Nerevar Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 HDR + AA ?? Pierwsze słysze ;) Do singla graj na 1.33 bo na 1.4 czasami AI dziwnie sie zachowuje (strzela przez ściany i o dziwo trafia w cel itp ) ok to będe grał na 1.33, a co do HDR + AA to sam sie zdziwiłem ale sam zobacz: http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1293 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Genesis Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 HDR+AA jest tylko dla kart ATI, nie dla NVIDII. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Opis patcha podanego powyżej Good news, we are seeing feedback on the fact that this patch works for both nVidia graphics cards (GeForce series 6 & 7) as well as the ATI X1000 family Radeon X1300, X1600 and the mighty Radeon X1800 XL and XT series.Czy jest to wogule możliwe na NV?Sprawdził już ktoś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 (edytowane) Ja nie wiem jakiego to patcha wymaga więc nie sprawdze :P (bo chyba 1.4 a takiego nie mam :/ ) swoją drogą to p owłączeniu HDR + AA bez patcha jakieś dziwy niewidy są :DD A warcając do tematu HDR to on jakoś dziwnie wygląda włączyłem HDR (wartość 7) na 1.33 i jakoś tak dziwnie ciemno się zrobiło niewiele widać w gąszczu :/ Tu przykład u Was też to takie ciemne czy to mój monitor jest źle skonfigurowany : http://img337.imageshack.us/img337/6852/farcry0002ft1.jpg Edytowane 5 Kwietnia 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 HDR bez AA powinien śmigać bez problemów (mam podobną kartę) U mnie działa normalnie z wyjątkiem termowizji - nie działa tak jak powinna na żadnym patchu ;/ Może brightnes w opcjach się przestawił ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 A na GF 6600 128mb ddr 500GPU 600MEM , 1,5GB ramu, AMD 3000+@3800+. bedzie się dało w miare dobrze grać ?? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 @britfanka Na moim sprzęcie (podpis) gram a 1600x1200 z wygładzaniem x2. U ciebie zapewne da się grać na podobnym poziomie (detale oczywiście max). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Dobra wytestowałem tego patcha, co prawda na wersji 1.33 ale on nie działa efekt HDR + AA jest taki sam jak bez niego czyli zonki brak textur... być może to wina braku wersji gry 1.4. Ale ponawiam pytanie, czy u Was ten screen: http://img337.imageshack.us/img337/6852/farcry0002ft1.jpg też tak "ciemno" wygląda że nic nie widać bo nie idzie grać :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 (edytowane) Na moim sprzęcie (podpis) gram a 1600x1200 z wygładzaniem x2. U ciebie zapewne da się grać na podobnym poziomie (detale oczywiście max). Ja będe grać w Rozdz. 1024x768 czyli będzie płynnie i na max ?? Mam kartę dokładnie Gigabyte 128MB DDR1 500GPU/600MEM podkręcona. Jest to karta z pasywnym chłodzeniem i liściem . PS: Mógłbyś zrobić screena z max detal z far cry ? Edytowane 5 Kwietnia 2007 przez britfanka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Jedne masz post wyżej ( z HDR) a 2 tu : http://img260.imageshack.us/img260/855/farcry0000eq1.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 czy kto wie jak wyeliminować spotykany w wersji 1.4 single playerowy problem polegajacy na wrogacz widzacych gracza przez sciany i strzelającymi do niego ( i trafiającymi! ) kiedy nie powinni go widziec??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atom3k Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Tylko nie istalowanie 1.4, pozostanie przy 1.33 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 to lipa na maksa... bo chcialem sobie w singla sprobowac na hdr... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atom3k Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Na 1.33 pograsz z HDR, ale bez AA :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Na części stron WWW o Far Cry'u jest zapis, że do pistolecika można spotkać tłumik. Czy może ktoś to potwierdzić/zaprzeczyć? Ja 6 do 10 razy grę przechodziłem i nie miałem przyjemności spotkać owego tłumika do pistoleta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Na części stron WWW o Far Cry'u jest zapis, że do pistolecika można spotkać tłumik. Czy może ktoś to potwierdzić/zaprzeczyć? Ja 6 do 10 razy grę przechodziłem i nie miałem przyjemności spotkać owego tłumika do pistoleta. w podstawce nie ma zadnego tłumika do pistoletu, jest tylko MP5-z-tłumikiem. natomiast pistolet z tłumikiem na pewno jest w jakiejs modyfikacji, no ale to juz nie jest oryginalna gra. zaś w wersjach na konsole chyba jest "oficjalnie" tłumik, chociaz nie jestem pewny, bo nie gralem, tylko chyba na jakims screenie widzialem, ale to juz inna para kaloszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Jak się włącza HDR ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 (edytowane) Jak się włącza HDR ??Ten wątek jest poruszany niemal na każdej stronie tematu patrząc od końca./przegięcie/ Edytowane 10 Kwietnia 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 r_hdrrendering 7 w konsoli lub jakaś inna wartość Działa na patchu 1.4 Jak już @WDK wspomniał to już szczyt lenistwa :/ rozumiem spytać się o wątek który był poruszany kilka-kilkadziesiąt stron temu , ale o hdr'rze była mowa stosunkowo nie dawno , a tak w ogóle to jest google Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skwarek Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 cześć mam problem, bowiem zainstalowałem far cry, ustawiłem wszystko na maxa, rozdziałka 1680x1050, bez aa, i na ekranie mam dziwne zonki nie widzę postaci, ręki, broni, mostów, przeciwników, domków etc. sprawdzałem na ust. low i to samo sprzęt to: c2d e6300 p5b-e plus x1900gt (sprawdzałem również na x1900all in wonder - to samo) 2x1gb g.skill 2gbnq pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 (edytowane) -.- Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez HEROINE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Ok. Działa mi już HDR :D Rewelka :D :D . Czy ma ktoś kody do gry na ammo i nieśmiertelność ?? Bo ciągle mnie zabijają :/ Nie uwazasz, ze tylko lama mogla cos takiego napisac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Nie uwazasz, ze tylko lama mogla cos takiego napisac ? TZN?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 (edytowane) Ehhh @britfanka 1 2 Edytowane 10 Kwietnia 2007 przez M@TI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 (edytowane) -.- Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez HEROINE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 (edytowane) Do czitów się nie mieszam więc ci nie pomoge :P Ale może zacznij grę na najniższym poziomie trudności ? :D :D Edytowane 10 Kwietnia 2007 przez M@TI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Kody do FC nie działają na wersji spatchowanej (ale nie wiem do którego patcha działają) na czystej działają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lionheart Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Działają w każdej, po prostu trzeba wkleić zmodyfikowany DevMode.lua i odpowiednio aktywować kody w samej grze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skwarek Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 cześć mam problem, bowiem zainstalowałem far cry, ustawiłem wszystko na maxa, rozdziałka 1680x1050, bez aa, i na ekranie mam dziwne zonki nie widzę postaci, ręki, broni, mostów, przeciwników, domków etc. sprawdzałem na ust. low i to samo sprzęt to: c2d e6300 p5b-e plus x1900gt (sprawdzałem również na x1900all in wonder - to samo) 2x1gb g.skill 2gbnq pozdr doczekam się pomocy ? dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 doczekam się pomocy ? dzięki hmmm... może złożyć raporcik, byś trochę odpoczął? Nikt ci nie pomógł bo z takimi problemami nie wali się z miejsca na forum, zresztą nie jest to powszechny problem bo większości, nie wiem czy nawet wszystkim poza tobą FC działa. Patchuj grę kombinuj ze sterami i DXem, w najgorszym wypadku przeinstaluj Windowsa, jak jesteś już tak narwany uderzaj do pomocy technicznej cryteka, lub ATI im płacą za "pomaganie" takim jak ty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...