z grą z serii "kolekcja klasyki". Jest to polska wersja 1.33 i nieprawidłowo działają google termowizyjne, to co nie jest żywe, jest niewidoczne. Nie jest to wina sterowników (próbowałem różne), bo na angielskiej wersji 1.0@1.33 jest dobrze. Po podmianie folderu "Shaders" na ten z ang. zainstalowanej gry, ta z cenegi też działa prawidłowo, ale tak nie powinno być, że fabrycznie spaczowana gra jest w standardzie wadliwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość wioslo200mmx

To w takim razie bardzo proste. Zainstaluj spowrotem poprzednia wersje a jesli koniecznie musisz miec 1.33 zamiast 1.3 (nie ma praktycznie zadnej roznicy miedzy nimi poza jakimis drobiazgowymi poprawkami w mp) a nastepnie zainstaluj calego patcha w inny katalog i skopiuj wszystko procz katalogu shaders. Wykryje Ci,ze masz wersje 1.33 a wszystkie poprawki, ktore byly dodane w wersji 1.33 beda dzialac, chodz nadal nie wiem po co Ci akurat wersja 1.33,ale ok. Pozdrawiam

Edytowane przez wioslo200mmx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o to, że nie po to kupowałem oryginał, aby grać na piracie.

Zasmuce cie.

Z grami od Cenegi szczegolnie z Extra Klasyk itd takie walki sa.

Powiem ci , ze mniej mnie ten bug w Far Cry martwil niz chamski wal w Mafii :angry:

Ale jesli mozesz , to powiedz jak zrobiles to cos z katalogiem shaders.

Poszukam na necie i juz. A wydaje mi sie , ze nie da sie zmienic wersji gry na starsza bo ten Far Cry ma w standardzie juz w sobie pacz 1.33.

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość wioslo200mmx

Chodzi o to, że nie po to kupowałem oryginał, aby grać na piracie.

Przeciez nie musisz od razu instalowac patcha 1.33.Narazie zainstaluj wersje 1.0 a nastepnie doinstaluj patcha tak jak napisalem.Kto Ci tu kaze grac na piracie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez nie musisz od razu instalowac patcha 1.33.Narazie zainstaluj wersje 1.0 a nastepnie doinstaluj patcha tak jak napisalem.Kto Ci tu kaze grac na piracie ?

Czytales to co napisalem wyzej???

Wersja z Cenegi ma juz pacza 1.33.

Instalujac gre masz ja do razu spaczowana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jesli mozesz , to powiedz jak zrobiles to cos z katalogiem shaders.

Poszukam na necie i juz. A wydaje mi sie , ze nie da sie zmienic wersji gry na starsza bo ten Far Cry ma w standardzie juz w sobie pacz 1.33.

Zainstalowałem angielską 1.0, spaczowałem do 1.33. Skopiowałem folder shaders w inne miejsce(na przyszłość ten folder można sobie zostawić, 410MB, dobrze się pakuje, ale po rozpakowaniu coś jest nie tak, więc nie pakujemy). Odinstalowałem grę, zainstalowałem tą od cenegi, podmieniłem folder shaders na ten od angielskiej wersji. Chodzi o to, że gdybym miał tylko tą wersję od cenegi, to nici z tego wówczas, ponowne instalowanie patchy na niej nic nie daje, coś jest skopane i już. Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie, to że Cenega wydała grę z najwyższym patchem w standardzie chyba nie jest powodem żeby mieć im to za złe ;). W końcu jak te patche powstawały to ch ideą było poprawianie czegoś a nie psucie już istnejących rzeczy. Mieliby teraz sprzedawać wersję 1.0? To nie ich wina że ten patch coś "rypie" (bardziej wina Ubi że coś spartoliła) i do tego problem występuje na pewnych konfiguracjach sprzętowych. Zapewne gdyby sprzedawali grę w wersji 1.0 to z kolei dostałoby im się za to że grę trzeba samemu patchować...Tak źle i tak niedobrze. Rozumiem zdenerwowanie ale też nie uważam Cenegi za "tych złych". "Chcieli dobrze a wyszło jak zawsze...".Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie, to że Cenega wydała grę z najwyższym patchem w standardzie chyba nie jest powodem żeby mieć im to za złe ;). W końcu jak te patche powstawały to ch ideą było poprawianie czegoś a nie psucie już istnejących rzeczy. Mieliby teraz sprzedawać wersję 1.0? To nie ich wina że ten patch coś "rypie" (bardziej wina Ubi że coś spartoliła) i do tego problem występuje na pewnych konfiguracjach sprzętowych. Zapewne gdyby sprzedawali grę w wersji 1.0 to z kolei dostałoby im się za to że grę trzeba samemu patchować...Tak źle i tak niedobrze. Rozumiem zdenerwowanie ale też nie uważam Cenegi za "tych złych". "Chcieli dobrze a wyszło jak zawsze...".Pozdro.

Jesli place to wymagam. 20 zl to tez kasa. Jakosc CDP nie ma takich wpadek , a ci non stop.

A co do ch....beta testerzy spia czy co <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli place to wymagam. 20 zl to tez kasa. Jakosc CDP nie ma takich wpadek , a ci non stop.

A co do ch....beta testerzy spia czy co <_<

OK, rozumiem. Tylko czy błedy powodowane przez patch to wina Cenegi? Chyba nie i o to mi chodzi. Rozwiązaniem byłoby np. danie wersji np. 1.0 a na dodatkowej płytce wszystkie patche ale tak jak napisałem wcześniej, ludzie by psioczyli wtedy że muszą wszystko sami po kolei instalować a nie "za jednym razem". Tak czy inaczej lipa...Narka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

mam sprzęt P4 2.4G z HT 1024 MB ramu i karte grafiki 6800gs z 128MB jak to powinno chodzić bo zdaje mi się, że skoro spada na high czasami poniżej 30FPS to chyba jest źle. Dodam, że gram na patchu 1.33.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi