noob999 Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 marcellus i jak nie podobaja ci sie moje screeny ?? złe na dx8 ??? jakieś różnice widzisz?????lol... stary wyluzuj! :D po screenach trudno obiektywnie ocenic roznice, bo w akcji wiele efektow wyjdzie. graj na ktorym DX chcesz ;) szczerze nie widze roznicy...wiec po co przeplacac? :wink: zastanawialem sie tylko w 1 miejscu - reflexy na wodzie przy prawej wysepce na dx8 chyba sa jakies bardziej liniowe (moze byc to spowodowane innym katem 'patrzenia' ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 ..oj no bez przesady polookaj sobie screeny z rurami itp. bylo tego tyle na forum ze bez problemu znajdziesz watki w ktorych porusza sie temat wykorzystania PS2.0 i zwiazanych z nim efektow. bez dwoch zdan jesli brac dzis jakas graficzke to tylko zgodna z DX9 bo ida ciezkie tytuly i wykorzystanie mozliwosci 9 bedzie coraz bardziej popularne i widoczne.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 ooo na ostatnich sterach ATI przy przełączeniu cieni z low na high tracę tylko 1-2 FPS, a nie jak do tej pory ponad 5 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 ..oj no bez przesady polookaj sobie screeny z rurami itp. bylo tego tyle na forum ze bez problemu znajdziesz watki w ktorych porusza sie temat wykorzystania PS2.0 i zwiazanych z nim efektow. bez dwoch zdan jesli brac dzis jakas graficzke to tylko zgodna z DX9 bo ida ciezkie tytuly i wykorzystanie mozliwosci 9 bedzie coraz bardziej popularne i widoczne.. bez kitu ale w tej grze to tak srednio to widac a jesl ito tylko gdzies z tymi rurami na dworze 0 roznicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 ..oj no bez przesady polookaj sobie screeny z rurami itp. bylo tego tyle na forum ze bez problemu znajdziesz watki w ktorych porusza sie temat wykorzystania PS2.0 i zwiazanych z nim efektow. bez dwoch zdan jesli brac dzis jakas graficzke to tylko zgodna z DX9 bo ida ciezkie tytuly i wykorzystanie mozliwosci 9 bedzie coraz bardziej popularne i widoczne.. bez kitu ale w tej grze to tak srednio to widac a jesl ito tylko gdzies z tymi rurami na dworze 0 roznicy Po mojemu jest jakies 80% roznicy,a jak nie wierzycie to sie przekonajcie na zywo a nie na jakichs screenach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 własnie skonczyłem gierke nawet fajna :) fajna grafa i dzwiek a tak po za tym to te potworki mnie strasznie wk..... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krupek987 Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Witam Mam maly problem moj sprzet to: Duron 900 MHZ GeForce 4 MX 256 MB DDRAM No i jak biore wyzsze ustawienia jak Low to moje obiekty dziwnie sie tak jakby swieca jak np sa za jasne i tu nie ma to zwiazku z brightness bo probowalem Prosze o pomoc[/img] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 (...) moje obiekty dziwnie sie tak jakby swieca jak np sa za jasne i tu nie ma to zwiazku z brightness bo probowalem (...)Witam na forum. Mozesz wyslac screena?... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Ok, zrobilem male porownanie Omegi 3.8 vs Omegi 4.4 Sprzet testowy: To co w podpisie z malymi zmianami ;) 1) Procesor @2,1Ghz 2) Grafa @280/280 powyzej sypie artami :( a dziwne bo w innych grach smiga jak w podpisie bez najmniejszych bledow :? Map: Fort Demo: BenchemallDefaultDemo Using Max settings. 640x480 run# 0: Average FPS: Omegi 3.8: 26.22 Omegi 4.4: 32.74 800x600 run# 0: Average FPS: Omegi 3.8: 29.24 Omegi 4.4: 32.68 1024x768 run# 0: Average FPS: Omegi 3.8: 25.94 Omegi 4.4: 24.54 1280x1024 run# 0: Average FPS: Omegi 3.8: 19.51 Omegi 4.4: 18.91 Using Min settings. 640x480 run# 0: Average FPS: Omegi 3.8: 63.92 Omegi 4.4: 62.39 800x600 run# 0: Average FPS: Omegi 3.8: 66.24 Omegi 4.4: 61.95 1024x768 run# 0: Average FPS: Omegi 3.8: 64.20 Omegi 4.4: 63.46 1280x1024 run# 0: Average FPS: Omegi 3.8: 65.08 Omegi 4.4: 62.63 Najbardziej ciesze sie z przyrostu i to "znacznego" w rozdzialce 800x600 w max details :) Co prawda gram na high oprocz water quality@ultrahigh lightning quality@very high i teraz powinno byc jeszcze plynniej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskuła Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Chciałem dodać swoje 3 grosze na temat tej gry. Pewnie się to powtarza w wypowiedziach, ale silnik jest najlepszy jaki kiedykolwiek widziałem. Nawet na leciwym R300 wszystko ładnie śmiga, a gram w 1280x1024 i ustawieniach very high (wersja gry 1.0, Cat. 4.3). Najczęściej FRAPS pokazuje mi wartość 27 FPS na otwartych przestrzeniach (po krótkim odczekaniu na początku planszy - wina 512MB ramu), a w lokacjach zamkniętych dochodzi do 40 FPS. Dziwnie się ma jedynie sprawa po wejściu do tych małych chatek na wyspie: FPS spada do 15-16. Czy mają one aż tak wielkie tekstury? Modele postaci są naprawdę dobre (b. podobali mi się kolesie w kombinezonach i strażnicy z tarczami z pleksi). A.I. stoi na wysokim poziomie. Jedynie potworki mogłyby wyglądać trochę straszniej, a nie jak przerośnięte szympansy. P.S. Szerze polecam zdefragmentownie dysku po zainstalowaniu giery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 u mnie w domkach jest wiecej fps niz na dworze bo ok 40fps :D a plaza 30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 . Nawet na leciwym R300 wszystko ładnie śmiga, a gram w 1280x1024 i ustawieniach very high (wersja gry 1.0, Cat. 4.3). leciwym???niejeden chciałby mieć taką "leciwą" grafe. 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadysz Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 . Nawet na leciwym R300 wszystko ładnie śmiga, a gram w 1280x1024 i ustawieniach very high (wersja gry 1.0, Cat. 4.3). leciwym???niejeden chciałby mieć taką "leciwą" grafe. 8O hihi ja to naprzyklad chcialbym taka sprzedac :) a odnosnie gry to jestem baardzo zadowoly ze moglem w nia zagrac, tak jak wszyscy pisali, grafa super, AI nienajgorsze i zasadnicza zaleta - jest odpowiednio dluga (pamietam jak gralem w AVP2 to dosc szybko sie skonczyla tak samo jak U2 the awakening, bylem mooocno zawiedziony) ale powiem szczeze co do trudnosci to dopiero ta misja gdzie wykopuja cie bez broni na wyspe pelna armii leppera zmusila moje szare komorki do myslenia jak to przejsc z 10 nabojami (ale tez na krotko) tak wiec dalbym 10/10 bez wzgledu na optymalizacje, w koncu ktos odp.. tak grafe ze mi szczena opadla i to sie dla mnie liczy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 krótkie pytanie- czy mieliście problemy z dzwiękiem? przeinstalowałem xp, wgrałem stery od audigy1 i patch do EAX4. nie zwróciłem uwagi czy przed instalowaniem tego patcha występowały trzaski. dzwięk w grze ustawiony mam na medium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 u mnei zero problemów nawet po wgraniu patcha . pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 heh, byłem tam dzisiaj :) drabinka którą schodzisz do wody prowadzi też na górę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Nie bede sie rozpisywał ta gra jest po prostu doskonała.Dawno nie było takiej gierki na PC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 chodzi o to ze karty dx8 np. moj gf3 i twoj GF4 nie obsluguje tyle efektow co np. radek 9600pro. Dlatego na tym radku masz malo fps bo on ma P.S 2.0 i Dx 9. Dlatego czasem niektore karty w tym moj gf3 sa szybsze w far cry choc teoretycznie nie powinny. no tak nie pomyslalem o dx9 ale czy warto kozystac z dx9?? jak roznice pomiedzzy dx8 sa praktycznie zadne !!!! taki radek 9700 moglby mieć min 40fps na dx8 a nie 18fps dx9 strata duuuza a zysk zaden Widziales wogole na zywca na dx9 ta gre ? ! Roznica jest ogromna, zwlaszcza w zamknietych lokacjach, co do tych twoich skrinow to : broń, beczka w trawie i woda wyglada po prostu biednie, wiec nie pieprz mi tutaj, ze roznicy nie ma !!! I daj skrina z widokiem na posadzke w zamknietym pomieszczeniu oswietlona przez lampe !!!, albo jakikolkiek obrazek "ze srodka" AMEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 czy jest spolczenie do far cry ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 heh, byłem tam dzisiaj :) drabinka którą schodzisz do wody prowadzi też na górę... No fakt trzeba bylo od gory zalatwic sprawe. Bo od dolu to odrazu masakra :] PS. Bedzie w tej grze jeszcze jasno tzn czy bedzie jeszcze jakas akcja w dzien ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 bedzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John M. Kane Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 krótkie pytanie- czy mieliście problemy z dzwiękiem? przeinstalowałem xp, wgrałem stery od audigy1 i patch do EAX4. nie zwróciłem uwagi czy przed instalowaniem tego patcha występowały trzaski. dzwięk w grze ustawiony mam na medium. Ja mam właśnie ten sam problem i właśnie nad nim pracuję... Ponoć stery do nF2 pomogą... A Ty jaki masz chipset? //edit Co do sound to sprawdziłem jeszcze coś.. W niektórych grach też miałem różne dziwne problemy i to pomagało -- zmniejszenie akceleracji DirectSound. Ustawiłem na "2" i chodzi póki co ok. Tak czy siak nowy ForceWare zainstaluję potem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morris_Moore Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 dzisiaj gralem ponad 4h, no gierka jest wypasik. chyba najlepsza w jaka dotychczas gralem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 A kiedyś miałem do wyboru - 512 TwinMosa czy 1 GB no name. Wybrałem 1 GB no name 333@400. Czasem ilosć jest ważniejsza niż jakość. A FarCry oczywiscie bez zająknienia na Very High 1024x768. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Jak zatopić tą salę (mutagen room) w levelu 'Cooler' (bodajże 13-ty)? Od wczoraj kręcę się w kółko. ..... Jedyny przełącznik jaki znalazłem to ten: ..... i otwiera on szerokie drzwi do sali, którą trzeba zalać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 do screena 1: nie wiem gdzie stoisz po ktorej stronie sali ale jezeli tak jak na screenie to odwroc sie w prawo i powinienes zobaczyc zawor do okrecenia jezeli go nie ma to jest na drugim koncu sali vis a vis jak stoisz po lewej stronie chyba za bardzo nie zamotalem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Dzięki, jednak jestem ślepy ;] W/w zawór jest na wprost, nawet przy odrobinie wysiłku można go dojrzeć na screenie, który wstawiłem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Far Cry Tweak Guide http://www.tweakguides.com/Farcry_1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 boshe ... rozpiedzielają mnie takie FAQ - to co gościu ma do napisania zmieściło by się na jednej stronce - istne pieprzenie o Szopenie .... Teksty w stylu: filtrowanie anizo może w sposób znaczący spowolnić działanie giery rozwalają mnie :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heist Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Utknolem pozmozcie ktos :/ Mam misje gdzie zostalem zrzucony z helikoptera i mam 10 naboi zabijam 1 potwora, splywam wodospadem do jeziorka a tam pelno POTWOROW :o a ja nie mam naboi :o co mam zrobic :o mam udac sie do jakiego VOLCANO ... ale JAK ?? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...