forest kila zbila Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 eee,,, przeszedlem jeszcze raz caly cooling, kupa dalej to samo,,, zakupie na dniu inna wersje i tyle ;-) zeby tylko sejwy pasowaly :-) EDIT -> wlasnie dostalem odpowiedz od kumpla z lanu, na naszym nowym forum wspieranym takim silnikiem jaki ma tweak ( :-D musze sie pochwalic nie?? ;-) ) od kumpla ktory juz smignal farcray'a z tych samych cds co ja ;-) a wiec cds mam dobre... ide kupie sobie nowego kompa na pocieszenie :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Mam pelna wersje wreszcie i musze przyznac ze jeszcze jestem pod wrazeniem. Gra totalny wypassssssss. Ale niestety z plynnoscia nie jest juz tak wypas. Niedawno kupilem tego radka 9500pro i juz widze ze trzeba znowu inwestowac w sprzet. Gra smiga az milo ale niestety musze wylaczyc aa i af zeby cieszyc sie pelna plynnoscia na max detalach w 1024*768 na moim sprzecie. Dlatego mam tez pytanie czy zmiana mojego duronka@athlon xp 2600 np. na bartona 2500+ da jakis widoczny wzrost wydajnosci np. w Far cry, ut2004 itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzieju Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 witam wy tu podziwiacie gafike a ja walcze od dwuch dni z ta gra poniewaz mam problem w wyswietlaniu textur popatrzcie sami ..... foty juz ni bo probl;em rozwiazalem Pomocy bo juz zmienialem stery od grafiki od 52 do 56.64 dx9b mam na kompie i to co w opisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 sorka ludziska ze sie znowy slinie ale grafa tej gry poprostu mnie powala, z kazda minuta grania jest coraz lepiej, obecnie jestem w mapie BUNKER, i jak zobaczylem te pixel shadery na scianach i odzwzorowania wypuklosci np. w podlodze czy na cielsku lezacej malpo-potwora w laboratorium poprostu 8O a klimat doslownie jak doom3 wchodze do pomieszczenia slysze juz odglos tych stworow paskudnych za drzwiami no doslownie boje sie otworzyc drzwi, patrze jest szyb wentylacyjny to wlaze i mam ich jak na dloni biore wyrzutnie rakiet i sru w nich, bum i ciala lataja po pokoju - fizyka zachowania ciala po udezeniu poprostu bajeczna. trzeba to zobaczyc. Tak samo slynne beczki z filmiku halfa2, to samo tutaj znalazlem -> stoja kolesie za nimi pare beczek trzymanych przez deske, snajperka do reki strzal w deske beczki leca taranujac przeciwnika z fenomenalna fizyka ruchu. Jak wejdzie Half2 i bedzie mial to co bylo na filmikach z E3 to nie zrobi juz na mnie wrazenia, poprostu to wszystko jest tutaj (przynajmniej podobne) w Far Cry to samo tyczy sie Doom'a 3 . P.S. Wczesniej twierdzilem ze nie przypomina Halfa, jednak zmienilem zdanie po wejsciu wlasnie do mapy BUNKER FAR CRY WYMIATA !!!!!!!!!!!!!!!! sorka za ta podniete, swoje lata mam i juz mi nie wypada tak sie cieszyc gra ;) ale naprawde zaskakuje mnie caly czas. 3.5GB danych w przypadku tej gry jest jak najbardziej uzasadnione, czego nie moge powiedziec np. o Unreal Tournament 2004 Pieknie Jordi - teraz to zes mi dopiero narobil smaku ze kot :( Gram w demo juz 3 dni i czekam na pełną wersje z nieciepliwoscia - oby to bylo tylko oczekanie do jutra - pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Święte słowa Jordi23. Fizyka ruchu i klimat miażdży na całej linii. Zwróćcie uwagę choćby na to jak ci najemnicy spadają z wysokości lub giną. Rewelka. A w tym bunkrze rzeczywiście jest niesamowicie. Zewsząd odgłosy tych paskudztw, nie wiesz skąd wylezą i kiedy się rzucą. Siedzisz skulony przed kompem, nerwy napięte - czy starczy amunicji? Wokół ciemno w pokoju, jesteś tylko sam a przed tobą obcy świat. Nie wiem, może zagalopuję się, ale sądzę , że granie w tą gierkę na detalach poniżej High mija się kompletnie z celem. Bez tego gra wygląda po prostu biednie, dużo traci. Smutne to ale brutalnie prawdziwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Z ta fizyka ruchu to jest naprawde prze<span style="color:red;">[ciach!]</span>e :D Pamietam ze na jakims zboczu zostawilem gazika i polecialem rozwalic tych z zielonymi cyckami , po czym braklo amunicji wiec lece do gazika w koncu mam tam dzialko :) a tu kupa na maxa gazik stoi kilometr dalej bo nie zaciagnalem recznego :) (joke) no i kupa dostalem rakietka w zwieracz i po mnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Wiecie fajnie pomyślana są gogle przez które widać ciepłote ciała. Przydają sie przy snajpieniu przeciwników którzy np. częściowo są osłonięci przez zarośla i normalnie ich nie widać. Po prostu bomba. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 johnson - jezel;i chodzi o procka to w przypadku tej gry daje duzo, sam sprawdzilem ale zmiana procka na tego co podales to raczej nie wiele ci da, jak zmieniac to na AMD 64 :) . Czytalem na jednym z serwisow recke tej gry, koles testowal ja na takiej samej karcie jak ja mam, ogolnie sprzet mial podobny tylko ze wlasnie mial athlonka 64 - podobno gral w 1280x1024 x aa4 x anizox8. JA u siebie przetestowalem procka : gralem na procku na 1800MHz podkrecilem go na 2300MHz i od razu jest lepiej jest to widoczne duzo bardziej niz w innych grach gdzie raczej zmiana grafy cos daje, tutaj oczywiscie grafa rowniez, wedlug mnie do tej gry ponizej radka 9500pro to lepiej nie podchodzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 :-) gram na ~1550MHz hehe,,, ale mykam 1152 z anizo 2 i fssa 2,,, uystawienia jakosci rozne miedzy med a vhigh... czasem zejdzie do ~20klatek na otwartej przestrzeni ale podczas normalnej gry jest jak najbardziej okej :-) grafka 350 i i mem na 675,,, wasciwie to nie gram bo mnie zacielo hehe :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzieju Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Pomocy boys jak ktos chce to ja chetnie pomoge w braku pelnej wersjii Ale potrzebuje rozwiazac moj problem !!!!!!!!! Podobno nie widac obrazka wiec podaje link http://www.dzieju.republika.plfarcry.jpg Pomozcie .... bo juz mam dosc. Screen jest zrobiony z gory poniewaz widok z oczu postaci to nic tylko brazawe laty . czysto widac tylko jego podreczy radar i energie z prawej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Kombinowałeś z różnymi driverami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzieju Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Tak oczywiscie. Zainstalowany jest tylko ten sam dx9b z plyty instalacyjnej FarCRy. Oczywiscie gram na X bez SP1 ale to samo jest na XP z SP1. moje gg: 5850672 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 sprobuj starsze np. 43.45; 44.03; 45.23... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Pomocy boys jak ktos chce to ja chetnie pomoge w braku pelnej wersjii Ale potrzebuje rozwiazac moj problem !!!!!!!!! Podobno nie widac obrazka wiec podaje link http://www.dzieju.republika.plfarcry.jpg Pomozcie .... bo juz mam dosc. Screen jest zrobiony z gory poniewaz widok z oczu postaci to nic tylko brazawe laty . czysto widac tylko jego podreczy radar i energie z prawej. Miałem coś podobnego, jak podkręciłem za bardzo pamięć na karcie(a we wszystkich benchmarkach i innych grach było zero błędów). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzieju Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 hmm no tak nie pomyslalem bo czytalem readme file i pisalo ze minimum dla poprawnej pracy do 53.03. Moze jakies inne pomysly. Jesli chodzi o uwage na temat podkrecania to probowalem i tak i tak. Ciągle jest zle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 pytanko... czy Far Cry "chodzi" z płytą czy bez?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 pytanko... czy Far Cry "chodzi" z płytą czy bez??po wizycie na gcw i przejrzeniu *.nfo z "archiwum" raczej wynika z tego, ze nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 wedlug mnie do tej gry ponizej radka 9500pro to lepiej nie podchodzic. Zgadzam się :D :) :lol: 8) :P :wink: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Mam pytanie do osob ktore graja na GF4200... Jakie macie ustawienia grafiki? Nigdy nie wiedzialem, ktore opcje graficzne sa najbardziej wymagajace... Ktore sobie najlepiej zmniejszyc zeby gra nie przycinala?... Texture Texture Filter Anisotropic Filtering Particle Special Effects Environment Shadow Water Lighting I jeszcze jedno - jakim poleceniem z konsoli mozna wlaczyc wyswietlanie fps? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 wedlug mnie do tej gry ponizej radka 9500pro to lepiej nie podchodzic. Zgadzam się :D :) :lol: 8) :P :wink: :twisted: A ja się nie zgadzam :evil:, cwaniakujecie bo macie >9500, ale ja nie narzekam, fakt że nie pogram sobie na full detalach, ale i na medium mi się gra podoba :P, więc mam sobie odmówić przyjemności grania tylko dlatego ze nie mam w/w radka? Bez sensu :?. Pozdrawiam.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Kumpel gra na GF4MX :D Detale na minimum i śmiga mu bez problemu. No fakt że ma Athlona 2600+ i 1GB ramu. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Dla Ati Radeon 9100 64 mb To sa moje testy przeprowadzone na grze nie wiem jak bedzie sie to sprawdzac u innych . A wiec po odpaleniu full wersji gry Far Cray na sterownikach : Catalyst 4.1 , Omega 2514 ( na catalystach 4.1 ) , Catalyst 3.2 , Catalyst 3.9 gra działa na low detalach , i nie ma przeklaman na wodze ( tzn dziwny wyglad wody ) , ale po paru minutach grania gra staje na kilka do kilkudziesieciu sekund , po czym "puszcza" gra sie ok 2 min i znowu staje . (co najdziwniejsze dysk w tym czasie nie czyta !! ) Bardzo mnie to zdziwilo , wiec przetestowalem to na 2 windowsach "świerzym" xp i "swierzym" 2000 , dzialo sie to samo , na wyzej wymienionych sterownikach i ustawieniu na low . Zauwazylem ze gra dziala na w/w karcie graficznej na medium detalach ale Lighting Quality musi byc na LOW , jezeli jest na medium poprostu woda staje sie dziwna i roznokolorowa 8) Po zainstalowaniu sterownikow : Ati Catalyst 4.3 , DNA Drivers 2243 , Ati Catalyst 4.2 i Omega Drivers 2522 , gra juz nie staje !!! na kilkadziesiat sekund chodzi plynnie na low w 800x600 , da sie pograc w medium detalach . Ale ustawinie Lighting Quality musi byc na LOW !! inaczej gra nie odpala ! No to tyle moich zmagan z ta gra , wkoncu ja odpalilem i moge sobie pograc na Radeonie 9100 :lol: :lol: P.S Dodam ze to samo działo sie u moich kumpli na Radeonach 9000 i 9200 8) ja mam to samo na R9200 128mb/128bit z paroma roznicami :) Zainstalowalem cat 4.3 .. przestało sie zacinac w bezsensownych miejscach i zaczelo smigac calkeim milo .. BA! .. nawet bardzo milo 800x600x32 Texture - Very Hign Texture Filter - Trilinear Anisotropic Filtering - 4:!: Particle - High Special Effects - High Environment - Low Shadow - Low Water - Medium Lighting - Low wsio bylo pieknie .. giera smigala az milo .. az doszedlem do (bodajze 4-tej) misji .. tam sie zaczyna na takiej ładnej wysepce i trzeba wejsc do jaskini .. (tam gdzie pierwszy raz leci filmik z tmyi stworkami chodowanymi przez tego psychopate). Rozwalalem wszystkich a w momencie wchodzenie lub zblizania sie do jaskini byl zwiech .. gra stawala .. mozna tam sie dostac jedynie na ustawiajac ALL na LOW .. sorry bardzo ale tam w tej jaskini nic nie ma rewelacuyjnego .. :) No ale nic .. przelazlem na low zaladowal sie nastepny etap .. (ten z tym "domkiem na drzewie" .. spoko to se mysle dam stare ustawienia .. wlaczam na high itd ... dziala .. o dziwo ale dlugo sie nie pocieszylem .. odwieram trzecie drzwi z kolei .. zagladam do pokoju ok .. jak tylko do niego wejde zwiech ... wrrr daje na low znow .. co sie okazuje po wejsciu laduje sie krotka scenka jak stworek zabija kolejnego ziomala .. i co przez to nie dzialają wyższe detale? .. no lol .. ma ktos podobnie? co prawda mam 256 ramu i gra umie czasme doczytac .. ale pozyczylem od kolesia dodatkowe 512 i bylo to samo w tych samych miejscach .. JAKIES POMYSLY? :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Te zwiechy to nie są takie całkiem zwiechy, dajesz do przdu dalej strzałką lub Esc, odpalasz szluge i zaras masz gre spowrotem :) no ale za kawałek moze znowu sie tak ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>, ale to i tak szybsze niz zmiana ustawian co chwila. Jak dotąd to mi sie z 5 razy tak zatrzymało ale gralem wtedy na 512 ramu. Teraz gram sobie na 768Mb ramu wszystko high, wczesniej gralem na medium, ale na high jest pieknie :), do gry jest potrzebny ram a nie 9500pro lub wyżej! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 no ale tak se mysle ze "to tak być nie powinno" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 wedlug mnie do tej gry ponizej radka 9500pro to lepiej nie podchodzic. Zgadzam się :D :) :lol: 8) :P :wink: :twisted: Gram na ustawionych detalach na medium na GF2Ti i 256DDR... i chodzi dobrze... także nie wiem o co Wam chodzi :D :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Hehe, mojemu bratu na gf2 mx chodzi plynnie w 1024x768 ale musi wylaczyc AA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 pytanko... czy Far Cry "chodzi" z płytą czy bez?? gra (przynajmniej u mnie:)) chodzi BEZ plyty... co do samej gry...PO PROSTU CUUUUDDDOOOO!!!! dopiero po poludniu zainstalowalem i troche pogralem (z 20 min.) i jest wyjechana w kosmos moge juz stwierdzic...po prostu wszystko...obraz , dzwiek, postacie, fizyka!!!!! cud, miod i orzeszki :) za chwile ide dalej grac na sprzecie z podpisu: 1024x768 wszystko na high,very high (bez AA i Anizo of kors) chodzi nad wyraz dobrze...czasami sie przytnie ale nie wplywa to znaczaco na komfort gry.. polecam tym ktorzy nie grali!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Przyłącze się do tych "ochów i achów" fajna gierka, tylko albo ja się już starzeje albo całkiem trudna nawet na easy, ale to plus bo przynamniej nie przejdzie się jej w 3 dni. a co do wymagań to nie ma co jeszcze wysyłać gf4ti na emeryturkę gram na medium i chodzi i wygląda miodzio przy szybszym procku pewnie spokojnie na high by pomykało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Przyłącze się do tych "ochów i achów" fajna gierka, tylko albo ja się już starzeje albo całkiem trudna nawet na easy , ale to plus bo przynamniej nie przejdzie się jej w 3 dni. a co do wymagań to nie ma co jeszcze wysyłać gf4ti na emeryturkę gram na medium i chodzi i wygląda miodzio przy szybszym procku pewnie spokojnie na high by pomykało Zgadzam sie... obecnie gram w demo na easy... i nie jest łatwo :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Ja też gram w fulla na easy i jest lipa bo nie mogem przejść jednej z 1-szych misji :/, ale po kody nie siegne chce sam :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...